aankomen ipv. afvallen

  • #1

    Sinds drie weken loop ik 3-4 keer per week hard en eet ik gezond. In de eerste twee weken viel ik 2,5 kg af. In de derde week kwam ik in 2 dagen opeens 2kg aan. Ik snap dus echt niet hoe dit kan. Volgende week wordt ik ongesteld maar ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft. Weet iemand anders wat de reden kan zijn?

    Reageer
    #2

    Je menstruatie zou daar iets mee te maken kunnen hebben.

    Eet je wel genoeg?  Enig idee hoeveel calorieen je inneemt?

    Reageer
    #3

    In de ochtend eet ik meestal een banaan dus dat is iets in de 100 calorieën en mijn lunch bestaat meestal rond de 300 calorieën maar ik zou echt niet weten hoeveel calorieën ik in de avond eet.

    Reageer
    #4

    Misschien is het dan goed om daar toch eens goed naar te kijken. Een banaan in de ochtend heeft dan ca 100 kcal maar wel 27 gram koolhydraten...

    Gebruik eens de eetmeter van het voedingscentrum om te kijken of je voeding wel uitgebalanceerd genoeg is.

     

    Reageer
    #5

    Daarnaast is het ook nog zo, dat als je te weinig eet, je lichaam in de spaarstand gaat en alles wat je dan eet als reserve wordt opgeslagen, met gewichtstoename als gevolg.

    Reageer
    #6

    Ik ga het bijhouden, dankjewel!

    Reageer
    #7

    Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb het eens uitgerekend wat ik zoal eet, qua calorieën , dat is ongeveer 1480 per dag maar ik verbrand over de gehele dag ruimt 1800 calorieën. ontbijt: yoghurt met muesli, lunch: 2 boterhammen met kipfilet of ander mager vlees en avondeten. Dat verschilt van een pasta gericht tot aan hollandse pot. Als tussendoortje pak ik vaak fruit of een sultana/mueslireep. Ik let heel erg op mijn voeding, kook met verse ingrediënten en toch ben ik de laatste 2 weken ruim 2 kilo aangekomen.

    Ik dacht eerst dat het kwam omdat ik sinds een half jaar een knieprothese heb en daardoor moeilijk kan bewegen. Ik ben 43 jaar en heb al 20 jaar last van mijn knieën. Ik mag dus niet te zwaar worden:(

    Wie weet er een oplossing?

    Reageer
    #8

    Misschien goed om dan toch eens naar de huisarts te gaan voor bloedonderzoek en een verwijzing te vragen voor een diëtiste.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Calorieën tellen is een beetje uit. Het gaat vooral om je hormoonhuishouding. Daarbij zorgen dat je van een suikerverbrander verandert in een vetverbrander. Dat betekent vooral dat je snelle suikers, vooral geraffineerde suikers vermijdt, zorgen voor meer complexe koolhydraten en bij elk eetmoment zorgt voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler. Een Sultana of (zoet)fruit zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel, waardoor je vet gaat opslaan.

    Beter ook suikervrije muesli en yoghurt waar nog vet in zit want dat heb je echt nodig. Ook beter bijv een maaltijdsalade of omelet of iets dergelijks met een beetje brood dan brood met dun, mager beleg.

    Edelgistvlokken bevatten veel voedingsstoffen, onder andere chroom, wat helpt bij een stabiele bloedsuikerspiegel. Voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voor een betere insulinegevoeligheid zijn ook stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3 belangrijk, naast nog tal van andere stoffen. Je kan eens googlen op insulineresistentie.

    Qua beweging doen wat jou lichaam aankan, misschien zwemmen of yoga.

    Reageer
    #10

    Beste annoniempje,

    Dat je afvalt in de eerste 2 weken is heel normaal. Daar zijn al die dieten op gebaseerd.
    Jij wilt afvallen, dus ga je op de weegschaal staan om je gewicht te meten.
    Dat is denkfout nummer één.  Je wilt uiteindelijk vet kwijt raken. De weegschaal weegt geen vet, die weegt gewicht. Je gewicht bestaat ook uit botten en spiermassa en vooral water. 60% van je lichaam is water.
    Die dieten bevatten zouten waardoor je water verliest in het begin en dan lijkt het heel goed te werken, want dan wordt je lichter.  Dat water komt er later weer bij, dus je schiet er niks mee op.

    Er bestaan geen snel afval-dieten.
    Het domste wat je kunt doen is veel gaan sporten om af te vallen. Veel sporten is goed voor je lichaam en ik raad het zeker aan, maar je valt er weinig van af. Om 1 kilogram lichaamsvet te verliezen moet je ruim 2 marathons lopen. Dat is ongeveer 100 km hardlopen en dan ben je 1 kg lichaamsvet kwijt.

    De enige juiste manier om voorgoed af te vallen is je voedselpatroon aan te passen en dat blijvend zo te houden.

     

    Reageer
    #11

    Ik ben sinds twee dagen gestart om mijn voedsel bij te houden en gezonder eten te kiezen en ik doe 2 maal per dag een fat loss workout. Ik woog 80.5 en weeg nu 81.1 kg dus niet afgevallen maar aangekomen. Ik doe de workout zonder jumping want ik heb een knobbel onder mijn voet en lig veel in bed maar ik wilde toch weer fit worden en afvallen ik ben veel te zwaar ik ben maar 168cm. En 44 jaar. Maar merken dat ik juist aankom valt zwaar tegen. Ik weet nog niet wat ik niet goed doe. Wie kan mij helpen?

    Reageer
    #12

    Ik denk dat je er goed aan doet om naar een diëtiste te gaan en eens goed naar je voeding te laten kijken

    Reageer
Reageer op: aankomen ipv. afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief