Desensibilisatiekuur?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben nieuw op het forum. Mijn naam is Elisa en ik ben 48. Al sinds mijn jeugd bekend met constitutioneel eczeem (wat na mijn 12de verdween). Op mijn 13de had ik een jaar pauze šŸ˜‰ en op mijn 14de begonnen allerlei allergieĆ«n. Toen ook een desensibilisatiekuur tegen huisstofmijt gekregen. Waarna ik meer dan 30 jaar qua mijn ergste allergie (huisstofmijt) nergens geen last meer van had (van de andere lichtere allergieĆ«n nog wel, maar dat werd ook steeds minder). Lucky me. Eigenlijk daarna altijd mijn huis toch zeg maar allergeen vrij gehouden. Op het hebben van twee katten na. Waar ik nooit allergisch voor was.

  Sinds 3 jaar is mijn huisstofmijt allergie weer in alle hevigheid terug. De allergoloog zei 3 jaar geleden dat ik weer in aanmerking kom voor een desensibilisatiekuur. Echter andere testen wezen uit dat de rest van mij lichte allergieƫn verdwenen waren. Maar dat ik nu een miniskuul kleine allergie heb voor katten. Ik kreeg te horen dat het protocol is dat als je een tweede allergie hebt en je doet je katten niet weg dat je de kuur voor die hele erge allergie huisstofmijt ook niet krijg. De allergoloog verklaarde dat als je 1 allergie behandeld en de andere niet dat die allergie erger kan worden. Ik vraag me alleen af hoe dat mogelijk is. Ik heb immers anders ervaren met die kuur toen ik jong was. De overige allergie werden toen ook niet behandeld en waren inmiddels verdwenen. Weer hoorde ik de verklaring van de arts dat dit nu een maal protocol was. Op mijn vraag of dit algemeen protocol is tussen alle allergologen afgesproken of een protocol is wat afgesproken is met verzekeraars of is iets wat ze zelf verzonnen heeft (of iets anders) kreeg ik geen antwoord .

  Mijn vraag aan jullie: Heeft iemand van jullie ervaring heeft met een desensibilisatiekuur tegen 1 allergie terwijl de ander niet behandeld werd?
  Of hebben jullie wel eens van dat protocol gehoord?

  Drie jaar geleden sprak ze van een kuur met spuiten en eerst een ziekenhuis opname. Je zou dan binnen een jaar klaar zijn. Nu zijn kuren op de markt met pillen waar je een paar jaar zoet mee bent. Weet iemand of daar nog verschil in zit?

  Alvast dank voor de moeite.
  Hartelijke groet
  Elisa

  Reactie
  #2

  Heeft met factoren te maken als je darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen, voedingspatroon. Electromagnetische velden kunnen het, doordat ze een stressreactie geven in je lichaam, verergeren. Zou wat doen aan dit soort oorzaken, bij voorkeur samen met een natuurgenezer.

  Reactie
Reageer op: Desensibilisatiekuur?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief