Ondergewicht en al bijna 4 maanden misselijk

  • #1

    Ik heb ondergewicht, al een heel jaartje eigenlijk. M'n BMI is 15. Ik ben veel te dun en ongezond en dat heb ik ook gemerkt aan hoe mijn conditie is geworden over het afgelopen jaar. Een daguitje in Den Haag ging in oktober moeiteloos, in april had ik een hele dag in Rotterdam en daar was ik na een paar uur al helemaal kapot (normaal was wandelen geen enkele moeite voor me). Zelfs even heen en weer fietsen werd al teveel voor me.

    4 maanden geleden kreeg ik opeens last van wat buikgrieperige symptomen: misselijk, verstopt, buikkrampen, duizelig. De enige klacht die daarvan is blijven bestaan is misselijkheid. Heb de eerste anderhalve maand van mijn misselijkheid heel slecht gegeten: rijstepap, yoghurt, mager beleg op brood en niks anders dan dat op een dag.

    Sinds midden juli ben ik een betere leefstructuur aan gaan houden, met gezonder en meer eten, want zoals ik hier thuis hoorde (en van diëtisten en dokters): je komt in een negatieve cyclus terecht van minder eten en dus je steeds vreselijker voelen.

    Nu zijn we in midden september en lig ik nog steeds plat van de misselijkheid. Heb al naar meerdere mogelijke oorzaken gekeken, maar dit konden het allemaal niet zijn. Vorig bezoekje bij huisarts was er sprake van eventuele ziekenhuisopname met hoe slecht ik me wel niet voel.

    Heb nu wel ontdekt dat eten de misselijkheid onderdrukt. Ik vraag me echter af of dit idee van een negatieve cyclus wel degelijk mogelijk is? Is dit iets wat wel vaker gebeurd, dat mensen bij een lang ziektebed steeds minder eten en zich daarom steeds slechter gaan voelen? Is de enige optie dan gewoon eten?

    Tevens vraag ik me af of mijn gewicht en conditie er iets mee te maken heeft dat mijn lichaam zo moeizaam herstelt hiervan? Ik volg advies van diëtisten om wat meer aan te komen maar ik ben er onzeker over met hoe ik mij voel.

    Reageer
    #2

    Aanvulling:

    Augustus was wel een break in dat hele idee van meer eten en aankomen omdat ik van verkeerd bewaarde rijst aardig ziek ben geworden (heb gewoon de pan zo de koelkast in gedaan en daarna weer in de magnetron, ik wist niet beter).

    Reageer
    #3

    Als je ernstig ondergewicht hebt, en onvoldoende en verkeerd eet, heeft dat wel gevolgen voor het algemeen functioneren van je lichaam.
    Die "negatieve cyclus " ofwel vicieuze cirkel is geen fabel maar realiteit.
    Voldoende gezond en vers eten is de sleutel tot verbetering..

    Reageer
    #4

    Vicieuze cirkel, dat was de term die ik zocht! Ik lijk me daar inderdaad in gevonden te hebben dan, aangezien ik zo weinig gegeten in zo'n lange tijd. Inderdaad een steeds zwakker gevoel erbij.

    Vroeg me dus inderdaad af of dat realiteit was en geen fabeltje of iets dergelijks. Hier thuis is er namelijk nog iemand die me er laatst op aansprak dat ik me daarin gevonden zou hebben en sindsdien vraag ik me dus af of dit toch wel echt vaker voorkomt.

    Reageer
    #5

    Dit komt vaker voor dan je denkt. Er is zelfs een risico op het ontwikkelen van een eetstoornis

    Reageer
    #6

    Ik had graag geweten hoe het nu met je gaat.  Ik heb ook ondergewicht en sinds een maandje last van misselijkheid.  Is die bij jou weg getrokken wanneer je gewicht weer op peil kwam?

    Reageer
    #7

    Ik ben ook heel benieuwd hoe het nu met je gaat, zit zelf ook met een soortgelijke situatie zonder oplossing! 🙁

    Reageer
    #8

    En wat zegt de dokter er dan van?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ondergewicht en al bijna 4 maanden misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief