Afvallen als 14-jarige

 • #1

  Hallo allemaal,
  Ik ben een veertienjarig meisje ik heb een gezond gewicht maar wil toch wat graag vet kwijt. Mijn bovenbenen en mijn buik zijn vergeleken met andere meiden van mijn leeftijd heel erg dik. Ik wil heel graag wat afvallen. Hoe kan ik dit het beste doen??

  Reactie
  #2

  Wat weeg je en hoe groot ben je?

  Reactie
  #3

  ik ben 14 jaar en 1,70 en weeg ongeveer 60 kilo

  Reactie
  #4

  Dat is prima toch.........

  Reactie
  #5

  Zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je geen vet opslaat. En wel regelmatig eten maar ook niet te vaak. En natuurlijk lichaamsbeweging, liefst al vóór het ontbijt. Tv-kijken kan leiden tot veel snaaien dus beter niet teveel voor de buis.

  Reactie
  #6

  Ik ben een meisje van 14 jaar ik ben 1.63 lang, ik weeg 90 kg en mijn bmi is 34. Ik heb al vanaf dat ik klein ben overgewicht en probeer sinds toen al af te vallen. Ik zit ook al bij een dietiste al 8 maanden lang en ik ben nog maar 3 kilo afgevallen. Ik hou me meestal gewoon aan wat ik mag en moet eten. Soms niet maar dat gebeurt niet vaak. Ik sport 7uur per week. Maar het helpt niet .... weet u wat ik moet doen of heeft u mischien handige tips?

  Reactie
  #7

  Vraag dan een verwijzing voor de MDL-arts en laat een bloedonderzoek doen naar je schildklierwaarden

  Reactie
  #8

  @Anoniem, zoals ik al zei hierboven. Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Stapels brood eten is in dit kader dus  minder aan te bevelen.

  Verder kan je denken aan intermittent fasting. Dan verspreid je je eetmomenten over een kleinere periode dan gebruikelijk is. Dus niet direct ontbijten enzo. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet ook je vetverbranding aan. Alleen niet overdrijven met bewegen, zo op de nuchtere maag.

  Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, chroom, vitamine B en D, omega 3. In edelgistvlokken zit zink en chroom, wat kan helpen voor je bloedsuikerspiegel en om je behoefte aan zoet te verminderen. Op internet kan je meer tips vinden.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey ik ben 14 jaar ik ben 1,60m groot en weeg 44 kg ik weet dat dat een gezond gewicht is en ik ben ook dun maar toch wil ik afvallen want altijd als ik iets ongezonds heb gegeten heb ik er meteen spijt van.

  Reactie
  #10

  Je bent zeker niet te zwaar. Eerder wat te licht. . Als je zo doorgaat loop je het risico een eetstoornis te ontwikkelen. Ga naar de huisarts en praat erover

  Reactie
  #11

  hee! Ik ben een meisje van 14 jaar, weeg 74 kilo en ben 180 cm. Ik wil graag vet verliezen hoe kan in dat het beste doen? En hoeveel calorieën heb ik per dag dan nodig?

  Reactie
  #12

  Ik ben een meisje van 14 jaar en net 1.60. ik weeg nu als 61 kilo. ik sport veel en eet gezond maar ik word maar niet dunner. Ik wil afvallen maar hoe moet ik dat doen??

  Reactie
  #13

  Dan zul je toch wat beter naar de voeding moeten kijken. Je kunt ook naar een diëtiste gaan.

  Reactie
  #14

  Hallo k ben een jongen van 14 jaar ben 1.65 en weeg ongeveer 50 kilo.

  Dat is een gezond gewicht maar voor mijn gevoel ben is best dik ik heb wel echt vet en heb een beetje hangtieten en ik heb hele brede heupen kunt u mij hiermee helpen

  Reactie
  #15

  Dat heeft dan toch met je leeftijd te maken. Bovendien kan etnische achtergrond daar ook een rol in spelen

  Reactie
Reageer op: Afvallen als 14-jarige
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief