Flauwvallen door vitamine D tekort?

  • #1

    Hey! Een maandje geleden op een vrijdag kreeg ik tijdens het avond eten ineens steken in mijn buik, werd misselijk en ben vervolgens flauw gevallen. Ben blijkbaar 30seconden out geweest. Rare ervaring als je nooit eerder bent flauwgevallen. Uiteraard ben ik naar de huisarts gegaan die maandag erna. Hij heeft wat testjes gedaan, voornamelijk coördinatie testjes. ( vond het vreemd waarom er niet naar de buik werd gekeken ) Hij zei dat het flauwvallen kan komen door een spier dat signalen doorgeeft vanuit de maag naar de hersens en daardoor kan flauwvallen. Vervolgens heeft hij mij via bloedonderzoek laten testen op allerlei dingen. Alle vitaminen zitten goed, niets raars volgens de dokter alleen mijn vitamine D is extreem laag. Zit op de 27nmol/l, wat blijkbaar ongezond tekort is. Ik vertrouw de dokter wel maar is het inderdaad mogelijk dat je door zo'n flink tekort aan vit.D kan flauwvallen en maagklachten kan krijgen? Ik slik nu van die ampules ( 1 per week ) voor 8 weken lang. Daarna moet ik nog een keer mezelf laten testen.

    Excuses voor de hoeveelheid text maar je maakt je soms toch nog een beetje zorgen.

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat het door het vitamine D tekort is. Waarschijnlijk heeft het toch te maken gehad met eten en je maag zoals de huisarts dat al uitgelegd heeft.

    Reageer
    #3

    Als je na het eten flauw werd zou het ook te maken kunnen hebben met de bloedsuikerspiegel. In het algemeen is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Je voedingspatroon kan helpen. Een tekort aan vitamine D kan onder andere ook duizeligheid teweegbrengen maar een vitamine B12-tekort of een tekort aan magnesium ook. Vaak is het wel zo dat een tekort zelden alleen komt. Zo werken magnesium, calcium en vitamine D samen.

    Reageer
    #4

    Hoop dat je er inmiddels geen last meer van hebt maar ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Ik ben namelijk ook op dezelfde manier meerdere malen het bewustzijn verloren en had ook lage vitamine d waarde waar de dokter het dus aan wijd.

    Reageer
    #5

    Ben ook onlangs flauw gevallen. Ambulance kwam ten hartfilmpje was goed. Zuurstof prima en zelfs hoog en andere waardes ook goed. Ben erg geschrokken omdat ik nooit eerder ben flauw gevallen. De volg dag bij de huisarts was ook alles goed. Bij de bloedtest kwam er uit dat m’n vitamine D heel laag was, namelijk 26. M’n HB was 7.3 wat op hele lichte bloedarmoede duidt. Ben een vrouw V 66 en maak me zorgen om dat flauwvallen, heb verwijzing voor de cardioloog gevraagd. Voel me soms buiten wankel en niet helemaal lekker en bang dat t weer gebeurt.

    Reageer
Reageer op: Flauwvallen door vitamine D tekort?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief