Pijnlijke linker borst

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb een vraagje. Vanochtend toen ik wakker werd deed mijn linkerborst pijn. Het is zegmaar dezelfde pijn als wat ik heb wanneer ik ongesteld moet worden maar dan heb ik het normaal gesproken in beide borsten. De schijf die in mn borst zit voelt ook groter dan bij m’n rechterborst. Wel is het zo dat ik vandaag, zonder dat ik het doorhad, weer ongesteld ben geworden.

   

  Ik maak me nu best wel druk omdat ik bang ben dat ik borstkanker heb, maar wat denken jullie?

   

  (Ik zit nu wel al bijna een week aan de antibiotica, geen idee of dat er iets mee te maken kan hebben, maar ik dacht ik zeg het maar)

  Reageer
  #2

  Voor de rest heb ik geen bijzondere bultjes etc. in mn borst zitten, er is ook geen kleurverschil. Ze zien er ook gewoon uit als hoe ze er normaal gesproken ook uit zien.

  Reageer
  #3

  "Het is zegmaar dezelfde pijn als wat ik heb wanneer ik ongesteld moet worden " en "Wel is het zo dat ik vandaag, zonder dat ik het doorhad, weer ongesteld ben geworden."

  Dan is het dus niet zo raar dat je de klachten hebt, ook al is het dan maar aan een borst. Borstkanker met 16 jaar is toch wel erg onwaarschijnlijk

  Reageer
  #4

  Mijn moeder zegt ook dat mijn hormonen deze afgelopen week helemaal door de war zijn, door verschillende factoren. Ik kijk het in ieder geval een week aan. Nu ik het terug lees, vind ik het eigenlijk ook wel erg onwaarnschijnlijk. Ook omdat voor de rest alles hetzelfde is.

  Reageer
  #5

  Zou het ook mogelijk zijn dat mijn linkerborst nu bijvoorbeeld verder aan het groeien is? Of gebeurd dat vrijwel altijd bij beide borsten tegelijk?

  Reageer
  #6

  Bij mijn linker tepel, is namelijk dat rondje rondom de tepel zeg maar ook groter.

  Reageer
  #7

  Dat zou heel goed kunnen

  Reageer
  #8

  Mijn moeder had ook opgezocht, en er stond dat je vanaf 18 jaar borstonderzoek kunt doen. Het lijkt me inderdaad wel heel raar als ik op mijn 16e borstkanker zou krijgen, aangezien mijn borsten waarnschijnlijk nog niet eens uitgegroeid zijn.

   

  (Ik ben ook pas sinds december 2017, ongesteld dus ik denk dat mijn linkerborst gewoon aan het groeien is of zoiets.)

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou heel goed kunnen

  Reageer
  #10

  Dus ik hoef hiervoor niet perse naar de huisarts te gaan? Gewoon afwachten dus?

  Reageer
  #11

  Het lijkt me trouwens ook nog wel handig om te zeggen dat het alleen pijn doet wanneer ik eraan zit. Ik voel dus geen speciale bobbeltjes etc in mijn borst wat er normaal gesproken niet is.

  Reageer
  #12

  Ik zou zeggen, blijf er dan ook gewoon vanaf, dan heb je er de minste last van. Voor de rest gewoon afwachten

  Reageer
  #13

  Ga ik doen, bedankt voor uw antwoord!

  Reageer
  #14

  Maar ik hoef me dus in ieder geval niet druk te maken over dat het misschien borstkanker zou kunnen zijn?!

  Reageer
  #15

  Nee hoor

  Reageer
Reageer op: Pijnlijke linker borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief