Zwaar allergisch, kan je er wat aan doen?!

 • #1

  Hallo,

  Ik ben zwaar allergisch voor een aantal dingen, o.a. noten, zaden en pinda's. Zelfs de lucht wordt ik al misselijk van, als ik het binnenkrijg is de kans op een anafalactische shock groot.
  Ook als iemand een paar uur terug een noten/pinda creme (bijv. amandelcreme) heeft opgedaan en mij aanraakt krijg ik een hevige reactie.
  Het wordt ondertussen wel erg vervelend om altijd maar de epipen bij me te hebben, alles extra te vragen en te controleren. Het leven wordt erg vervelend en ik lijk er wel een beetje paranoide van te worden.
  Ik moet aan iedereen die me alleen al een hand wil geven vragen of ze niet toevallig iets met noten hebben aangeraakt die dag.

  Weet iemand misschien of er al onderzoek wordt gedaan ernaar? Of dat er een medicijn bestaat dat je wel elke dag kan innemen, gewoon voor de zekerheid?

  AUB reacties!

  Reactie
  #2

  Als je zulke zware allergie├źn hebt, dan mag ik toch aannemen dat je bij een allergoloog onder behandeling bent. Dat je je volldeige dieet kent, en dat je alle behandelingen kent? Is dat niet zo?

  Reactie
  #3

  Hyposensibilisatie vermindert de gevoeligheid voor allergenen. Deze behandeling duurt een aantal jaren voordat het effect heeft.

  Reactie
Reageer op: Zwaar allergisch, kan je er wat aan doen?!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief