Striae en afvallen

 • #1

  Ik heb google al geraadpleegd, maar omdat het moeilijk samen te vatten is waar ik naar op zoek ben, geeft dit weinig resultaat.
  Anyway, ik heb al jaren striae en het is intussen wel vervaagd, maar ik vroeg me af hoe het zit met striae in combinatie met afvallen? Omdat het een soort littekenweefsel is, ben ik er bang voor dat dit niet "meekrimpt". Ik weet wel dat het voorkomt dat mensen overtollig vel krijgen als ze veel afvallen (ik wil rond de 10 a 15 kilo kwijt) maar ik doel meer specifiek op afvallen terwijl je striae hebt.
  Ik ben 16 jaar en zou volgens de normen dus nog een elastische, meeverende huid hebben... maar belemmert striae dat misschien?
  Ik blijf namelijk liever op mijn huidige gewicht zitten, dan dat ik het risico loop overtollig vel te krijgen dat niet aansluit.
  Heeft dit er enig verband mee of maak ik me zorgen om niks?

  Ik hoop dat iemand me kan helpen,
  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Ik neem aan dat je echt te zwaar bent en niet als zovele jongeren te vroeg gaat lijnen, want dan zit je er je levenlang aan vast: zwaarder worden, lijnen enz.enz. steeds een cirkel, ongezond!
  Het allerbelangrijkste is dat je langzaam afvalt zodat je huid zich aan kan passen, het beste is als je er wat extra bij gaat bewegen. 1 a 2 kilo per maand is het beste en ook haalbaar.
  De striae is als je die hebt blijvend, die krijg je niet weg.
  veel succes! Brenda.

  Reageer
  #3

  Zoals Brenda het stelt, is het juist. Nu fanatiek gaan afvallen betekent een levenlang jojo-en.
  Voor je striae zijn er prachtige producten op de markt met prachtige beloften met veel gevolgen voor je portemonnaie en geen voor je huid.

  Reageer
  #4

  Nee ik weet het, ik ben echt te zwaar (1.60 m. en 75 kg). Ook weet ik dat de striae helaas nooit meer weggaat, maar kan littekenweefsel nog wel aansluiten aan de laag onder je huid? Normaal gesproken krimpt je huid er gewoon weer tegenaan, maar kan dat wel met littekenweefsel... dat was meer mijn vraag, ik weet niet hoe ik het duidelijker kan formuleren.
  Sporten doe ik, een tijd geleden moest ik door omstandigheden stoppen, maar ik ga nu weer met goeie moed verder. 5x in de week sta ik 2 uur per dag op de crosstrainer.
  In ieder geval bedankt voor de reacties. 🙂

  Reageer
  #5

  Hai Lily,
  Ik ben 15 kilo afgevallen toen ik 30 jaar was.
  En mijn benen zijn strak gebleven daar zit striae op en nu nog steeds.
  Maar mijn buik is ook gewoon ook strak gebleven. (zat geen striae op)
  Ik ben overigens in 9 maanden tijd die 15 kilo afgevallen.
  Gewoon door op mijn eten te letten en meer te bewegen.

  Ik ben nu 40 jaar en het is er nog steeds af.
  Dus als ik het kan met 15 kilo kan jij het ook met 10 kilo.
  Je zou er speciaal buikspieroefeningen bij kunnen doen.
  Veel succes, Loes

  Reageer
  #6
  Reageer
  #7

  Je bent niet de enige die dit probleem heeft,
  Ik ben nu 17 en heb er ook last van, ik zou het graag weg willen hebben, maar helaas kun je er niets aan doen!!

  Verder staat er wel op site's dat het helpt om de huid goed vet te houden. Door bijvoorbeeld oliën, en er staat ook dat het helpt ter voorkoming om de huid te masseren; de huid samenpakken en weer los laten..

  Verder kan het geen kwaad om af te vallen. Je krijgt het hierdoor niet meer!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik ben 14 jaar en ben 1,88 lang en weeg 84 kilo nu , ik ben in anderhalve maand tijd 22kilo afgevallen en ik weet dat het veelste te snel is , maar ik heb de striemen nog steeds op me buik en ik wil het graag weg hebben maar helaas kan dat dus niet 🙁

  Reageer
Reageer op: Striae en afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief