Huisstofmijtallergie?

  • #1

    Goededag,

    Ieder jaar kan ik er bijna de klok op gelijk zetten wanneer ik last krijg van klachten. Zodra de temperatuur daalt begint het met een overgevoelige reactie op mijn sinussen: tranende ogen (gevoel alsof je constant moet niezen) en veel slijmvorming + keelschrapen. Dit houdt vervolgens ongeveer een week aan. Daarna verdwijnen de sinusklachten en volgt een periode van benauwdheid en veel hoesten (droge prikkelhoest). Dit ervaar ik als dusdanig vervelend dat het mijn dagelijkse activiteiten belemmerd, zoals sporten of fatsoenlijk kunnen werken. Meestal duurt dit ca 4 weken en dan gaat het steeds weer wat beter.

    Ik ben zo'n 5 jaar terug met deze klachten naar de huisarts geweest en uit een allergietest bleek dat ik een huisstofmijt allergie heb in klasse 5 (?), dat volgens de huisarts aardig hoog is.

    Ik maak me regelmatig zorgen over mijn klachten omdat het vaak niet de typische klachten zijn die ik hoor/lees van een allergie, ik heb bijvoorbeeld geen niesbuien of traanogen (afgezien van het begin van de periode). Wel merk ik dat ik sinds ik een kat in huis heb (sinds 1,5 jaar) de klachten heftiger zijn. Op sommige momenten heb ik geen klachten; zoals vannacht heb ik met het raam open geslapen en had ik nergens last van. Ik voel me verder niet ziek.

    Mijn vraag is eigenlijk of de klachten die ik heb: Benauwdheid, droge hoest, slijmvorming en keelschrapen ook typische symptomen zijn van huisstofmijt allergie, en of het normaal is dat deze klachten vaak een periode aanhouden en vervolgens relatief verdwijnen. Ik vraag me zelf namelijk af waarom ik deze klachten niet gedurende de hele herfst/winter periode heb, maar alleen aan het begin.

    Zijn er meer mensen met huisstofmijt allergie en deze klachten?

    Bvd!

    Reageer
    #2

    Dat zal toch vooral weersafhankelijk zijn.

    Reageer
    #3

    Misschien eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Kan deels ook te maken hebben met het weer. Misschien tekort aan vitamine D. Factoren die vaak belangrijk zijn, zijn voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz.

    Reageer
    #4

    Dat is een goede! Ik ben ook bekend met een vitamine D tekort. Ik zal me ook eens verdiepen in mijn voeding.

    Reageer
Reageer op: Huisstofmijtallergie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief