Streefgewicht 17 ex-anorexia paticient

  • #1

    Hallo, ik heb een wat rare vraag maar  is wel erg belangrijk voor mij. Op mijn 14 de werd ik gediognostiseerd met anorexia. Ik moest verplicht aan komen tot het streef gewicht van 45. Nu bijna 3 jaar later zit ik nog steets op dit gewicht. Het lukt me niet om hier vanaf te weiken uit angst dat ik te zwaar ben. Ik ben ook nog niet genezen maar de ggz therapie is gestopt. Ik houd me dwangmatig vast aan die 45 omdat die mij toen is aangewezen. Echter vroeg ik me af of dit nog steeds mijn streefgewicht hoord te zijn. Hierom vroeg ik me af of iemand hier weet of dit een goed idiaal gewicht is of niet. ( ook om mijn angst voor aankomen weg te nemen, alles hierboven voeld als taboe omdat dat mij toen is verteld, wellicht lukt het me om losser om te kunnen gaan  met mijn gewicht als ik er achter ben of dit nog steets mijn idiale gewicht is of niet) Gelieve een gericht getal +-2 kilo. Weet de bmi randen zowat uit mijn hoofd en dat is niet helpend. Ik ben opzoek naar een getal dat gewoon goed is voor mijn lichaam waar ik omheen schommel met plus min 2 kilo. Dit schommelen lukt me op me huidige gewicht niet omdat 46 als bovengrens voeld. Dus het is momenteel meer 44/46. Ik ben gewoon toe aan meer lucht, en stoppen met zo krampachtig doen, alleen de woorden die toen in de kliniek zijn gezegt weerhouden mij. Ik ben opzoek naar een nummer dat nu past bij mijn lichaam,leeftijd  en lengte,   Gegevens> 17 jaar, 155m

    Reageer
    #2

    Ik besef me net op eens dat het lijkt alsof ik nog door mijn eetstoornis gedreven wordt. Dit is voor een deel waar maar dit is juist een vraag die te maken heeft met herstel. Ik ben momenteel niet in de mogelijkheid om een profecional te vragen maar deze vraag houd mij wel bezig. Ik wil graag losser om gaan met mijn gewicht en een gewicht hebben dat  bij mijn lichaam past. Ergens heb ik het gevoel dat het namelijk meer moet zijn dan 45. Omdat dit gewicht mij was toegewezen op 14 jarige leeftijd. Dus geen zorgen ik ben medisch/mentaal niet in gevaar. Dit is juist een vraag vanuit mijn gezonde deel.

    Reageer
    #3

    Hi, ik weet niet goed of ik je echt kan helpen maar ik wil je wel wat advies geven. Mijn vriendin heeft ook anorexia en ik weet dat het heel moeilijk is om af te wijken van je gewicht maar ik zou proberen wat minder vaak op de weegschaal te kijken. Misschien kun je erop letten dat je een juiste hoeveelheid calorieën binnenkrijgt, als je dit een tijdje volhoudt kom je uiteindelijk op je 'juiste' gewicht uit. Ik kan geen exact nummer geven maar ik hoop dat je dit kan los laten!

    Ikzelf (17 jaar, 173, 50 kg) heb er juist een tijdje mee gezeten dat ik wilde aankomen. Alle BMI-testen zeiden dat ik ondergewicht had en ik wilde daar eens een keer vanaf. Maar hoeveel ik ook at (heel veel calorieën op een dag) ik kwam niet aan. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit gewoon mijn gezonde gewicht was. Dus let niet te veel op een nummer en probeer gewoon te eten waar  je zin in hebt.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

    xx

    Reageer
    #4

    Ik zou vooral zorgen voor een combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dan blijft je bloedsuikerspiegel stabieler, wat beter is voor je hele gezondheid en dan doe je ook minder snel rare dingen met je eten. Ook krijg je dan eerder het gewicht dat bij je past, in plaats van dat je heel krampachtig hoeft te doen om een bepaald gewicht te behouden of te bereiken. Als je goed voor jezelf zorgt, is dat gewicht ook minder belangrijk.

    Mensen met een eetstoornis hebben vaak een tekort aan zink en andere stoffen en door het weinig en/of eenzijdig eten krijg je nog meer tekorten. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel en er wordt maar op een paar stofjes getest.

    Reageer
Reageer op: Streefgewicht 17 ex-anorexia paticient


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief