Elke ochtend misselijk, half jaar lang (man)

  • #1

    Beste lezer,

    Ik loop al een half jaar met klachten waar nog geen oplossing voor gevonden is. De hoofdklacht: misselijkheid.

    Het begon allemaal in februari. Avondje gedronken en de dag erna een kater. Best wel een opgeblazen buik alsof ik zwanger was. Toen ook overgegeven en voelde alsof er iets scheurde in mijn buik ter hoogte van onderkant borstbeen. Sinds dien elke ochtend misselijk met wat andere zaken die opvallen.

    Klachten:
    -Misselijkheid
    -Slechte ontlasting (meestal brijerig en drang gelijk na het wakker worden. Een enkele keer is de ontlasting gewoon normaal. Vaak zit er ook onverteerd voedsel tussen, naar mijn idee meer dan voordat alle klachten onstonden)
    -pijntjes door mijn hele buik heen. dan links, dan rechts, dan weer ergens anders. Geen hevige pijn of zo, maar net alsof iemand even net in de je vel knijpt of zo (spierkrampjes?)
    -afvallen ( in een half jaar 10 kilo afgevallen, weeg nu 60)
    -af en toe spierkrampen en gewrichtspijn in armen en benen(deze klachten zijn te verwaarlozen)

    Een jaar tot een half jaar voor deze klachten begonnen mijn ogen achteruit te gaan en begon mij haar uitval op te merken. Ik linkte het aan stress wegens angstoornis aangezien ik een klaplong had gehad waar ik zeer angstig door ben geworden. Er is toen ook een vitamine D tekort geconstateerd.

    Heb nu al verschillende onderzoeken gehad maar zonder resultaat. Het aparte is dat de klachten zo spontaan en hevig waren ( de eerste 3 weken na dat overgeven dacht ik dat ik dood ging, zo slecht, energieloos en misselijk voelde ik mij). Gedane onderzoeken (opvolgorde):
    -Bloed/urine onderzoek (geen bijzonderheden gevonden)
    -Gastroscopie ( geen bijzonderheden gevonden)
    -Ontlasting onderzoek (lichte verhoging ontstekingswaarden)
    -Coloscopie (kleine poliep en kleine ontstekingsplekken dunne darm).

    Een kleine beschrijving van hoe een dag voor mij verloopt:
    -Savonds rond 11 uur slapen.
    -Smorgens rond 5 uur wakker worden met een naar/misselijk gevoel in de buik.
    -Na het opstaan heb ik gelijk de drang voor te poepen
    Deze ontlasting is op het begin normaal maar veranderd heel snel in een brijerig geheel.
    -Ontbijten: 2 sneen brood en thee zonder suiker. De misselijkheid word dan minder/verdwijnt.
    De rest van de dag door heb ik nog steeds het gevoel dat er iets niet klopt in mijn buik.

    De dag erna herhaalt het proces zich in grote lijnen. De ene dag voel ik mij wat beter dan de andere dag.  Sinds een paar weken gebruik ik maagzuurremmers voor het slapen gaan. Dit heeft even geholpen maar is de laatste dagen weer afgezwakt.

    Volgens de artsen hebben ze geen oorzaak kunnen vinden voor mijn klachten. Huisarts zegt dat het in ieder geval niets ernstigs kan zijn. Terwijl ik mij daar wel druk over maak aangezien ik totaal geen vertrouwen heb in mensen. Loop nu ook bij de GGZ voor een behandeling voor stress en angst. Maar dit is in mijn beleving niet de oorzaak van de klachten, omdat deze begonnen na dat overgeven en het scheurend gevoel ter hoogte van maag. Het jaar daarvoor had ik al last van stress, maar helemaal geen last van misselijkheid. De behandeling bij GGZ vindt ik maar zwakjes en is niet doeltreffend na dit al meerdere malen aangegeven te hebben maar er word niet geluisterd.

    Dank u wel voor het lezen van mijn klachten/ervaringen. Hopelijk kan iemand mij met zijn/haar kennis in de richting wijzen van een mogelijke oplossing voor mijn klachten.

    Reageer
    #2

    Voor een deel kunnen de klachten wel door angst stress en spanningen veroorzaakt worden. Is er ook een ontlastingsonderzoek gedaan om te kijken of je een darmbacterie hebt?
    Ik zou in ieder geval een verwijzing vragen voor de MDL arts en ga dan eventueel voor e3n second opinion nqat een andere MDL arts in een ander ziekenhuis als je al bij een MDL arts bent geweest

    Reageer
    #3

    Er is bij het ontlastingonderzoek naar mijn weten alleen gekeken naar ontstekingswaarde. Ik krijg er dinsdag meer duidelijkheid over na een telefoontje zojuist. Het woord darmbacterie is in ieder geval nog nooit gevallen in de gesprekken of onderzoeken die ik heb gehad. Aan welke bacterie zou ik dan kunnen denken? Ik leef ook in een groot studentenhuis, dus een bacterie oplopen zou ook kunnen natuurlijk.

    Ik heb ook een echo gehad van de buik (vergeten te vertellen). En daar was alles in orde op zover ze konden zien. De alvleesklier bleek ook in orde te zijn volgens de echo. Dit heb ik nog extra nagevraagd omdat ik mij daar behoorlijk druk over maak natuurlijk. Met "alles is in orde" kan ik niet zoveel mee namelijk. Komende week krijg ik nog een CT-onderzoek.

    Ik snap dat dit soort zaken door stress kunnen komen. Maar dat het echt als een schakelaar word omgezet en gelijk zo extreem hevig na het overgeven zoals ik aangeef, dat lijkt mij wel heel erg sterk.

    Reageer
    #4

    De dientamoebe fragilis of blastocystis hominis

    Reageer
    #5

    Dank u wel voor deze inzichten. ik zal het komende week eens gaan opperen bij de MDL.

    Hoe dan ook een prettig weekend John!

    Reageer
    #6

    Ook voor jou een pettig weekend.

    Reageer
    #7

    Ik weet dat dit een oud berichtje is, maar ik heb precies dezelfde klachten en ook bij mij is er niets uit het bloedonderzoek en de echo’s gekomen.
    De huisarts heeft het daarom op een virus gehouden en omdat de klachten 1,5 week weg waren, dacht ik dat alles over was. Nu begint het weer en het lijkt idd ook wel op de symptomen van blastocysts hominis (had ik ook al gegoogeld). Ik ga toch vragen of ze hier naar willen kijken. Maar was wel even benieuwd of er nog iets bij mevrouw uit haar onderzoek is gekomen.
    En kan zo’n ontlastings onderzoek gewoon via de huisarts?

    Reageer
    #8

    Een ontlastingsonderzoek kan gewoon via de huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb sinds voorjaar 2022 zeer ongewone darmklachten. Voorheen was ik altijd geconstateerd! Nu dus vreselijke, luidruchtige winden, trompetwinden noem ik ze, met zeer sterke aandrang voor toiletbezoek. Was nooit diarree maar wel veel minder vast dan ik gewoon was en nooit veel in 1 keer. Ook buikpijn.

    In Frankrijk werd in een stoelgang onderzoek blastocistis geconstateerd.

    Mij werden probiotica voorgeschreven die toch ietwat hielpen. Daarna heb ik ondervonden dat lacteol, een product dat probiotica bevat die, bij mij in elk geval , altijd geholpen hebben tegen diarree ( wat ik zelden of nooit had).

    Tot mijn grote geluk helpt lacteol wonderwel , tijdelijk, en het legt alles stil: buikpijn, winden en drang tot stoelgang. Daarmee kun je dus weer het huis uit en zelfs gaan dansen!

    Maar echt helpen voorlopig weinig suiker eten, weinig zetmeel en helaas ook weinig of geen erwten, bonen, linzen...

    Ik ben ondertussen een boek aan het lezen van dokter William Davis, een Amerikaanse hartchirurg die nu eens geïnteresseerd is in de hele mens. Vroeger heeft hij al " broodbuik" geschreven, nu is het " super gut" = super darmen! Het is nog niet vertaald helaas. We hebben het aan onze huisarts cadeau gegeven!

    Hier komt veel uit en het gaat vooral om kruiden! Het superkruid is curcuma..

    Ik hoop dat hiermee mensen geholpen zijn!

    Reageer
    #10

    Ik heb precies dezelfde klachten als u en dat van u is inmiddels 3 jaar geleden ik ben daarom heel erg benieuwd hoe het met u is en of de oorzaak is achterhaald?? Welke medicatie u heeft geholpen. Ik hoop echt dat u op mijn berichtje wilt reageren. Ik ben moedeloos

    Mvg
    Jessy

    Reageer
    #11

    Ook ik zou graag willen weten wat geholpen heeft

    Reageer
    #12

    Ik heb bijna identieke klachten en er werden 2 darmparasieten gevonden. De medicatie hielp niet.

    Reageer
    #13

    Ik lees "mijn" verhaal. Dezelfde klachten behalve de scheuring. Voor mij geruststelling dat ik niet de enige ben met deze klachten.
    Sterkte allen en bedankt voor het delen

    Reageer
Reageer op: Elke ochtend misselijk, half jaar lang (man)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief