Pil WeCare versie

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo Allemaal,

  Ik slik al vier jaar ethinylestradiol/Levonorgestrel. Eerst kreeg ik van het merk Sandoz, toen van Mylan en sinds een maand van WeCare.
  Nu ik de WeCare versie al een maand slik heb ik ontzettend last van duizeligheid en ben heel angstig, benauwd en voel me heel naar.
  Zoiezo ben ik van plan om na september met de pil te stoppen omdat mijn vriend en ik kinderwensen hebben en sinds ik de pil gebruik soms echt niet te pruimen ben.
  Wat ik me nu af vroeg vorige week in mijn stopweek was de duizeligheid weg en voelde me iets beter. Nu ben ik gisteren weer begonnen met m'n nieuwe strip en vannacht was het gelijk weer raak, kreeg ineens druk op mijn hoofd, voelde me draaierig en misselijk.
  Zou het door de pil komen en met name de WeCare versie? Wie heeft daar ervaring mee of eventueel ook klachten?

  Ik zou best nu al willen stoppen met de pil, maar heb nu al 1 pil uit mijn nieuwe strip gebruikt. Nu moet ik zeker nog 20 dagen wachten zodat ik na volgende stopweek kan stoppen of zou het nu ook kunnen? Help :-))

  Reageer
  #2

  Je kunt in principe op ieder moment stoppen met de pil.

  Het kan heel goed zijn dat de pil de problemen veroorzaakt. Het kan best de werkzame stof wel hetzelfde is maar de hulpstoffen kunnen verschillen.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor u bericht. Ik had de bijsluiter erbij gepakt en daar stond ook in dat als er duizeligheid en zwakte ontstaat je ermee moet stoppen. Nu ben ik twee dagen gestopt en het voelt al iets beter.
  Hoe lang duurt het nu voordat je weer je normale menstruatie krijgt?
  Ik ga namelijk over vier weken op vakantie en hoop het niet dan al te krijgen.
  En weet u of iemand een medicijn tegen heftige buikkrampen tijdens de menstruatie? Aangezien ik daar altijd last van hebt. Ik hoorde namelijk van naproxen.

  Reageer
  #4

  Aleve Feminax schijnt een goede pijnstiller te zijn bij menstruatieklachten.
  Beter is natuurlijk om terug te gaan naar je huisarts en weer de oorspronkelijke pil te vragen. Sandoz bijvoorbeeld of de Mylan als dat wel goed ging. De huisarts kan op het recept vermelden: Spécialité en Medische noodzaak. Wanneer je nu de menstruatie krijgt kan ik helaas ook niet zeggen.

  Reageer
  #5

  Ik wilde kijken of het echt aan de pil lag dat ik me zo voelde en aangezien ik op vakantie niet ingesteld wil zijn dacht ik de strip maar af te maken. Omdat ik van dinsdag niet heb ingenomen, heb ik die alsnog ingenomen gisteren en de pil van gisteren. Vanochtend werd ik misselijk wakker en knallende hoofdpijn. Ik raak de strip niet meer, wilde er sowieso mee stoppen. Dan hoef ik ook geen vorige versies aan te vragen. Nu alleen wachten tot mn normale menstruatie op gang komt.

  Reageer
Reageer op: Pil WeCare versie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief