Meliane pil verandert in huismerk van apotheek

 • #1

  Hallo dames,

  Ik heb 2 vragen voor dames die ook net als ik van de meliane-pil over gestapt zijn op het huismerk van de apotheek. (zelfde pil zeggen ze)
  1: Heb je ook minder zin in seks sinds het slikken van de apotheekhuismerkpil?
  2. En heb je ook veranderingen in je menstruatieperiode?
  Ik heb namelijk veel minder bloedverlies en ben ineens in plaats van 4 dagen, 2 dagen ongesteld.
  Wie kan mij hier antwoord op geven??

  Reageer
  #2

  Hoi, ik kan je het advies geven om met je apotheker te overleggen (niet een assistente dus) of met de Geneesmiddeleninfolijn te bellen 0900-9998800.

  En.... misschien kan je je apotheker ook laten uitleggen, waarop je opeens een andere pil hebt gekregen. Voor de paotheek is dat misschien voordeliger, maar jij bent toch de klant? En de KNMP was nog zo tegen het Preferentiebeleid met het argument dat een ander doosje verwarrend kan zijn en dat mensen gehecht kunnen zijn aan het uiterlijk van hun medicijn. Waarom zijn ze dan niet consequent?

  Reageer
  #3

  Weliswaar zijn beide pillen goed vervangbaar door de andere toch zijn er minimale verschillen, afgezien van een groter verschil, namelijk het kostenaspect voor de apotheker. Deze verdient eeenvoudigweg meer aan het huismerk.

  Toch kunnen kleine verschillen in de werking van het medicijn de gevolgen hebben die u omschrijft.

  De apotheker is gerechtigd in overleg met u de medicatie te wijzigen echter, indien uw huisarts stelt dat het eerste voor u het beste is, behoort de apotheker u uw oude medicament weer uit te leveren.

  Hopelijk is het antwoord naar uw wens. Groet.

  Reageer
Reageer op: Meliane pil verandert in huismerk van apotheek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief