Hormonaal ontregeld door anticonceptie

Online ZorgZus
 • #1

  Achtergrond informatie:

  Ik heb jarenlang verschillende soorten anticonceptie geslikt. Echter reageerde ik op elke anticonceptie zeer slecht. Iets van 5 verschillende geprobeerd in korte periodes en op en af met de pil. Ivm menstruatiepijn iedere keer een andere geprobeerd. Dit heeft er voor gezorgd dat ik hormonaal volledig ontregeld was volgens de arts en weinig hormonen zelf meer aanmaakte. Via internet ben ik er achter gekomen dat er honderden berichten zijn met vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt. Dit heeft mij ook doen stoppen met alle anticonceptie. Ik ben een jonge gezonde meid maar het leek alsof ik in de overgang zat. Denk hierbij aan: continue opgejaagd gevoel, gejaagd wakker worden, nachtzweten, hevig dromen, verhoogde lichaamstemperatuur, spierpijn/gewrichtspijn, droge ogen en een droge mond.

  Ik ben nu midden in mijn herstel. Het opgejaagde gevoel was echt het ergste en nam iedere maand wat af en kan sinds 1 maand zeggen dat ik normaal iedere ochtend wakker wordt en de dag doorsta.

  Waar ik momenteel nog mee kamp is: gespannen spieren en een zeer droge mond bij het opstaan.

  Mijn vraag :

  Deze week ben ik ongesteld geworden en pieker ik enorm veel en het lijkt wel als of dit piekeren enorme onrust  in me lijf geeft. Net of alles harder binnenkomt qua gedachten en ik gevoeliger ben voor piekeren en malen. Zit geen stop op mijn gedachten en blijf maar malen, geen controle zoals ik voorheen heb. Ook al is de gedachte weg, de onrust blijft nahangen.. Het lijkt net of de hevige opgejaagdheid die ik had weg is en dit er onder zat. En nu misschien pas tot uiting komt.
  Beetje lastig uit te leggen, maar kan iemand (tandor of catootje) uitleggen wat dit precies betekent en of dit ook weer iets hormonaal is waar ik weer doorheen moet

  Reageer
Reageer op: Hormonaal ontregeld door anticonceptie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief