Gezondheid na Dieten

  • #1

    Ik heb een vraag; Ik ben bijna 2 jaar best fanatiek bezig geweest met afvallen, heb best een goed resultaat geboekt met ruim25 – 30 kilo minder op de weegschaal. Mijn streefgewicht is eigenlijk nog 2 kilo minder maar goed dat maar even daar gelaten. (mijn gewicht was 100.8 en is nu 69-70 kilo).

     

    Het diëten heb ik denk ik niet altijd op een “gezonde” manier gedaan. Heb te eenzijdig gegeten en heb daarbij denk ik echt wel een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen opgelopen. Resultaat is dat ik nu niet meer lekker in mijn vel zit, ben overdag erg moe, slaap slecht en voel me verre van fit.

     

    In de tijd van het diëten is bij mij een chronische ziekte ontdekt waarvoor ik nu medicijnen gebruik en onder controle sta van een internist. Deze heeft wel bloed geprikt op vitamine b12 waar overigens niets mis mee is. Wel is er een verhoogd cortisol gehalte ontdekt en is mijn HB aan het dalen. Dit was eerst 8.5, tijdens de tweede controle 7.1 en nu na de laatste controle 6.3.

     

    Ik ben inmiddels wel begonnen met een “gezondere” levensstijl dat wil zeggen mijn eenzijdige voedingspatroon van kwark, roggebrood etc. te doorbreken en meer gevarieerd te eten met meer groentes en vaker / regelmatiger te eten. Tevens heb ik een multi vitamine gekocht die ik er nu bij neem.

     

    Hoe lang gaat het duren voor ik enig effect ga merken, zou mij graag wat fitter en minder vermoeid voelen. Ook zou ik graag willen slapen / doorslapen zonder slaapmedicatie. Wat kan ik nog meer doen om mij beter te gaan voelen en mijn waardes weer goed te krijgen?

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen. Dat is namelijk voor iedereen anders en hangt af van eventuele tekorten..

    Reageer
    #3

    Zijn er nog andere dingen die ik kan doen / beter kan doen?

    Reageer
    #4

    Je moet in ieder geval voor een goede en uitgebalanceerde voeding zorgen, die alle bestanddelen bevat die je nodig hebt. En daarnaast voldoende drinken. 1,5 - liter water per dag. Je zou de eetmeter van het voedingscentrum kunnen gebruiken om goed inzicht en tips omtrent je voeding te krijgen.

    Reageer
    #5

    In elk geval kiezen voor volwaardige voeding. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment ook eiwitten, gezonde vetten en ook vezels te eten. Kwark lijkt me prima, beter geen magere kwark maar wat toevoegingen erin als muesli of andere vulling lijkt me beter.
    Dan kan je nog tekorten hebben aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3 en nog andere stoffen. Dat soort stoffen zijn, naast een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk voor je neurotransmitters als serotonine, melatonine en dopamine. Middelen als theanine of 5htp kunnen helpen ondersteunen om die neurotransmitters aan te maken, wat kan schelen in beter slapen.
    In een Multi zit sowieso te weinig magnesium, anders zou het een enorm grote pil worden. Voor vitamine c hetzelfde. Vitamine C helpt de ijzeropname.
    Je zou nog dingen als chlorella kunnen nemen, naast dat het reinigend werkt zitten er ook veel voedingsstoffen in. Ben zelf fan van edelgistvlokken, waar ook veel vitaminen en mineralen zitten en ze helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden door het erin aanwezige chroom.
    Een aminozuur als lysine ondersteunt de hormonen en helpt de opname van zink en ijzer.
    Je kan op internet genoeg vinden over goede voeding

    Reageer
    #6

    nog een vraagje; omdat ik slecht slaap heb ik temazepam maar wil hier liever niet aan wennen. Ik moet nog een melatoninetest in het ziekenhuis doen. Vanmiddag heb ik bij de etos "nachtrustformule" gekocht. Nu zag ik dat hier melatonine in zit, beinvloed dit de test in het ziekenhuis om te checken of ik zelf genoeg melatonine aanmaak? Of heeft dit er niets mee te maken?

    Reageer
    #7

    Dat kan de test inderdaad beinvloeden.

    Reageer
    #8

    Oke dan gebruik ik het maar even niet. Had het niet gezien toen ik het kocht

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe lang na gebruik beinvloed dit de test nog? Is dit dagen/weken?

    Reageer
    #10

    dat zal enkele dagen zijn

    Reageer
    #11

    dank je wel voor je antwoord! Dan kan ik het nu nog gewoon proberen om te gebruiken. Kijken of het helpt. Iemand ervaring hiermee?

    Reageer
Reageer op: Gezondheid na Dieten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief