Ochtendmisselijkheid man

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik kom hier op het forum omdat ik ten einde raad ben. Hopelijk herkent iemand mijn klachten. Ik (was) erg bezig met een gezonde leefstijl en sport en ben een man van 28 jaar. Werk (40 uur) begint steeds meer te lijden onder mijn klachten.

  Het begon allemaal 9 maanden geleden nadat ik terugkwam van een vakantie van 3 weken. De eerste dag dat ik terug was werd ik tijdens een wandeling plotseling licht in mijn hoofd en kreeg ik zwarte vlekken voor mijn ogen. (gevoel alsof ik ging flauwvallen) Daarna ben ik de hele avond misselijk geweest. In eerste instantie had ik het idee dat ik last had van een heftige jetlag, echter begonnen de klachten in de week erna zich te vervolgen.

  2 dagen na dit voorval werd ik wakker met een gevoel van misselijkheid en dit bleef enkele weken aanhouden en telkens weer terugkeren. Elke ochtend werd ik misselijk wakker en moest ik bijna elke keer op hetzelfde tijdstip naar de wc voor veel ontlasting. De misselijkheid is overigens tot de dag van vandaag niet samengegaan met overgeven. Telkens heb ik wel dat nare gevoel en blijft de ochtendmisselijkheid terugkeren. Soms komt het ook voor dat ik midden op de dag ineens misselijk word.

  In diezelfde week kreeg ik overdag ook last van een terugkerend wazig/licht gevoel in mijn hoofd. Het gevoel is heel lastig te omschrijven maar ik heb hier sinds februari elke dag nog last van gehad. Tijdens een wandeling of willekeurige activiteit kan het soms zo vaag/licht voelen en overheersen dat het voelt alsof ik kan gaan flauwvallen. Dit gevoel kan ook soms ineens helemaal weg zijn en ineens opspelen.

  Doordat ik nu 9 maanden met deze klachten loop word ik ook heel erg onrustig/angstig wakker zonder soms enige aanleiding. Dit gevoel begint steeds meer te overheersen en hiervoor heb ik nu ook een intake gehad bij een Psycholoog. Zij geven aan dat ik een angststoornis heb ontwikkelt door de (onverklaarbare) klachten.

  Onderstaande onderzoeken heb ik inmiddels gehad en dit heeft niks aangetoond.

  Bloed 3x getest
  Ontlastingsonderzoek 3x
  Ziekte van Lyme bloedonderzoek
  Tropenziekenhuis Rotterdam i.v.m vakantie Indonesië
  MRI van hoofd en echo van buik
  een evenwichtsonderzoek
  een gehoortest
  een bloeddrukmeting
  een KNO-onderzoek
  een neurologisch onderzoek
  Herkent iemand deze klachten of weten jullie wat ik nu verder moet?

  M.v.g. en alvast bedankt voor het meedenken.

  Reactie
  #2

  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie
  #3

  Weet niet wat je verstaat onder gezonde leefstijl. Soms betekent dat dat mensen bepaalde voedingsmiddelen gezond noemen en andere ongezond en dan bijvoorbeeld geen vlees meer eten. Een       complementair genezer zou kunnen kijken naar het hele plaatje; voedingspatroon, darmflora, eventueel candida, tekorten aan voedingsstoffen. Denk ook aan de rol van electromagnetische velden op je gezondheid. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten/drinken. Beter langzame koolhydraten combineren met eiwitten, vetten en vezels, voor een langzamere opname van de suikers.En kan het misschien dat je wat  teveel van jezelf hebt gevergd en dat dat er na een vakantie uitkomt? ALs je rust neemt, merk je soms pas hoe moe je eigenlijk bent.

  Reactie
Reageer op: Ochtendmisselijkheid man
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief