1 jaar, niet willen eten en drinken

  • #1

    Hoiii,

    ben opzoek naar tips, contact met huisarts is al geweest. Die willen/kunnen niks doen omdat hij nog plasluiers heeft en niet is uitgedroogt.

    sinds een paar weken wilt onze kleine zo van de ene op de andere dag geen fles meer.
    Hij slaat de fles weg, word boos en krijgt het echt met geen enkele mogelijkheid naar binnen.
    uiteindelijk opgelost door pap te geven wat de eerste week goed ging, maar nu niet meer dan een paar hapjes wilt.
    drinken doet hij ook niet echt, tuitbekers heeft hij tot vorige maand niet echt gebruikt maar pakt het zo nu en dan wel aan. Verder erg kieskeurig. Het enige dat hij wilt drinken is volle melk, alle andere manieren van drinken word hetzelfde gevecht als de fles.

    ook het eten gaat minder, met de pot mee eten is de vraag of dit goed gaat, ene keer wel, andere keer niet. Potjes van olvarit kunnen we weggooien, dat gaat er al helemaal niet meer in. Een toetje als vanille vla, chocolade vla etc dat gaat er dan wel in.

    Is dit nou gewoon een fase? Gaat dit nog goedkomen? Mensen die dit ook meemaken/meegemaakt hebben?
    Wat kunnen we nog proberen? Zijn echt ten einde raad.

    Groetjes Jessy

    Reageer
    #2

    Je zou het consultatiebureau om advies kunnen vragen en een verwijzing vragen naar een kinderarts om een medische reden voor het niet willen eten en drinken uit te sluiten.
    Een kindje met een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen kan bijvoorbeeld daardoor alle eten en drinken weigeren, omdat het eten of drinken met ongemak daarna associeert.

    Reageer
Reageer op: 1 jaar, niet willen eten en drinken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief