Mag je bij dieet ongezond?

 • #1

  Mag je bij een dieet ook ongezond eten als je je aantal behaalde calorieën nog niet hebt bereikt, of is dit op lange termijn niet goed voor het afvallen? Ik heb het over frisdrank, patat etc. Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Als je dieet om af te vallen, mag voor een keertje ( lees 1 of 2x in de maand een "slechte " dag ) best wel eens. Dan geeft het ook niet als je voor die keer iets meer calorieën krijgt.

  Maar ga je regelmatig op die manier calorieën tellen, is het niet goed. Je lichaam krijgt dan verkeerde stoffen binnen waar het niks mee kan en gaat dat weer als vet opslaan als reserves. Waardoor je dus niet afvalt.

  Plus dat je voedingsstoffen tekort gaat komen omdat je te weinig voedsel binnen krijgt wat wel goed voor je lichaam is.

  En als je om medische redenen dieet, moet je het zeker niet doen als het niet in je dieet staat. Dan is het niet voor niks geschrapt.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor je reactie.

  Reageer
  #4

  Belangrijk voor een gezond gewicht is onder andere een stabiele bloedsuikerspiegel. Gaat niet zozeer om calorieën tellen. Gaat erom bji elke maaltijd te zorgen voor voldoende eiwit en vezels en gezonde vetten. Als je een evenwichtig voedingspatroon hebt, voel je je bij de juiste hoeveelheid verzadigd. Frisdrank is in allerlei opzichten ongezond. Werkt door de suikers ontregelend op je bloedsuikerspiegel en het werkt zuurvormend in je lichaam. Gefrituurde producten zijn ongunstig voor je hormoonhuishouding. Als je het een keer eet, dan liefst zelfgemaakt.

  Reageer
Reageer op: Mag je bij dieet ongezond?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief