Stofmijt allergie

 • #1

  Ik heb enorme last van stof allegie en ook wamrte allergie , en hooikoorts, 3 jaar geleden had ik dat niet, ineens was het er, en de hele herfst en winter had ik ook last van niesen rode jeukende ogen , pijnlijke keel jeukende gehemelte oren die jeuken, ok ik heb er Xizal voor wat enorm goed helpt :)maar wil ze liever niet innemen, dus sls ik soms dagen over , en dan heb ik het weer erg, soms denk ik wel eens zou ik daarom zo wazig zien,?

  Ook zomers met warmte zit ik onder de warmte -pukkeltjes, en als ik ergens komt waar veek gerookt word , of met spuitbussen is gespoten, dan krijg ik een piepende ademhaling en niesen en rode jeukende ogen , dat ik maar weer naar huis gaat.ook sommige zeep en parfum is voor mij niet uit te houden, dan begin ik weer te niesen rode jeukend ogen etc..maar ik heb Xizal , ik heb het ook soms met het eten van choolade , ik zou eigenlijk een bloedtest moeten doen, maar is er nog niet van gekomen..
  Tara

  Reactie
  #2

  mooi verhaal Tara, en eigenlijk niet zo mooi, want vanaf hier kunnen wij niet helpen.
  Zoals je zelf al aangeeft: eerst laten testen, bloedtest zegt alleen DAT je allergisch bent, niet WAARVOOR, haal dus verwijsbrief bij de huisarts en laat je eens testen, misschien een injectiekuur om eraf te komen?
  Goed voor jezelf zorgen en actie ondernemen dus!
  succes met het vinden van oorzaak en oplossing, Brenda

  Reactie
  #3

  Inderdaad, als je zoveel klachten hebt, waarom zoek je dan geen hulp? Dat begrijp ik ook niet.

  Reactie
  #4

  Hoi ,

  Ja ik heb er medicatie voor voor de stof en pollen (Xizal)zoals ik al schreef.Maar bloed af laten nemen daar ben ik bang voor,.Voor de rest heb ik goede begeleiding voor mn angstklachten..

  Reactie
  #5

  middel helpt de verschijnselen te verminderen, maar maakt je niet beter .
  ik raad je dus nogmaals aan om nu een echte oplossing te zoeken.
  bloedtest hoeft niet perse, maar je zou dus liever alle klachten houden dan daaraan meewerken?
  je kunt gewoon laat testen met verschillende stoffen op rug en/of armen bij een allergoloog, haal dus verwijsbrief.
  brenda

  Reactie
  #6

  Mijn zoon is ook allergies voor stofmijt en gebruikt hetzelfde middel maar dat werkt niet echt geweldig. Ook als hij gewoon thuis op de bank tv aan het kijken was, had hij er voordurend last van. Hij moest vaak niezen en klaagde heel de tijd over kriebels in zijn keel enzo. Nou heb ik sinds een paar weken een centraal stofzuigsysteem aangeschaft 1099 euro. Wat ik in eerste instantie aan de dure kant vond maar toen ik eenmaal zag hoeveel effect het had.... maik (mijn zoon) had nergens last meer van. Nou kan hij in ieder geval zonder problemen thuis zijn. Het is een groot verschil met een gewoone stofzuiger. Hij zuigt het kleinste microstofdeeltjes of zonder ze weer terug in de kamer te blazen.

  Reactie
  #7

  Maar nee... Het is toch ongelofelijk...! En dat allemaal voor maar 1099 eurotjes. Natuurlijk allemaal te bestellen bij TellSell, niet goed, geen geld terug... Dat dit kan, voor die prijs...

  Wat een onzin zeg!

  Reactie
  #8

  een gewone, wel goede stofzuiger met extra filters houdt het huis ook goed schoon.
  geen vloerbedekking, leren banken enz. dragen ook bij aan het verminderen van stof, ook slaapkamer goed aanpassen.
  ja, een hoop werk, maar het helpt wel, gewoon een huis inrichten wat zo schoon mogelijk is te houden.
  succes, Brenda

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Toch is het niet helemaal waar wat Johan zegt. Ik begrijp hem wel maar ik weet dat bijvoorbeeld ook Miele allemaal medische apparaten heeft om het huis goed schoon te houden voor allerie patienten. En dat is echt geen onzin. Met speciale filters, hoe het precies werkt, weet ik niet, worden de kleine deeltjes waarvoor je allergisch kunt zijn verwijderd, zodat je dus weer minder last hebt van klachten.

  Reactie
  #10

  Lees verder op: http://www.dokter.nl/forum/Allergie/195727-Allergie-centraal-stofzuigsysteem-erg-goed.html

  Reactie
  #11

  Ben voorbij de veertig en sinds enkele jaren geweldig last van stofmijtallergie. IGE-waarde bloed: 950 kU/L.

  Heb cortisonen geprobeerd maar die zijn mij te zwaar. Teveel bijwerkingen.

  Andere maatregelen:
  - Slapen met opengevouwen synthetische slaapzak. 's Winters twee. Groot zwaar denkbed liever niet gebruiken.
  - 's Ochtends gordijnen open zodat het daglicht goed binnenkan.
  - Bedbedekking altijd opgestapeld open laten liggen aan het voeteneinde gedurende de dag.
  - De kussen(s) op de vensterbank aan het open raam leggen tijdens de dag.
  - Meer stofzuigen. Desnoods ook het bed.
  - Sommige voedingsstoffen minderen die veel histamine opwekken. Ik denk o.a. aan: scherpe kaas, tomaten, spinazie, varkensvlees.

  Medicatie:
  - Sorry, maar ietwat afgestapt van klassieke geneesmiddelen. Gebruik nu Allergiesan van A. Vogel (en dit is niet zomaar reclame - ik werk niet voor die firma). Ik denk dat het gunstige effect in Allergiesan vooral te danken is aan de akkerplant Ammi Visnaga erin.
  - Voor de neus eveneens afgestapt van cortisone. Het 'alledaagse' neusspuitje van Kruidvat met een combinatie van goudsbloem en een zoutoplossing werkt net zo goed zoniet beter.

  Reactie
Reageer op: Stofmijt allergie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief