Bloedarmoede/geen vlees eten schadelijk?

 • #1

  Ik eet al geruime tijd geen vlees. Wel vis en zuivel. Nu heb ik een (erg) tekort aan ijzer in mijn bloed, en ook aan B12. Bloedarmoede. Het advies is (ook al gebruik ik nu ijzerpilllen etc.) om weer vlees te gaan eten, rood vlees. De arts zegt dat het niet eten van vlees uiteindelijk geregeld gezondheidskwalen/klachten zal geven. En zeker voor mijn huidige gezondheid (waarbij ik ook best veel bloed verlies tijdens de menstruatie) is het van belang vlees te gaan eten. Ik weet niet heel goed wat ik nu moet. Ik heb wel allerlei kwalen (door die bloedarmoede dus?) en wil graag weer helemaal gezond worden. Hoe slecht is het niet eten van (rood) vlees nu eigenlijk??
  Groet,
  Reva

  Reageer
  #2

  op zich is geen vlees eten niet zo schadelijk, maar je krijgt er sneller een B12 te kort door , zoals je al gemerkt hebt, in andere producten zit dit nu eenmaal veel minder.
  De dokter had je even een kuur van vitamine B injecties kunnen geven .
  Het extra slikken van vitaminen is zeker aan te bevelen, laat je hierover goed voorlichten, wat een goede combinatie is.
  Je zou met 1x per week een biefstuk eten normaal al genoeg naar binnen krijgen, daarbij producten zoeken waar genoeg ijzer in voorkomt o.a. Broccoli en sommige appelstropen voegen dat nog toe.
  Ik eet zelf ook weinig vlees,wel kip en vis, maar 1x p.w. een biefstuk en ik slik altijd extra vitaminen en mineralen. Er wordt vaak gezegd dat je dit voldoende binnenkrijgt, maar dat is helaas niet waar.
  Succes, Brenda

  Reageer
Reageer op: Bloedarmoede/geen vlees eten schadelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief