Bang om aan te komen

 • #1

  Hoi allemaal.
  Ik ben een meisje van 13 jaar , ben 158,6 en weeg tussen de 48 en de 49. Hiervoor woog ik 52/53. Ik ben heel erg bang om aan te komen , ik denk telkens aan calorieën ,weeg me vaak en kots soms. De laatste paar dagen ben ik gestopt met het over geven , daarvoor deed ik het ongv een week lang 1/2x per dag. Dat komt puur omdat ik bang ben om aan te komen , ik probeer nu ook nog te stoppen met denken aan calorieën , hoe kan ik stoppen met denken over calorieën? Hoeveel calorieën mag ik per dag en is mijn gewicht goed?

  Reactie
  #2

  Je gewicht is prima dus daar hoef je je geen zorgen over te maken

  Reactie
  #3

  Het belangrijkste voor een goed gewicht, is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Door minder te eten breekt je lichaam spierweefsel af. En belangrijk is een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

  Misschien dat je een paar voedingssupplementen nodig hebt. Mensen met een eetstoornis hebben vaak een tekort aan zink, vitamine B en andere stofjes en door eenzijdig eten en braken krijg je minder voedingsstoffen binnen.

  Zou zeker hulp zoeken bij je eetstoornis. Eerst praten met je ouders. Die zullen best wel in de gaten hebben dat je niet lekker in je vel zit. Hoe langer je er mee blijft rondlopen, hoe moeilijker het is om er wat aan te doen.

  Reactie
Reageer op: Bang om aan te komen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief