Vitamine D overdosis?

  • #1

    Sinds de winter (november) slik ik het vitamine D supplement van de kruitvat (50 microgram per dag). Nu heb ik de laatste weken/maanden veel last van hoofdpijn. Ik dacht dat dit door stress kwam maar dit lijkt nu niet te kloppen omdat het niet overgaat als ik vrij neem. Sinds vandaag heb ik een vermoeden dat het te maken kan hebben met het supplement. Ik neem ook nog andere supplementen (kurkuma, magnesium) waar nog eens 5 a 10 microgram vitamine D in zit. Ik krijg dus tussen de 50 tot 60 microgram vitamine D per dag binnen naast mijn gewone gevarieerde voeding. Ben een jongen van 23 jaar oud.

    Kan dit supplement (in combinatie met de andere supplementen) de oorzaak zijn van mijn hoofdpijn? Kan ik hier gewoon mee stoppen? Dien ik contact op te nemen met de huisarts of gaat dit vanzelf over als ik stop. Zijn er gezondheidsrisico's na dit enkele maanden (van november tot maart) te hebben gebruikt? De hoofdpijn is er al een poosje namelijk.

    Wat ik op internet kan vinden hierover is erg tegenstrijdig, vandaar deze post.

    Reageer
    #2

    Stop dan met de vit D.
    Het is wel zo, dat wanneer stress de oorzaak is, dat niet zomaar over gaat als je een dagje vrij neemt

    Reageer
    #3

    Dien ik hierover met mijn huisarts contact te zoeken gezien de hoeveelheden? Of heeft dit verder geen gezondheidsrisico's op deze schaal. Gewoon stoppen en afwachten?

    Reageer
    #4

    Je kunt gewoon stoppen en even afwachten

    Reageer
    #5

    Vitamine D zonder magnesium, kan de calciumspiegel in je lichaam teveel laten stijgen. Beter dus met magnesium en ook zorgen voor voldoende vitamine A en K. Denk beter even stoppen met dat ene supplement.

    Reageer
    #6

    Waarschijnlijk is het dan idd mijn calciumspiegel die te hoog is, de klachten die ik heb lijken daar erg op. Heb ook last van oorsuizen de laatste tijd en kon het al niet verklaren, dacht dat het met de hoofdpijn te maken had.

    Toch is het raar want de hoeveelheden vit. D zijn wellicht hoog maar niet extreem hoog en zit nog steeds onder de 100 mg wat internationaal gezien als veilige grens wordt beschouwd. Heeft iemand een idee hoe het kan dat ik dan toch die klachten krijg?

    Het advies is dus stoppen met vit. D, magnesium slikken en met eventueel vitamine A en K. Verder nog tips hoe ik zo snel mogelijk weer in balans kom?

    iig bedankt voor de reacties tot nu toe.

    Reageer
Reageer op: Vitamine D overdosis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief