Te veel eten gevaar?

 • #1

  ik had even een vraagje,

  ik ben een meid van 18 jaar en ik eet niet bepaald gezond: veel snoep, cola, energy drink en fastfood. ik weeg 76 kilo en ben ongeveer rond de 1.67 lang (dus te zwaar). ik heb de laatste tijd erg last van mijn buik ( net onder me middenrif en rechts bovenin) en zijkanten tussen me buik en rug in, en pijn vanaf het midden (waar me luchtpijp zit) zo in een bochtje over me linker borst heen.

  kan dit betekenen dat ik echt in gevaar ben?

  dat ik mezelf echt de dood in aan het eten ben, dat mijn aderen dicht slippen en me gal, nieren, en lever kapot zijn?

  Ik maak me echt super erg druk en ben bang dat dit echt mijn dood wordt als ik zo door blijf gaan, of is het niet zo snel dat je hieraan overlijd?

  Groetjes Megan.

  Reageer
  #2

  Het is in ieder geval ongezond en levert extra risico op voor hart- en vaatziekten en diabetes.

  Reageer
  #3

  Maar het is niet dat ik echt in gevaar ben op dit moment? Ik ga namelijk zsm aan de lijn en proberen af te vallen maar brengt mij dit op dit moment in gevaar? Of is het nog niet zo ver nu?

  Reageer
  #4

  Nee, maar je moet er wel iets aan gaan doen. Ik zou je aanraden om via de huisarts naar een diëtiste te gaan. De huisarts kan dan ook even wat onderzoek doen

  Reageer
  #5

  Oke is goed dankuwel!

  Reageer
  #6

  Hoi Megan,

   

  Ik zou zeker even langs de huisarts gaan. Wie weet heeft het ook met stress te maken en is het goed om de oorzaak van de stress aan te pakken.

   

  Succes ermee

  Reageer
  #7

  Belangrijkste is om gezonder te eten. Gaat meer om je bloedsuikerspiegel dan om de hoeveelheid eten. Bij evenwichtig samengestelde maaltijd eet je ook niet snel teveel. Frisdrank werkt zuurvormend in je lichaam en vooral cola zorgt voor de uitstoot van mineralen in je lichaam.

  Zou zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Denk ook aan voldoende oplosbare vezels. Ook zorgen voor voldoende groente. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren over voedingssupplementen en iets voor je darmflora.

  Ik weet niet of je nog bij je ouders woont maar dan zou ik deze erin betrekken. Vragen of ze geen rotzooi in huis halen en jou ondersteunen.  En een verslaving is vaak een leegte opvullen. Omdat je nog jong bent, is het wat makkelijker om te keren. Zou ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Liefst voor het ontbijt al.

  Reageer
Reageer op: Te veel eten gevaar?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief