Mexicaanse griep prik wel of niet?

  • #1

    Hallo,

    Mijn zoontje is bijna 1 jaar en komt dus ook in aanmerking voor de mexicaanse griep prik.
    Wij zijn heel erg aan het twijfelen of wij dit wel echt willen.

    Ik maak me er behoorlijk druk om,waar doe je nou goed aan?

    De consequenties en bijwerkingen van deze prik zijn ook nog niet bekend,daarom zet het ons ook zo aan het twijfelen.
    Als het goed is worden die kleintjes er ook echt een aantal dagen flink ziek van.

    Maar ja voor hetzelfde geldt lopen wij dalijk wel de mexicaanse griep op en dan had ik het misschien wel kunnen voorkomen/verminderen met die prik.

    Ik weet niet waar wij nou goed aan doen voor mijn zoontje.

    Hoe denken jullie hier over?

    Reageer
    #2

    Hoi C,

    ik heb een dochter van 3, dus zij komt ook in aanmerking voor de prik. Maar ik twijfel dus ook net zo als jou.
    Ze weten gewoon zo weinig van alle bijwerkingen....Ze zeggen wel dat de bijwerkingen gering zijn, maar toch....
    En aan de andere kant zie ik het ook niet liever gebeuren dat ze de mexicaanse griep krijgt met alle gevolgen. Op dit moment heeft ze al 2 dagen koorts, dus ik hou nu wel alles goed in de gaten.
    Ik vind het echt heel moeilijk.....mijn man zegt dat we het moeten doen, maar ik weet het zo nog niet. Je spuit wel iets in het lichaam van je kind waar ze nog niet veel over weten.
    Ik moet hier echt goed over nadenken...

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hallo A

    Hoe is het nu met je dochtertje?
    Ik hoop dat het al wat beter gaat met haar.

    Het is zo moeilijk,ik heb nu nog een kerngezond kind en dat wil ik graag zo houden.
    Volwassen in mijn omgeving die deze prik hebben gehad werden er echt flink ziek van,laat staan zo'n kleintje.

    Krijgen zij trouwens dezelfde dosis als een volwassenen?

    Ik probeer ook alles af te wegen met elkaar maar toch blijf ik twijfelen.

    Ik hoop echt dat er snel meer bekend word over de bijwerkingen van deze prik voordat we de uitnodiging ontvangen!

    Reageer
    #4

    Hoi C,

    met mijn dochtertje gaat het wel redelijk. Nog steeds iets verhoging, maar gelukkig eet en drinkt ze goed. Alleen heb ik nu ook mijn zoontje met bijna 40 graden koorts thuis. Zo ineens gisteravond. Toch maar even in de gaten houden...Hij eet weinig, maar drinkt gelukkig goed. Ik vind het toch wel een beetje angstig.
    Mijn ouders krijgen vanavond de 1e prik voor de mexicaanse griep, dus ik ben benieuwd hoe zij er op reageren. Maar zoals je zegt.....als ouderen er al flink last van krijgen, dan denk je er nog wel 10x over na om je kind te laten inenten.
    Ik zit wel op internet te zoeken, maar je hebt er nog niet veel informatie over. Ze zeggen dat het veilig is, maar ik weet het nog net niet zo.......moeilijk moeilijk moeilijk vind ik het....

    Liefs a

    Reageer
    #5

    moeilijk, maar het is goed dat jullie je goed informeren, want wat ik begrijp is dat de Wereld Gezondheidorganisatie pas in december met een advies komt voor enting bij jongeren.
    misschien kun je dat ergens nalezen.
    Mijn 6 kleinkinderen worden dus niet gevaccineerd.
    Zeker als je kindje ziek is en/of koorts heeft nooit laten enten!
    Ook geen cocktail prik dit is dus gevaarlijk.
    als de kindjes verder sterk zijn en je laat ze goed drinken, probeer wat fruitshakes enz. geef wat extra kindervitamientjes en hou ze goed in de gaten, dan zal het vast wel goed gaan, maar als je twijfelt, huisarts bellen. sterkte, Brenda

    Reageer
    #6

    Het advies is om kinderen wel te laten inenten. Het vaccin is voldoende veilig en uitgebreid getest.

    Dit is de richtlijn die er geldt:

    [i]Jonge kinderen hebben meer kans op griep. Hierdoor komen bij deze leeftijdsgroep vaker gezondheidsproblemen voor ten gevolge van Nieuwe Influenza A. Daarom mogen kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar gevaccineerd worden tegen Nieuwe Influenza A (H1N1).

    Het advies om deze kinderen te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) is afkomstig van de [u]Gezondheidsraad[/u]. In het buitenland blijkt dat naar verhouding veel kinderen in de leeftijd tot en met 4 jaar worden getroffen: in die leeftijdsgroep vinden veel ziekenhuisopnamen plaats. En bij een deel van deze kinderen is in het ziekenhuis opname op een intensive care-afdeling en beademing nodig. Bij beademing van jonge kinderen bestaat het risico op blijvende schade aan de longen.

    Minister Klink van Volksgezondheid wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen vaccinatie aan te bieden. Juist voor deze kinderen biedt vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan de nadelen van eventuele bijwerkingen.

    De volgende kinderen mogen gevaccineerd worden:
    - Kinderen geboren na 23 november 2004 en vòòr 23 mei 2009.
    - Kinderen met een medisch risico zoals patiënten met functiestoornissen van de luchtwegen en longen, patiënten met hartproblemen of patiënten met suikerziekte.

    Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A is niet geregistreerd voor gebruik bij baby’s van 0 tot en met 5 maanden. Daarom krijgen deze baby’s de vaccinatie niet aangeboden. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting, mogen huisgenoten van deze kinderen zich wel laten vaccineren.
    [/i]

    Bron: http://www.grieppandemie.nl/vaccinatie/voor_wie_63_/vaccinatie_voor_kinderen

    Voor vragen kunt u ook bellen met Postbus 51: 0800 - 1100

    Succes met uw keuze.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal.

    Ik behoor zelf tot de risico groepen (diabetes). Ik heb sinds mijn 13e diabetes, nu 2 jaar. Ik ben nu ook bezig met een werkstuk over de Mexicaanse griep. Zeer interessant. En natuurlijk komt ook de vaccinatie aan de orde in dat werkstuk .

    Ik heb de Mexicaanse griepprik anderhalve week gehaald, ik zelf had alleen maar klein beetje last van een stijve arm. Ik kreeg m'n arm niet hoger als mn schouders. Als ik sliep had ik ook beetje last op de plek van de prik. Als iemand je dus voor de grap sloeg voelde je dat de rest van de dag. Voor de rest heb ik 2 dagen na de prik een verkeerde beweging met mijn arm gemaakt, waardoor ik er toch weer last van had. 2 dagen een beetje last van m'n arm gehad, meer niet.

    [i]De bijwerkingen (folder van de huisarts):
    - Pijn.
    - Roodheid of kleine zwelling hebben op de plaats van de prik.
    - Sommige mensen voelen zich na prik een aantal dagen minder lekker.[/i]

    En ik denk, dat het zeker voor jonge kinderen belangrijk is, ze zijn kwetsbaar. De kinderafdeling in het ziekenhuis ligt helemaal vol (30-40 kinderen). Kinderen kunnen het onder andere erg benauwd krijgen.
    Ik denk zelf dat de Mexicaanse griep voor jongere kinderen gevaarlijker is. Ze hebben nog niet een hele goede weerstand.

    Reageer
    #8

    Dank je voor je reactie Renate, ik ben het met je eens.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb zelf een zoontje van 10 maanden, en ook nog 2 oudere kinderen van 7 en 10 jaar.
    Zou ik mijn baby ook de griepprik geven?? Nee.
    Dus ook niet de vaccinatie voor de Mexicaanse griep. Natuurlijk is het een moeilijke keuze, en je moet absoluut doen waar je je prettig bij voelt. De ene keuze is niet beter dan de andere. Zorg er alleen voor dat de keuze bij JOU past, en dat je er een goed gevoel bij hebt. Want welke keuze je ook neemt, het is allebei onzeker.
    Mijn twee oudste heb ik ook volgens het programma laten vaccineren (Hib, DKTP, BMR, etc...). Maar bij de jongste stond ik veel sterker waarom ik wilde wachten. Hij heeft nu nog geen 1 vaccinatie gehad en het is mijn eerste kind zonder allergie, eczeem en hopelijk later zonder hooikoorts. Hij krijgt straks een aangepast programma en wordt heus wel gevaccineerd, maar wat wij als ouders nodig vinden, en als Jazz er klaar voor is. Al met al was dit voor ons een bevestiging dat zonder vaccinatie en opbouwen van eigen weerstand veel beter werkte. Maar ons gevoel is hier goed bij. Als je er geen goed gevoel over hebt, moet je gewoon vaccineren. Succes!

    Reageer
    #10

    Ik vertrouw een vaccin dat zo snel ontwikkeld is niet. Wat mij betreft laat ik mijn dochter van 3 dus niet inenten. Ik vind het erg teleurstellend dat het ministerie niets over het vaccin communiceert. Ik wil graag een goede beslissing nemen. Als niet bekend is wat het effect van het vaccin kan zijn, dan wil ik het risico niet nemen voor m'n kind. Dit is een milde griep, dus waarom zouden we nu ineens massaal onze kinderen gaan inenten? Dat doen we normaal gesproken toch ook niet bij de gewone griepepidemie die ieder jaar voorbij komt? Het lijkt me allemaal erg overdreven en paniek om niets. Tegelijkertijd wil ik m'n kind zo goed mogelijk beschermen. Moeilijke keus dus, die ik met m'n huisarts ga bespreken.

    Reageer
    #11

    De informatie waar je je op baseert is onjuist. Het vaccin is namelijk al oud, de drager is al lang geleden ontwikkeld en wordt ieder jaar gebruikt voor de griepprik. Alleen het antigeen is nieuw en dat is ook uitgebreid getest en veilig bevonden. Als je je mening baseert op feiten, zorg dan dat je de juiste feiten gebruikt!

    Reageer
    #12

    Koen heeft gelijk: het vaccin voor de mexicaanse griep is afgeleid van het al lang gebruikte en goed bekende vaccin voor de normale griep, alleen het antigeen inderdaad, het stoje dat het lichaam het H1N1 virus laat herkennen is nieuw. Maar dat is dus ieder jaar het geval, ieder jaar wordt alleen het antigeen in het vaccin vervangen door het dan gangbare griepvirus. En het standaardvaccin in zeer uitgebreid getest en wordt ieder jaar zonder problemen uitgebreid gebruikt.

    Ik vind het jammer dat mensen op basis van onjuiste en verkeerde informatie dus verkeerde beslissingen nemen. Dat ziu niet hoeven als u zich laat voorlichten door uw huisarts of op betrouwbare medische websites als http://www.grieppandemie.nl/home van het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid (en voor vragen kunt u altijd bellen met goed geïnformeerde medewerkers: Voor al uw vragen kunt u ons ook bellen: 0800 - 1100)

    Succes met de keuze!

    Reageer
    #13

    Sinds de start van de vaccinatiecampagne tot en met 17 november 2009 heeft
    Lareb 663 meldingen van mogelijke bijwerkingen bij het gebruik van het vaccin
    tegen de Mexicaanse griep ontvangen.
    Het merendeel van de meldingen betreft bekende milde reacties, zoals pijn of
    roodheid op de injectieplaats en lichte spierpijn.
    Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de aard van de gemelde verschijnselen
    afwijkt van wat uit de studies voor registratie van de vaccins naar voren gekomen
    is.

    Bron:http://www.lareb.nl/documents/091118%20Weekoverzicht%20H1N1%20meldingen.pdf

    Reageer
    #14

    Het vreemde is dat ondanks alle berichten en "niet berichten" artsen in ziekenhuizen niet weten of zij zelf of hun kind laten injecteren. Het komt zelfs voor dat de ene ouder (arts)zich laat injecteren maar de andere ouder (ook arts) niet.

    Als zij als twijfelen wat moeten wij dan wel niet. Ik huiver bij het idee om injectie te gevenaan een gezond kind, niet zozeer om de bijwerkingen maar wel wat het vaccin op de langere duur veroorzaakt.

    In de uitnodiging voor mijn dochtertje van 4 staat heel voorzichtig, dat het weinige wat zij weten niet verontrustend is.

    Als dit mij moet geruststellen!

    Reageer
    #15

    Helaas bestaat er nog geen pil voor ongerustheid. De enige oplossing is dat u zich goed laat voorlichten en u zich goed informeert. Blijkbaar is dit een keuzen die u niet eenvoudig kunt maken.
    Welke informatie mist u bijvoorbeeld zodat u nog steeds geen eenvoudige keuze heeft kunnen maken?

    Reageer
Reageer op: Mexicaanse griep prik wel of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief