Is eten gevaarlijk ?!

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Je hoort vaak dat je zomaar allergisch kan raken voor bijv pinda’s etc. Dus dan Kun je dus na elke hap ineens doodziek worden ? Want er zit in bijna alles noten en pinda sporen ? Is niemand dan bang ? Kan iemand me hier meer informatie over geven ?

  Reactie
  #2

  Je kan niet ineens doodgaan door het eten van normale producten als je al niet wist dat je daarvoor allergisch was. Je kan niet ineens allergisch worden en dan ook nog zodanig erg allergisch dat je van een hap kunt doodgaan. Maar gegeven het immuunsysteem van een willekeurige persoon is het altijd mogelijk om een organisch molecuul te construeren dat zeer heftige en mogelijk dodelijke allergische reactie zal uitlokken. Het is alleen zo dat zo'n stof meestal alleen op papier bestaat, d.w.z. dat het niet op natuurlijke wijze kan ontstaan en dus niet voorkomt op Aarde.

  Er zijn gevallen bekend van jonge gezonde mensen die niet bekend waren met een allergie die plotseling zijn overleden aan de gevolgen van een anafylactische shock. Men vermoed dan dat zo iemand een stof heeft ingeademd waarvoor die persoon dan zo'n sterke allergische reactie had. Die allergie voor die specifieke stof had die persoon dan al heel lang, maar de persoon was daar dan nooit eerder mee in aanraking gekomen. Dit soort gevallen zijn zeer zeldzaam.

  Veronderstel bijvoorbeeld dat jij extreem allergisch bent voor het gif van een spin die alleen in Zuid Amerika voorkomt. Als jij dan verhuist naar Zuid Amerika en in jou huis is die spin actief, en laat het gif los op een insect of een ander dier, dan kan jij een heel klein beetje van dat gif inademen en zou je daaraan dood kunnen gaan. Natuurlijk is het zo dat de kans om dood te gaan dan veel groter was als die spin jou had gebeten, maar dan was jou overlijden ook weer niet zo mysterieus geweest.

  Reactie
Reageer op: Is eten gevaarlijk ?!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief