Voetwratten

  • #1

    Beste lezers

     

    Voor zover ik weet, had een drietal jaar geleden voor het eerst door dat ik 2 wratten onder mijn linkervoet had. (onder de hiel). Na een jaar besloot ik een dermatoloog raad te plegen. Ze bleken te groot te zijn om te behandelen met vloeibare stikstof en er zijn 2 injectie gebeurd met bleomycine. Na ongeveer een week of 2, moest ik terugkomen om ze dode huid er rond weg te laten snijden. Het effect van dit middel was sterk. Na een 6-tal uren begon het veel pijn te doen. Ik had toen een baan, waarbij ik veel moest wandelen en bewegen en ben sowieso een actief persoon. Ik heb hierdoor een blijvende heuppijn door opgelopen. Allerlei scans voor laten doen, maar er werd niets gevonden.

    Ongeveer 6 maanden na die hele behandeling, bleek dat er zich een paar kleine nieuwe wratjes hadden gevormd. Ik besloot het af te wachten. Inmiddels zijn we weer 7 maanden verder en ziet het er ongeveer uit zoals op de foto hieronder. (deze foto is NIET van mijn voet, maar het lijkt er sterk op, alleen heb ik er 2 van de grootste omvang van die op de foto, en een viertal iets kleinere; laten we zeggen dat mijn situatie ongeveer een derde is van het aantal van op de foto)

    Ik las op internet dat ze vaak na 2 jaar verdwijnen. Heeft iemand een kans om in te schatten of dit waarschijnlijk zal gebeuren? Of zal de kans eerder klein zijn dat dit gebeurt, gezien de grootte. Ik ben ontzettend bang om dit weer te laten behandelen... en zeker nu het er meer zijn, zou ik nog veel meer last hebben. Die last in de heup in mijn andere been duikt regelmatig nog op.

     

    Hulp en advies wordt heel erg gewaardeerd!

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Heeft iemand tips? Weet er iemand of ze behandeld zullen moeten worden, of wel vanzelf weg zullen gaan?

    Reageer
    #3

    Ze gaan doorgaans niet vanzelf weg. Ga ermee naar de huisarts en laat ze weghalen

    Reageer
    #4

    Hieronder een foto van mijn eigen voet.

    Op internet staat dat ze in de meeste gevallen wel vanzelf verdwijnen... Omdat het virus na verloop van tijd overwonnen wordt door het immuunsysteem en het lichaam zo dus zelf immuniteit opbouwt. Door ze te laten verwijderen, maakt het lichaam geen antistoffen aan... Of heb ik het mis ?

     

    En welke methode zou u aanraden, rekening houdend met mijn geschiedenis en vorige behandeling ?

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    Er wordt geen immuniteit opgebouwd tegen dit virus.
    Laat ze wegbranden

    Reageer
Reageer op: Voetwratten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief