Steeds borsten voelen

 • #1

  Hoi ik ben een 37 jarige vrouw en heb sinds een week een aparte obsessie. Ik ben een ontzettende hypochonder zal ik maar eerst vermelden. De laatste tijd voel ik aan mijn borsten op bepaalde gedeeltes. Ik merk zelf niets vreemds aan mijn boezem of tepels (behalve dat de ene tepel soms sneller harder wordt als de ander) ik ben zo ontzettend bang voor borstkanker. In 2017 heb ik een mammo laten maken en toen kreeg ik te horen dat mijn borsten er supergezond uit zagen van binnen. Telkens krijg ik rond deze tijden van het jaar meer angst voor bepaalde ziektes en nu heb ik dit dus.. ik heb ook nog eens cup H nou dan voel je één en al klieren. Ik ben nog laatst naar de huisarts geweest en die heeft naar de tepels gekeken (niet gevoeld want ging voor iets anders) ze zag ook niks geks. Wat kan ik hieraan doen?

  Reactie
  #2

  je zou eens met een psycholoog hierover kunnen praten

  Reactie
  #4

  Ja dat zou wel kunnen.

  Toch zit ik met een vraag. Als ik bv borstkanker opzoek zie ik veel aanwijzingen netjes uitgelegd. Nu zag ik ineens dat als een tepel de andere kant kiest ook een vorm van borstkanker kan zijn. Net onder de douche trok een tepel inderdaad naar de andere kant ietwat alleen werd vrij snel weer normaal. Wat moet ik me voorstellen bij zo'n tepel die de andere kant optrekt? Daar is echt weinig info over..

  Reactie
  #5

  Dat is dus niet wat er bedoeld wordt. Bij kanker blijft de tepel veranderd

  Reactie
  #6

  En kunt u mij vertellen wat dit dan is? Ik heb weleens gehoord van klieren van montgomery en weet ook wat hun functie inhoudt alleen ik zie naast deze tepel een klein lichtrood "bultje". Het viel me nogal op omdat deze nogal verschillende met de rest van de bultjes die ik heb op de tepel(s) als ik dit bultje tussen duim en wijsvinger pak dan voel ik zelf niks geks ofzo, met andere woorden de tepelhof gaat soepel mee. Is dit dan ook een klier van montgomery? Het is dat hij er net wat anders uitziet s de rest vandaar mijn vraag. Helaas zie je het ook niet echt goed op de foto. Als mijn tepels vlakker worden dan is het bultje ook vlak maar wel voelbaar.

  Reactie
  #7

  Ik wilde ook zeggen dat het bultje als ik het tussen wijs vinger en duim pak even niet te voelen is maar even later, als de tepel wat harder wordt wel, en als de tepel vlak is is het wel voelbaar en te zien

  Reactie
  #8

  ?

  Reactie
  #9

  Ik kan eerlijk gezegd niets bijzonders zien. Ook geen rood bultje

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Hoi tandor ja sorry het is niet echt een duidelijk foto want de tepel is wat getrokken door de kou maar misschien ziet u het hier beter. Ik heb het omcirkeld.

  Reactie
  #11

  Het voelt als een bultje aan maar wel klein. En als ik de tepel wat optrek en tepelhof gaat het bultje mee. Het doet ook geen pijn ofzo

  Reactie
  #12

  Ik denk dat je toch een beetje te veel op je borsten gefocust bent...
  Het lijkt zo op een talgkliertje

  Reactie
  #13

  U heeft ook wel gelijk alleen dit viel me gewoon op. Ben erg bank voor borst kanker. Dit ziet er dus niet ernstig uit om naar een huisarts te gaan? En wat kan ik hieraan doen?

   

  Reactie
  #14

  Borstkanker zit altijd IN de borst en nooit van buitenaf zichtbaar als een bultje op pukkeltje. En nee, daar hoef je zeker niet mee naar de huisarts

  Reactie
  #15

  Bedankt voor u duidelijk antwoord. Echt.. maar dan snap ik eerlijk gezegd niet wat ze op internet vermelden. Er staan in sommige links gewoon dat bultjes op tepelhof ook een teken kunnen zijn dat is toch raar?

  Reactie
  #16

  Ik weet niet waar je dat leest , maar hieronder even een opsomming van symptomen:
  Kenmerk 1:
  Verandering in hoe de borst en/of tepel aanvoelt
  Een verdikking of knobbel in of nabij de borst of onder de oksel.
  Verandering in/van de huid. De huid voelt dik en warm aan of zoals bij een sinaasappelschil (de huid vertoont putjes).
  Pijn in de borst op een plek waar ook de borst anders aanvoelt.

  Kenmerk 2:
  Verandering in hoe de borst en/of tepel eruitziet
  Onverklaarbare verandering in de grootte of de vorm van de borst.
  Ingetrokken tepel of juist een ongewone opgezwollen tepel.
  Intrekkingen in de huid van de borst of van de tepel
  Verdikking in de huid van de borst met kleine putjes, vergelijkbaar met de huid van een sinaasappel.
  De huid van de borst ziet er rood uit, vertoont schilfertjes of een plekje dat op eczeem lijkt.
  Opvallend zichtbare dikke ader

  Kenmerk 3: Vocht uit tepel
  Bruin, bloederig, waterig, groen van kleur of melkachtig vocht uit de tepel.

  Reactie
Reageer op: Steeds borsten voelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief