Misselijk, kramp. Zwanger?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben 21 jaar en slik al ongeveer 5 jaar de pil. Soms slik ik hem door en soms stop ik netjes elke maand, zodat ik ongesteld word. Afgelopen tijd heb ik hem 3 maanden doorgeslikt (heb ik 2x vaker gedaan, nooit problemen gehad). Dinsdag 10 augustus stopte ik met de pil en Zaterdag 14 augustus werd ik ongesteld. Heel weinig, maar er viel me nog niks op, dus het was niet ernstig weinig ofzo.
    Donderdag (de 19e) ging ik met mijn vriend op vakantie en ik was nog steeds een beetje ongesteld. We hebben die avond wel seks gehad (zonder condoom of ander voorbehoedsmiddel omdat ik dacht, staat in de beschrijving, dat de pil dan gewoon nog steeds geldig is). Niks aan de hand. Totdat ik afgelopen dinsdag (24 augustus) erg misselijk wakker werd. Mijn ontlasting was erg hard, ik kon heel erg moeilijk 'de grote boodschap' er uit krijgen. Ik ben veel gaan drinken (wat ik normaal gesproken veel te weinig doe trouwens), moest na een paar minuten dan al plassen (heel veel en vaak). Dat vond ik al vreemd. En die misselijkheid bleef ook wel een hele tijd. Ook krampen in mijn buik. Niet dat ik echt thuis moest blijven van de pijn, maar ik voelde me gewoon niet helemaal fit.

    Woensdag, donderdag en vrijdag eigenlijk hetzelfde. Last met 'grote boodschap' en ook hele dag het gevoel alsof dat 'dwars' zat. Dan was ik net 'klaar' en dan dacht ik dat het nog steeds niet eruit was, zeg maar (zo gênant om dit te vertellen). En dat gevoel de hele dag lang; een drukkend, zwaar gevoel op mn buik.

    Vandaag kwam er ook rugpijn bij (wat voor mij trouwens wel een vrij normaal probleem is hoor, dat heb ik eigenlijk heel erg vaak), maar dat maakte me nog banger. EN er zat vandaag bruinige afscheiding in mijn ondergoed. Dat maakte me helemaal bang! Ik heb de hele dag in stress gezeten en de hele dag niet normaal kunnen eten van misselijkheid (wat dus OOK weer van die stress KAN komen). Heb drinkontbijt gekocht en de hele dag een beetje daar van gedronken. En heb wel fruit (1 sinaasappel, 2 kiwi's en 2 appels) gegeten. Dat ging wel.. Ik heb nu enorme buikpijn, maar dat kan ook een 'honger-buikpijn' zijn?

    Vanmorgen moest ik trouwens paar keer heel erg kokhalzen, maar heb geen een keer het idee gehad dat er ECHT iets uit zou komen (heel raar gevoel). s 'Middags geen last gehad, totdat ik net in mijn bed ging liggen en de misselijkheid weer begon. Toen begon het kokhalzen weer (wel minder dan vanmorgen). Weer niet het idee dat er iets uit komt, maar wel heel vervelend en beangstigend.

    Ik ben 21 jaar, wel een vaste relatie maar dat gaat niet altijd even goed tussen ons.. We hebben echt een knipperlicht-verhouding om het zo maar te zeggen. We zijn dol op elkaar (HEEL ERG) maar we kunnen elkaar soms ook echt niet uitstaan.
    Ik zou er niet aan moeten denken om een kind te krijgen.

    Ik wil best een test doen. Maar vanaf wanneer kan dat? En is de kans groot dat ik zwanger ben vanaf die donderdag in het hotel (toen ik ongesteld was) of heb ik dan TE SNEL nu deze buikpijn?
    Voor die tijd hadden we ook heus wel eens seks, maar nooooit toen ik ongesteld was.
    Ik ben een hele trouwe pil-slikker. Ik vergeet het NOOIT. Is me nog nooit gebeurd dat ik er 1 over heb geslagen. Al 5 jaar niet. Dus daar kan het niet aan liggen. En als ik ziek ben en het komt er binnen 4/5 uur uit, dan neem ik een nieuwe reserve pil. Dus wat dat betreft zou er niks aan de hand MOGEN zijn..

    Ik kan ook naar de dokter gaan, maar ik wil liever dat mijn ouders er niets van weten. En zij krijgen dan de rekening (zij betalen mijn zorgverzekering e.d.) Als het moet, dan moet het. Maar wat denken jullie? Ik wil ze ook niet onnodig bang maken. Zal ik eerst zelf een test doen?
    Wat is verstandig?
    Echt de paniek slaat echt toe bij mij.. Heb vandaag zoveel gehuild. Ben zo ontzettend bang..
    Ik hoop echt dat IEMAND mij kan helpen.. 🙁

    Alvast ontzettend bedankt en sorry voor dit veel te lange bericht..

    Liefs,
    Anoniempje.

    Reageer
    #2

    Ik vergeet te vertellen dat ik vandaag ook een verhoging had. Niet enorm, maar wel dat ik ging zweten en paar graadjes warmer was dan normaal. Rode wangen enz.

    En mijn vriend denkt (en ik eigenlijk ook) dat mijn borsten zachter zijn dan normaal. Maar dat kunnen ook spoken zijn, omdat ik me nu gewoon echt OVERAL druk over maak en alles nu inzie als; dat heeft met zwangerschap te maken. Ze zijn NIET donkerder van kleur.

    Reageer
    #3

    zwangerschapsverschijnselen krijg je niet zo snel, jouw lichaam voelt zich niet meteen zwanger na een bevruchting, dit komt pas als je overtijd bent, dus bij jou is dat pas 3e week september, als je dan niet ongesteld wordt, dan kun je ook testen.
    deze buikpijnklachten, verstopping enz. horen niet bij zwangerschap in dit stadium.
    je hebt dus gewoon last van je maag/darmen.
    je hebt rugpijn, als je ook vaker plassen moet, of als je onderbuikpijn houdt, zou je even met de urine naar de dokter kunnen gaan morgen om een blaasinfectie uit te sluiten, dan kun je gelijk even naar je buik laten kijken.
    nooit eerder darmklachten gehad?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #4

    Met acute medische problemen moet je naar de huisarts. Internet kan helaas geen zekerheid bieden voor je en dus loop je als je je niet laat onderzoeken door een arts als je daar wel redenen voor hebt een gezondheidsrisico. Dat je dit risico afweegt tegen de mening van jouw ouders is ook jouw eigen verantwoordelijkheid.

    Je spreekt zelf nadrukkelijk over een mogelijke zwangerschap en je schrijft dat je niet weet wanneer je een zwangerschapstest kunt doen. Vind je dat niet onverantwoordelijk van jezelf?

    Jouw klachten lijken vooralsnog het meest op constipatie, of obstipatie, hoe je het ook wilt noemen.

    Zo vroeg in een eventuele zwangerschap kun je geen lichamelijke symptomen verwachten waar je blind op kunt vertrouwen dat je wel of niet zwanger kunt zijn. Het enige dat zekerheid biedt is een zwangerschapstest naar het niveau van het zwangerschapshormoon. Testen kun je vanaf de eerste dag van de verwachtte menstruatie. Eerder kan zelfs ook met gevoeliger testen.

    Reageer
    #5

    ik ben ook aan de pil voor 3 maanden
    en ben ik hem in deze tijd ook geen 1x vergeten na mijn stopweek keurig netjes begonnen met de nieuwe strip.
    nu heb ik wel seks gehad nadat ik 2 nieuwe pillen had geslikt. en ook in de eerste week. Nu heb ik sinds vorige week last van menstruatiekrampen en rugpijn maar verder niet misselijk. heel heel soms maar dat komt waarschijnlijk ook door de pil zelf want die neem ik elke avond in en zodra ik 's ochtends wat gegeten heb is dat over. nu waren mijn darmen ook nogal in de weer. maakte rare geluidjes en zo maar geen diarree of moeilijk naar de w.c. gaan. ik hoef ook niet extreem vaak te plassen.
    ik vraag me eigen af of er misschien toch iets mis kan zijn?? donderdag slik in mijn laatste pil en ik hou altijd een stopweek. dus ik denk dat ik dat deze keer ook gewoon doet.... maar kan iemand mij helpen waarom ik ineens die pijn had?

    Reageer
    #6

    Waarom zou je twijfelen aan de werking van de pil als je zo zorgzaam hebt geslikt en geen pillen bent vergeten? Dan lijkt de pijn toch veel logischer afkomstig te zijn van de darmen; wat darmkrampjes dus.

    Reageer
    #7

    @Anoniem,
    Bedankt voor je reactie. ja ik weet zelf ook niet waarom ik twijfel. Misschien omdat het toch in mijn onderbuik van die menstruatie achtige krampen zijn en ik op internet heb gelezen dat het 1 van de zo vele zwangerschapsvertoningen kan zijn...
    ik slik vanavond mijn laatste pil dus moet als het goed is maandag/dinsdag ongesteld worden.

    Reageer
Reageer op: Misselijk, kramp. Zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief