weigeren fles

  • #1

    Heb een baby van 14 weken die de fles weigert.Ze wil niets meer drinken.hebben jullie een idee wat het kan zijn? of tips wat ik kan doen

    Reageer
    #2

    Baby's kunnen heel erg eigenwijs zijn over waar de melk vandaan komt. Een fles en een kunstmatige tepel zijn niet hetzelfde als een borst, zelfs als je de fles geeft in de veilige armen van de vader of moeder.

    Hier is een aantal trucs en tips om baby's leren uit een fles te drinken. En als het eerste niet gelijk lukt, probeer dan de volgende.

    Geef in het begin niet ineens iedere dag de fles maar wissel het af met borstvoeding. Twee keer per week een flesje is in het begin voldoende.

    Als het met moeder niet lukt, laat dan de vader eens proberen, of oma, wonderlijk genoeg wil dat dan wel eens lukken. Als het dan werkt, kan moeder het daarna overnemen.

    Experimenteer wat met de flesvoeding. Je kunt zelf van alles verzinnen om het af te wisselen.
    Je kunt bijvoorbeeld gaan rondlopen (draagdoek), of gaan liggen, of een muziekje opzetten. Het kan allemaal helpen.

    Het is belangrijk niet te beginnen als de baby al erg moe is of als ze heel veel honger heeft. dan staat het echt niet open voor veranderingen maar wil de beaby gewoon wat hij of zij wil. Dus als je gaat starten, begin dan als ze vrolijk, uitgerust en een klein beetje honger heeft.

    Kies een speen die erg op de tepel lijkt. Spenen zijn er in allerlei vormen en maten en als het echt te afwijkend is, kan dat de drempel zijn die de baby niet wil nemen.

    Geef niet teveel melk ineens, een druppeltje per seconde is om te starten meer dan genoeg.

    Probeer de speen te verwarmen of juist lekker koel te maken in de ijskast, ook dat kan weer een impuls geven om nieuwsgierig te gaan zuigen.

    Je kunt de speen in de mond duwen, maar je kunt hem ook tegen het wangetje aanleggen zodat de baby zelf kan zoeken en kan kiezen of het wil drinken. het is tenslotte geen pop, maar een echt mensje met een eigen willetje.

    Laat in ieder geval de baby nooit alleen met de fles, ze kunnen zich verslikken of anders, in ieder geval is het niet veilig!

    Je kunt ook nog experimenteren met andere alternatieven zijn voor flesjes. Bijvoorbeeld met een vinger, een bekertje, een theepeleptje, en eigenlijk alles wat je kunt verzinnen om de baby nieuwsgierig te maken. Soms lukt het met een injectiespuitje (zonder de naald natuurlijk!) gevuld met melk.

    Heel veel succes met het voeden, en veel plezier met het ontdekken!

    Reageer
Reageer op: weigeren fles


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief