Geen vlees eten schadelijk?

 • #1

  Beste bezoekers,
  Ik eet al geruime tijd geen vlees. Wel vis en zuivel. Nu heb ik een (erg) tekort aan ijzer in mijn bloed, en ook aan B12. Bloedarmoede. Het advies is (ook al gebruik ik nu ijzerpilllen etc.) om weer vlees te gaan eten, rood vlees. De arts zegt dat het niet eten van vlees uiteindelijk geregeld gezondheidskwalen/klachten zal geven. En zeker voor mijn huidige gezondheid (waarbij ik ook best veel bloed verlies tijdens de menstruatie) is het van belang vlees te gaan eten. Ik weet niet heel goed wat ik nu moet. Ik heb wel allerlei kwalen (door die bloedarmoede dus?) en wil graag weer helemaal gezond worden. Hoe slecht is het niet eten van (rood) vlees nu eigenlijk??
  Groet,
  Reva

  Reageer
  #2

  Als je een vegetariër bent in hart en nieren wil je natuurlijk geen vlees gaan eten. Maar dan ken je ook alle produkten die vlees kunnen vervangen en had je geen bloedarmoede gehad. Dus je hebt 2 keuzes: Of de arts weet zeker dat je bloedarmoede wordt veroorzaakt door een verkeerd eetpatroon en je gaat de komende tijd vlees eten. Bij een volgende bloedtest weet je of het ontbreken van vlees de oorzaak was. De tweede keuze is: geen vlees, omdat het tegen je principes is en je gaat je verdiepen in goede ijzerhoudende alternatieven. En of de gemiddelde vegetariër meer gezondheidsklachten heeft weet ik niet. Maar misschien heeft jouw huisarts daar een studie over gevolgd?

  Reageer
  #3

  ik ben ook vegetarier al mijn hele leven ben nu 25 .Ik eet ook geen vis. ik ben kern gezond .ik heb ook drie kinderen die vegetarier zijn ook kern gezond .Laat je niet gek maken .Ik zou nooit vlees gaan eten .Moet er niet aan denken .zoek wel goede vlees vervangers.Succes

  Reageer
  #4

  Geen vlees eten is helemaal niet schadelijk.

  Maar je moet wel zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die je dagelijks nodig bent.

  Dit kan ook op een andere manier dan alleen via vlees.

  Meer hierover weten, mail mij dan je naam en telefoon nr, kan ik je hierover even bellen.

  Groetjes Laricha

  Reageer
Reageer op: Geen vlees eten schadelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief