Vraag afvallen + spieropbouw

  • #1

    Beste community,

    Ik ben over het algemeen een beginnende sporter. Nou heb ik al vernomen dat vetverlies en spieropbouw tegelijkertijd niet goed samen gaan en dat je hiermee spierweefsel kwijtraakt door een tekort aan eiwitten. Echter moet je wel een calorietekort hebben om af te vallen ten opzichte van wat je dagelijks verbruikt aan calorieën. Om deze twee doeleinden te realiseren kwam de volgende vraag in me op: kan ik spierweefsel opbouwen met krachttraining en daarnaast genoeg eiwitten eten en dat ik vet verlies door simpelweg bijna alleen maar eiwitrijke voeding te eten? Dus dat ik toch zo'n 20% onder nodige calorieën op een dag blijf?

    Ik hoor het heel erg graag van iemand!

    Reageer
    #2

    Belangrijker dan calorieën tellen, is je bloedsuikerspiegel. Daarom beste bij elk eetmoment zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dan voel je je bij de juiste hoeveelheid verzadigd, heb je minder insulinepieken en sla je minder vet op. Ook regelmatig eten maar niet te vaak. Van een glaasje sinaasappelsap, bijvoorbeeld, krijg je insulinepieken, vooral als je er niks bij eet. Je vetverbranding zet je ook aan door 's ochtends voor het ontbijt al te zorgen voor lichaamsbeweging. Niet te fanatiek, natuurlijk.

    Reageer
    #3

    Je lichaam heeft een bepaalde energie behoefte. Gebaseerd op leeftijd, gewicht, lengte, en activiteiten. Daar moet je in principe niet onder gaan zitten.
    Je zult het toch met uitgebalanceerde voeding moeten doen

    Reageer
    #4

    Ik kan alleen afgaan op wat je misschien zelf ook weet..

    Nee, je kunt niet op deze manier in spieren aankomen en in vet verliezen. Spieren hebben om te groeien namelijk ook koolhydraten nodig! Niet  of vnl eiwitten. Tijdens het trainen heb je voldoende energie nodig, maar vooral ook na het trainen. Als je dan vnl eiwitten neemt en geen koolhydraten zul je afvallen zonder in spieren aan te komen.

    De kans bestaat zelfs dat je het herstel van je spieren in de weg staat. Deze hebben immers veel meer nodig in de tijd na een flinke training. De supercompensatie zou je teniet doen door je spieren niet van de juiste voeding te voorzien! Je krijgt zelfs spierafname of eerder blessures.

    Als je je vooraleerst richt op het opbouwen van spieren, waaronder je beenspieren, en dat met de juiste voeding! Dan zul je merken dat je sowieso gaat afvallen, zelfs als je niets doet. Dit omdat spieren veel meer calorieen verbruiken, ook in rust.

    Laat dit idee ajb los als je echt sterker wil worden, je metabolisme wil versnellen, en wil afvallen. Het is niet gek gedacht, maar spieren hebben meer nodig dan eiwitten en afvallen is wat <b>daarna</b> vanzelf komt. Maak je lijf niet juist zwakker door 2 in 1 te willen doen.

    Uiteraard: ga niet ongezond eten qua koolhydraten. Neem fruit, pasta, en daarbij ook veel goede eiwitten natuurlijk. Eet goed na een training, en ook in de dagen dat je spierpijn hebt.

    Reageer
Reageer op: Vraag afvallen + spieropbouw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief