Pijn in voorhoofd met andere klachten

  • #1

    Ik heb al mijn hele leven last van hoofdpijn. Mijn nek en schouders zitten vaak vast en mn houding is verkeerd. Sinds vorig jaar feb neemt het extreme vormen aan en verschijnen er drie lijnen in mijn voorhoofd die erg veel pijn doen. In de zomer MRI van hersenen laten maken en die was goed. Sinds het najaar heb ik iedere dag die pijn in mn voorhoofd en sinds 2 maanden krijg ik er vage klachten bij als geheugenverlies, duizelig, slecht zien/pijnlijke ogen, tintelingen in voeten en handen, niet op woorden kunnen komen en heel erg moe. Ik kan mijn leven niet meer normaal leven en ga kapot van de pijn. Als ik google zie ik vaak MS staan. De neuroloog zegt dat ik dat uit mn hoofd moet zetten.
    Wat zou het dan kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Vastzittende nek en schouderspieren door een slechte houding, wat je zelf al zegt.
    En je klachten passen ook bij chronische hyperventilatie, wat ook weer door je houding en daardoor veroorzaakte klachten veroorzaakt kan worden.
    In zo'n geval is een fysiotherapeut je beste vriend......

    Reageer
    #3

    Ik heb de afgelopen jaren al veel fysio geprobeerd en kwam vaak tijdelijk van mn klachten af. Alleen sinds het najaar gaat het slechter en was de pijn er iedere dag. Manuele therapie geprobeerd maar hielp ook niet. Nu injecties in voorhoofd gekregen. Sinds februari dus al die vreemde klachten erbij gekregen. Ik dacht eerder nooit aan een ernstige aandoening tot nu. Nu 2x in de week yoga voor ademhaling. Osteopaat zegt ook dat ik zelf tot rust moet komen en dat het dan goed komt. Ik vertrouwde daar van de week weer helemaal op, maar nu heb ik naast die pijn weer zo’n duizelig gevoel, verdoofd gevoel in voeten en prikkelend oog. Ik heb het idee dat mijn ademhaling al wel beter onder controle is want voel m sinds een dag meer in mn buik. Nu toch weer die angst voor ms…

    Reageer
    #4

    Het lijkt er toch op dat je hyperventileert

    Reageer
    #5

    De rare bijkomende klachten zijn gekomen nadat ik een forum heb gelezen over zenuwpijn/aangezichtspijn. Ik kreeg daar veel stress van want ben bang de pijn nooit meer weggaat. Nu de afgelopen weken mijn leven compleet verloren en ik probeer mezelf te herpakken en aan mezelf te werken. De duizeligheid was twee weken weg maar de rare klachten blijven komen. Ik ben bang dat het toch MS kan zijn en dat dat dus nu wel te zien kan zijn op mri door al die bijkomende klachten en aanhoudende pijn in gezicht. Zou mijn pijn/spanning in mn voorhoofd ook van hyperventilatie kunnen komen? Of zou burn out ook kunnen?

    Reageer
    #6

    Vanochtend weer wakker geworden met een dof gevoel in mn been, tintelingen in mn gezicht, pijn in voorhoofd en klemmend gevoel op achterhoofd en duizeligheid.
    Ik maak me hierdoor weer zorgen terwijl het de afgelopen weken zo goed ging met ademen.

    Reageer
    #7

    Als je zelf aangeeft dat je klachten zijn ontstaan na het lezen er over, dan kunnen ze idd psychosomatisch zijn.
    Wat weer de hyperventilatie triggert.
    Heb je wel een psychische hulp gehad bij je angst voor een aandoening als ms?
    Praat daar eens met je huisarts over, als je zelf denkt een burn out te kunnen hebben, is mentale hulp sowieso verstandig. Helemaal in combinatie met de andere klachten.

    Reageer
    #8

    Ja die pijn in mn voorhoofd werd steeds erger en ik dacht aan zenuwpijn. Toen daar over gaan inlezen en vanaf dat moment wel rare klachten en stress erbij gekregen. Ik denk niet dat ik een burnout heb, maar die pijn iedere dag gaat nu gewoon nooit meer weg en dat zorgt wel voor stress. Vorige week voelde ik me iets beter en dan ben ik juist heel blij. Het is zo’n zoektocht wat ik nou heb en wil me zo graag beter voelen. Denk je dat alles met de juiste houding en ademhaling beter wordt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je kunt door constante klachten of denken iets ernstigs te mankeren,ook een burn out krijgen, dat kost ook heel veel energie.
    Of het daarmee opgelost kan worden, kun je zo helaas niet zeggen.
    Maar je kunt het in ieder geval wel proberen.
    Daarbij zou ik wel de hulp van een fysiotherapeut inschakelen, zodat je begeleiding hebt.
    Dat is ook mentaal fijn.

    Reageer
    #10

    Dankje voor je adviezen. Ik wil gewoon zo graag weer blij zijn maar sinds kerst al niet meer pijnvrij geweest en nu ook al die rot klachten erbij. Ik werk er juist keihard door 2x per week naar yoga te gaan en het iedere dag thuis 2x te doen. Het voelt zo uitzichtloos…

    Reageer
Reageer op: Pijn in voorhoofd met andere klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief