14 jaar en overgewicht

  • #1

    Hoii, ik ben 14 (jongen) jaar 175 cm (denk ik weet ik niet zeker) en 115 kilo.. ik heb dus duidelijk heel erg overgewicht en ik ben er helemaal klaar mee. ik wil graag afvallen en ik heb het ook vaker gedaan, maar ik ga nu een tijdje niet naar school om prive redenen. maar ik wil wel proberen af te vallen ik weet best hoe ik gezond moet eten, maar ik heb echt tips nodig wat het beste is om je beweging te krijgen om af te vallen (ik zit ook niet op sport) en hoeveel ik moet bewegen in 1 week

    Reageer
    #2

    Het beste is om iedere dag 1 uurtje te sporten. Lopen/hardlopen, fietsen

    Reageer
    #3

    Bij het afvallen is je eetpatroon belangrijk. Beter matig met snelle suikers en de geraffineerde suikers beter laten staan. De snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en bevorderen daardoor vetopslag. Beste bij elk eetmoment zorgen voor complexe koolhydraten,  voldoende eiwitten, vetten en vezels.

    Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabieler te houden en de insulinegevoeligheid helpen verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, chroom, vitamine B C en D, omega 3 en inuline.

    Lichaamsbeweging is natuurlijk belangrijk. Vooral lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan. Als je niet naar school gaat kan je nog steeds dingen doen. Bijvoorbeeld gaan zwemmen, wandelen of fietsen. Of dingen doen voor een ander. Heb zelf geen vast werk maar ik er elke dag op uit. Ook kan je thuis aan de leerstof van school werken.

    Reageer
Reageer op: 14 jaar en overgewicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief