Striemen op buik en afvallen

  • #1

    Beste Dokter.nl

    Ik ben momenteel hard aan het afvallen d.m.v. sporten in de sportschool & een dieet. Ik eet ongeveer 2000 cal per dag. Mijn dieet is niet streng, alleen laat ik alle vette happen, koekjes, snoepjes etc staan en dat vervang ik door gezonde voeding. Denk aan gezond fruit en groene groentes. Daarnaast drink ik ongeveer  4 a 5 liter water op een dag (mét sporten).

    Nu is mijn vraag: Ik heb striemen (striae) op mijn buik. Gaan deze striemen mijn probleem worden met afvallen? Wordt mijn huid wel weer strak getrokken ook al heb ik striemen?

    Bij voorbaat dank,

     

    Peter.

    Reageer
    #2

    Ontbrekende informatie:

    Ik ben 23 jaar oud en ben 1,85 meter lang.

    Reageer
    #3

    Dat is op voorhand moeilijk te zeggen...Als je te snel afvalt is de kans groter dat ze blijven.  4-5  liter water is wel erg veel...dat is niet perse gezond..

    Reageer
    #4

    Bij afvallen is het wel het beste om uitgebalanceerd te eten. Snelle suikers beter vermijden en zorgen voor voldoende eiwitten en de juiste vetten. Zoet fruit kan de bloedsuikerspiegel laten schommelen en zorgen voor vetopslag. Striae kan ontstaan door vele factoren maar ook door bepaalde tekorten in je lichaam, zoals vitamine A, C, E, zink en silicium. Verder kan zelfgemaakte bottenbouillon helpen het bindweefsel te versterken en dus het ontstaan van striae verminderen. Goed voor jezelf zorgen in dit opzicht zou de striae wellicht binnen de perken kunnen houden.

    Reageer
Reageer op: Striemen op buik en afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief