1e dag na stopweek geen pillen meer. kans op zs?

  • #1

    Hallo,
    Ik slik al ongeveer 8 maanden trigynon (anticonceptiepil) dat is een 3 fase pil, eerst heb je 6 dagen een rode pil, daarna 5 dagen een witte en de laatste 10 dagen slik je een gele. Alleen nu heb ik dus een probleem, mijn laatste (gele) pil slikte ik 5 febr, en begon dus met mijn stopweek, zondag heb ik nog onveilige sex gehad met mijn vriend, omdat je in je stopweek ook veilig bent kon dat dus geen kwaad, zondagavond werd ik ongesteld en 12 febr, was ik ervan af, nu wou ik zaterdag 13 febr, beginnen met mijn nieuwe strip, maar toen kwam ik er dus achter dat ik geen nieuwe strip meer had (ik had voor 6 maanden gehaald de laatste keer, en ik dacht dat die nog lang niet op waren) het was zaterdag dus ik kon ook niet snel naar de apotheek want die zijn altijd dicht in het weekend, ik had nog 4 gele pillen over van een vorige strip toen ik wat eerder ongesteld wou worden, ik heb deze gele pillen (zaterdag,zondag en vandaag) maar geslikt want dat is waarschijnlijk beter dan niks. ik ga vandaag zo snel mogelijk mijn nieuwe doosje halen, maar nu vraag ik me af, hoe groot de kans is dat ik zwanger wordt/ben, ik heb in mijn stopweek onveilige sex gehad en ik heb dus niet de goede pil genomen. gisteravond laat kreeg ik ineens zo'n enorme buikkramp, ik heb het echt uitgegild van de pijn, en ik was enorm misselijk, het lijkt me sterk dat als ik zwanger zou zijn dat ik het zo snel al zou merken, maar ik vond het toch belangrijk om erbij te vermelden. Kan iemand mij alsjeblieft helpen?

    Reageer
    #2

    hoi meisje

    het lijkt me sterk dat je zwanger bent, maar zeg nooit nooit.
    je hebt sex gehad in je stopweek dus is je lichaam nog bezig met het afbreken v je baarmoederslijmvlies.
    je kan ook de doktersassistente even bellen en vragen wat je nu het beste met je pil kan doen doorslikken of iets dergerlijks.
    die buikpijn kan ook komen dat je nu een eisprong hebt of dat je verkeerde pillen hebt gepakt een aanslagje op je hormoonhuishouding.
    wil je een zwangersch. echt uitsluiten moet je ff wachten tot je volgende stopweek en een testje doen.
    ik hoop dat ik je een beetje gerustgesteld hebt?
    maar zwanger worden kan altijd. zijn zelfs mensen die door de pil heen zwanger raken. ik ben daar niet zo iemand van. ik vergat vaker de pil of de nuvaring maar ben er nooit zwanger van geweest.
    ieder lichaam is anders.
    succes ermee!
    groetjes mij

    Reageer
Reageer op: 1e dag na stopweek geen pillen meer. kans op zs?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief