Peroneus tendinitis/tendinopathie

 • #1

  Hallo.

  Begin dit jaar om precies te zijn in februari geopereerd geworden aan mijn peroneuspezen ivm dat deze bij mij steeds luxeerde wat erg pijnlijk was en ook voor een instabiel gevoel zorgde.

  Nu 4 mnd verder en het gaat nog steeds niet helemaal soepeltjes.
  Ik bleef sinds nu een goeie 5/6 weken, weer opnieuw klachten behouden/krijgen aan m’n pezen, als ik m’n voet goed na buiten beweeg is het ook pijnlijk, met het omhoog en omlaag buigen van me voet voel ik ook weer steeds iets ‘knakken’. Orthopeed liet een echo maken om uit te sluiten of het niet de pezen waren die opnieuw luxeerde ivm het opnieuw knakken.

  Daar heb ik nu een echo voor gehad, en uit de echo is gebleken dat ik een echt behoorlijke ontsteking heb in mijn peroneipezen, en daar zit ook vocht bij, en het vocht is dus wat ik ook steeds voel knakken. De enkel blijft ook heel dik.

  Nu moet ik over 1.5 week pas terug komen bij de orthopeed maar ik was wel even benieuwd of er misschien nog meer mensen zijn die een ontsteking (tendinitis/tendinopathie), hebben gehad aan hun peroneipezen, en welke behandeling is er bij jullie toegepast geworden?

  Ik las dat soms ook fysiotherapie voorgeschreven word maar ik las ook erbij dat je er dan al vroeg bij moet zijn? Echter bij mij is het al best ‘hevig’ ontstoken zoals mij verteld werd door de radioloog die de echo maakte. Hij had zelfs al een vermoeden dat het chronisch begint te worden, zo ontstoken zag het uit.

  En met een corticosteroïdeninjectie zou het moeilijk mee te bereiken zijn had ik gelezen?

  Ik ben iniedergeval erg benieuwd of er meerdere lotgenoten zijn die dit ook hebben gehad (of nog hebben), en hoe ze dit bij jullie hebben aangepakt.

  Ik hoor het graag!!

  Groetjes!

  Reageer
Reageer op: Peroneus tendinitis/tendinopathie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief