Pil over datum, onveilige sex, nu morning after?

  • #1

    Hallo,
    Ik ben met een pil strip begonnen die 1 jaar over datum (ik verblijf in het buitenland en kan mijn reguliere pil niet krijgen). Mijn partner en ik hebben gisteren onveilig gevreeën (wel voor het zingen de kerk uit). Ik twijfel of ik een morning after pil moet halen, voel me er ziek door. Is de pil over datum te vertrouwen of voor de zekerheid toch morning after?

    Reageer
    #2

    1 jaar over datum is lang. Pillen kunnen in principe 2 jaar bewaard worden na productiedatum. Als je daarover heen heen bent kan het zijn dat de werkzame stof afneemt. Misschien dus dan toch beter om de MAP te gebruiken. Als je langer in het buitenland verblijft zou je een andere pil kunnen gaan gebruiken. Ik neem aan dat er pillen met dezelfde werkzame stof te krijgen zijn?

    Reageer
    #3

    Mijn vriendin heeft de morning after pil geslikt en die bleek 13 dagen overdatum te zijn wat moeten we doen?😢

    Reageer
    #4

    Niks, dat is verder geen probleem als ze maar droog en niet te warm bewaard is

    Reageer
    #5

    Ik heb gisteren de morning after pil geslikt die in mijn nachtkastje lag. Zie zojuist dat de houdbaarheidsdatum op dec 2022 staat. Tis van de Kruidvat. Nu is het 4 maart 2023. Zal ik een nieuwe pil halen en er bovenop slikken voor de zekerheid? Of wordt de dosis levenorgestel dan te hoog?

    Dank voor je antwoord.

    Reageer
    #6

    Dat soort dingen bederft niet zomaar.

    Reageer
    #7

    Die pil is gewoon nog bruikbaar

    Reageer
Reageer op: Pil over datum, onveilige sex, nu morning after?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief