Laatste pil vergeten

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben de laatste pil van mijn vorige strip vergeten (die had ik donderdag 12 mei moeten nemen). Ik zou dan normaal 's maandags ongesteld worden maar omdat ik die dus ben vergeten werd ik zondag 15 mei ongesteld. Normaal gesproken begin ik dan die volgende vrijdag (dat zou dus 20 mei zijn) weer met de volgende strip. Dit heb ik gedaan. Heb ik dit goed opgelost of had ik eerder moeten beginnen?

  Ik heb gisterochtend seks zonder condoom gehad. Was ik toen al beschermd?

  Reageer
  #2

  Als je een dag eerder de laatste pil slikt, moet je ook een dag eerder met de pil beginnen. Niet goed dus. Maar dat staat ook in de bijsluiter. De stopweek mag niet langer zijn dan 7 pilvrije dagen. Als je dan dus 1 dag te laat met de pil start, is de pil de eerstvolgende 7 dagen niet betrouwbaar.

  Nu in jouw geval is dat dus goed gekomen. Je bent de 20ste gestart en hebt de 28ste pas seks gehad.

  Reageer
  #3

  Fijn, heel erg bedankt voor je snelle reactie. Ik had inderdaad de bijsluiter doorgelezen maar toch werd het me niet helemaal duidelijk. In principe heb ik nog nooit een pil vergeten, dit was een tikje luiheid van mezelf, ik heb 2 maand geleden 1 pil in de wasbak laten vallen en vervolgens een andere uit die van vorige maand gehaald ter vervanger van die wat in de wasbak was gevallen, en toen kwam ik er die woensdag voor de laatste pil achter dat al mn pillen op waren en ik dus al te laat was met nieuwe bestellen.. Dom! Nogmaals bedankt voor je reactie!

  Reageer
Reageer op: Laatste pil vergeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief