Welke anticonceptie methode is het beste voor mij?

 • #1

  Hoi iedereen!

  Ik ben 23 en zit met een enorm anticonceptie dilemma.

  Vanaf mijn 16e heb ik de pil geslikt, die ik had omdat ik zo onregelmatig ongesteld was. Rond mijn 19e merkte ik dat ik, toen ik stopte met de pil, een stuk levendiger was. Ik ben altijd heel assertief en levendig geweest, en dat was helemaal weg getrokken met het gebruik van de pil. Mijn stemming was over het algemeen neerslachtiger, en ik voelde me erg asexueel tijdens het slikken van de pil. Gezien ik nog niet sexueel actief was, kon ik stoppen, en ik was weer helemaal mezelf.

  Sinds kort heb ik mijn eerste echte relatie, en nu ben ik nog maagd, maar ik heb erg behoefte aan sex. Het twistpunt is echter het voorbehoedsmiddel. Natuurlijk zal mijn vriend zijn regenjasje aan doen, maar ik wil voor geen goud zwanger raken.

  Ik wil zoiezo al helemaal geen kinderen, echt pontificaal niet, en aangezien een vriendin van mij net een abortus heeft gehad (en ik gezien heb hoe heftig dat is) wil ik gewoon echt geen kans lopen om zwanger te raken. Een condoom alleen voelt gewoon niet als genoeg.

  Maar dan kom ik dus uit bij het twistpunt, waar ik niets (maar dan ook niets) wil gebruiken wat invloed heeft op mijn hormoonhuishouding, gezien ik daardoor van erg sexueel naar asexueel ga, en van avontuurlijk naar duf. Ik ben er blijkbaar erg gevoelig voor.

  Een lichtere pil heb ik al geprobeerd, maar dat maakte weinig uit, het had nog steeds effect op mijn stemming.

  Heeft iemand enig idee wat ik kan doen?

  Liefs,
  Gina

  Reactie
  #2

  Hallo Gina,

  Heb je al eens gedacht aan een spiraaltje?
  Kijk eens op:
  http://www.sexwoordenboek.nl/spiraaltje.html

  Ik hoop, dat ik een bijdrage heb kunnen leveren voor jou probleem.

  Groeten Ad.

  Reactie
  #3

  Dit is inderdaad een goede tip, dat zou ik ook zeggen.

  Reactie
  #4

  Wat was de reden van je vroegere anticonceptie gebruik aangezien je nog maagd bent? Waarom ben je toen aan de pil begonnen? En welke pil had je toen?
  Trouwens, je klachten zijn bekend van de zwaardere hormonale anticonceptiva.

  Reactie
  #5

  hallo allemaal
  ik zit met een vraag en weet n iet waar ik hem moet stellen dus probeer ik het hier.
  3maart heb ik een operatie gehad (verstandskierzen verwijderen) onder narcose en twee dagen later een antibiotica kuur gehad.
  ben gisteren met vriend naar bed geweest is niet gelukt kon niet binnen komen. eerst met condoom dit deed zeer daarna zonder dit ging makkelijker. slik wel de pil ben afgelopen week ongesteld geweest vrijdag laaste keer en pil weer genomen. nou is de vraag of ik zwanger kan zijn
  graag hoor ik snel iets

  Reactie
  #6

  Loes schrijft:

  Wat was de reden van je vroegere anticonceptie gebruik aangezien je nog maagd bent? Waarom ben je toen aan de pil begonnen? En welke pil had je toen?
  Trouwens, je klachten zijn bekend van de zwaardere hormonale anticonceptiva.

  Ik begon aan de pil omdat ik heftig en onregelmatig ongesteld was. Ik had microgynon 30, heb ook lichtere versies gehad.

  Reactie
  #7

  Ik zou Mirena overwegen, of de Nuvaring. Kijk eens op deze lijst, hier staan alle hormonale anticonceptiva op.

  http://www.anticonceptie-online.nl/overzicht_horm.htm

  En dit zijn de richtlijnen van het NVOG:

  http://www.anticonceptie-online.nl/richtlijnen/40.pdf

  Reactie
  #8

  En de hormonen van Mirena hebben minder bijwerkingen?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Doordat de Mirena lokaal, en dus alleen waar het nodig is, hormonen afgeeft in tegenstelling tot de pil die via de maag en de darmen in het bloed komt en dus overal in het lichaam werken, heeft het veel minder bijwerkingen, want nogmaals de hormonen komen eigenlijk niet op andere plekken dan in de baarmoeder.
  Daarbij komt dat de hoeveelheid hormonen bij de Mirena veel kleiner is. dat is logisch want de pil geeft hormonen af aan het lichaam die overal verspreid worden. Dan moet er dus veel meer worden toegediend.
  Dus minder hormonen is minder bijwerkingen.

  Reactie
  #10

  Hoewel de Mirena het hormoon rechtstreeks aan de binnenbekleding van de baarmoeder afstaat, leidt het wél tot een lichte toename van het progesteron in het bloed.

  Maar deze hoeveelheden zijn veel lager dan van de pil met alleen prosesteron en dit leidt in de meeste gevallen niet tot bijwerkingen.

  Als er toch bijwerkingen zijn, zijn deze meestal mild. Deze bijwerkingen zijn o.a. hoofdpijn, gevoelige borsten en acné.

  Reactie
Reageer op: Welke anticonceptie methode is het beste voor mij?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief