Zwanger en vaccineren tegen Mexiaanse griep?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi allemaal,

  ben net zwanger, helemaal blij!
  Ik vroeg me af wie van de zwangeren onder jullie zich wel/niet laten vaccineren tegen de Mexiaanse griep en waarom wel/niet.

  Groeten,
  Ine

  Reageer
  #2

  hoi Ine,

  eerst natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap.

  Ik ben nu 28 weken zwanger en heb de prik niet gehad en ook nog niet over nagedacht hem te nemen,
  kijk als je de griep prik neemt wil niet zeggen dat je niet meer ziek kunt worden en ik denk dat dat het zelfde geld voor de mexicaanse griep je kunt er door wel minder kans krijgen hem op te lopen maar als je vatbaar bent voor griepjes en dergelijke kun je hem als nog krijgen,
  ik zelf vind het dus onnodig en stel dat ik de mexicaanse griep zou krijgen krijg ik alsnog een prik.

  hopenlijk genoeg info

  en verder natuurlijk een fijne zwangerschap

  groetjes kel

  Reageer
  #3

  Hoi Kel,

  bedankt voor je reactie.
  Ik denk dat ik me ook niet laat vaccineren. Deze griep schijnt net zo 'gevaarlijk' te zijn als 'gewone' griep. En je weerstand wordt er ook niet beter op, als we ons maar tegen alles blijven vaccineren. Je moet zelf zorg dragen voor een goede weerstand, en je lijf wordt er alleen maar sterker op als het zelf aan de slag gaat met allerlei virussen e.d.
  Toch heb ik een klein beetje twijfels. Daarom vind ik het fijn om de mening van anderen te horen.

  Groet,
  Ine

  Reageer
  #4

  Jullie zijn natuurlijk vrij in jullie keuze voor of tegen vaccineren, maar het advies van de overheid is wél vaccineren bij een zwangerschap.

  Reageer
  #5

  Vrouwen die minder dan drie maanden zwanger zijn, mogelijk zwanger zijn of op korte termijn zwanger willen worden, kunnen niet gevaccineerd worden. Op basis van ervaringen met de vaccinatie tegen seizoensgriep zijn er geen aanwijzingen dat vaccinatie risico's oplevert voor het ongeboren kind. Echter, voor het nieuwe vaccin zijn hier nog onvoldoende onderzoeksgegevens over bekend. Als u zich heeft laten vaccineren wordt daarom geadviseerd het zwanger worden uit te stellen met 8 weken. (bron: grieppandemie.nl)

  Niet alle zwangere vrouwen krijgen een vaccin. Zwangere vrouwen die geen verhoogd risico op complicaties hebben, komen niet aanmerking voor vaccinatie. Voor zwangere vrouwen moeten de risico’s van het doormaken van griep en de mogelijke bescherming door vaccinatie zorgvuldig worden gewogen ten opzichte van de mogelijke nadelen van vaccinatie. Er zijn niet veel gegevens over het gebruik van het beschikbare vaccin bij zwangerschap. Bij zwangere vrouwen uit een medische risicogroep wegen de risico’s op complicaties ten gevolge van de griep zwaarder dan de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Daarom worden zij wel gevaccineerd mits zij langer dan drie maanden zwanger zijn. Bij zwangeren zonder medisch risico valt die balans anders uit.
  (bron: grieppandemie.bl)

  Reageer
  #6

  Bekijk de ontwikkeling van de Griep op Google FluTrends
  http://www.google.org/flutrends/nl/

  Reageer
  #7

  Ik denk dat ik me wel laat vaccineren. Ze hebben dat tegen die tijd goed uitgezocht, en wil gewoon geen risico lopen, alles aan doen om het te voorkomen, dus zou ik wel die vaccinatie willen.

  Reageer
  #8

  Ik ga uit van de kracht en sterkte van mijn eigen lichaam. Daarnaast gezond eten en leven.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De meningen over wel of niet inenten zijn nogal verdeeld. Ik heb begrepen dat het RIVM wel voor zou zijn maar volgens verschillende verloskundigen is het nog allerminst bewezen of het vaccin, en dan met name de hulpstoffen in het vaccin, wel voldoende veilig zijn voor de ongeboren vrucht. Lijkt me een erg lastige situatie omdat beide kanten voor- en nadelen hebben.

  Reageer
  #10

  ze hebben het helemaal niet zo goed uitgezocht, zoals Kim meent.
  er zitten vervuilende stoffen in vaccinaties die slecht zijn voor je en waarschijnlijk dus ook slecht voor het ongeboren kind.
  het is dus een gok.
  1 op de 100.000 van de grieppatienten gaat dood, terwijl 1 op de 10.000 mensen door vaccinatie ernstige verlammingsverschijnselen krijgen.
  deze informatie komt van een arts en heb ik net gelezen.
  misschien moet je heel veel lezen en eens op You Tube kijken naar wat lezingen en ervaringen van vaccinaties.
  het blijft een eigen keuze, maar vertrouw hierbij niet op een ander, ook niet op de overheid, maak je keuze pas als je alles weet.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #11

  Brenda, kun je wat links en betrouwbare informatiebronnen noemen? Het liefst Nederlands, en niet al te moeilijk?

  Reageer
  #12

  Tot voor kort zat Thiomersal niet in de "gewone" griepprik en ook adjuvanten niet.

  Nu zijn deze stoffen aan de griepprik toegevoegd. Thiomersal en adjuvanten zitten ook in de Mexicaanse griepprik die in 2 entingen wordt toegediend.

  Is bekend welke mogelijke schadelijke effecten Thiomersal op ongeboren kinderen heeft?

  Zijn er vaccins bekend zonder deze stoffen?

  Reageer
  #13

  Ik doe het niet
  Ben nu 12 weken zwanger en ook ik heb me hiervoor zitten informeren en vind echt maar heel weinig positieve berichten hierover. In US, worden of werden ze verplicht en er zijn verschillende gevallen bekend waar het na de prik mis ging, zelfs zwangere vrouwen waar het met hun kindje misging. Ik hoor meer negatiefs hierover dan positiefs. Dat ze het eerst maar een paar jaren onderzoeken, zodat beter bekend is wat de neveneffecten kunnen zijn.

  Een verhaal die ik ook heb gelezen: een vrouw van 26, sportief, heel actief, kreeg in augustus de prik, nu heeft ze een neurologische aandoening, kan neits meer zelf.

  Maar het is natuurlijk ieder voor zich die uitmaakt of ze het wel willen of niet, zolang we niet verplicht worden, is het OK voor mij

  Als er toch velen zich inenten, wil dat zeggen dat minder mensen besmet zullen worden, dus dat de kans op besmetting sowieso minder wordt (is wel mijn logica, he)

  Reageer
  #14

  Volgens de overheid, dus volgens het RIVM is het griep-vaccin bij kleine kinderen en zwangere vrouwen niet gevaarlijk, zie http://www.grieppandemie.nl.

  Vaccineren geeft risico's op bijwerkingen, maar niet vaccineren is meestal gevaarlijker dan wel vaccineren.

  Overleg met uw huisarts of verloskundige en maak uw eigen afweging.

  Reageer
  #15

  Veel mensen krijgen van hun huisarts een oproep voor vaccinatie tegen “de griep”. Iedereen dient zelf de keuze te maken of vaccinatie wel of niet aan de orde is, mede afhankelijk van de gezondheidstoestand. Voorop gesteld is het goed te weten, dat vaccinaties in Nederland niet verplicht zijn.

  Reageer
Reageer op: Zwanger en vaccineren tegen Mexiaanse griep?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief