Bloedarmoede

 • #1

  Het volgende, ik slik nu 2 keer per week een ijzer tablet van 200mg omdat ik behoorlijke bloedarmoede heb (voor de 3de keer) het begon met hartbonzen met inspanning, vaak hartoverslagen, onrustig en slecht zien, zomaar ineens doodmoe en in slaap vallen (is inmiddels al goed afgenomen tot niks meer) Nu is het zo dat mijn hartslag vlug gaat en ik veel moet hijgen als ik de trap op loop of zodra ik teveel doe zoals opruimen enzo, is dat normaal? als ik dan stil blijf staan merk ik het pas dat die nogal vlug klopt, hoort dat er ook bij bloedarmoede? (Hart is na gekeken maar niks mis mee)
  Ik moet wel erbij vermelden dat het langzaam beter gaat maar duurt best lang..
  Mijn darmen zijn ook helemaal van slag als ik zo’n pilletje in genomen heb (merk het wel pas tegen de avond) dat ik nogal wat krampen heb en een hele moeielijke stoelgang tot misselijkheid aan toe van de pijn.

  Ook zit ik nu voor het eerst aan de pil sinds een week (prikpil en spiraal werkt bij mij niet) en ik heb wel hele kleine bloedingen, denk een paar druppels en dan stopt het weer voor de hele dag, en dan de volgende dag begint het weer. Dus.. ook al verlies ik maar een heel klein beetje bloed, zal het ijzer dan vlugger aanvullen dan dat ik verlies? Maak me hier wel een beetje zorgen om eigenlijk. Zeker dat gehijg alsof mijn hart heel hard moet werken met inspanning..

  Reageer
  #2

  Ik ben pas met de 3de week bezig (heb inmiddels al 6 tabletten op) en heb er in totaal 30 mee gekregen. Ook sinds ik deze medicatie gebruik, dat ik een paar seconden pijn op de linker borst heb (gaat samen met darm klachten) heel apart. Maar kan dat kwaad? Heb de klachten dan ook alleen maar op de dag van de tablet

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Neem bij klachten veroorzaakt door medicatie gebruik contact op met je behandelend arts!

  Zodat die kan kijken of er iets aan je medicatie veranderd zou moeten worden.

  Reageer
  #4

  Veel verliezen doe je dus niet.

  Reageer
  #5

  Je hebt het er over dat de prikpil en spiraal bij jou niet werken. Bedoel je in verband met zware bloedingen? Zou vooral eens kijken naar oorzaken, zoals ontregelde hormonen, waaronder je schildklierhormonen.
  Ijzer is niet echt een medicijn maar kan zijn dat je slecht op deze vorm van ijzer reageert. Zijn namelijk ook andere ijzerverbindingen. Ook is de opname van ijzer afhankelijk van allerlei vitaminen, mineralen en aminozuren. Andere stoffen weer die de opname verminderen. Misschien goed om daar ook eens naar te kijken. De pil werkt natuurlijk ontregelend op je eigen hormoonhuishouding.

  Reageer
Reageer op: Bloedarmoede
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief