huisstofmijt allergie, subcutaan of sublinguaal, tips?

  • #1

    Geachte forumbezoekers,

    ik zal me even voorstellen. Ik ben een jongeman van 24 jaar oud heb sind ongeveer tweeeneenhalf jaar last van huisstofmijt allergie.

    Mijn klachten zijn allergische rhinitis. Het neusslijmvlies is dik en ik heb veel slijm in mijn keel dat ik het liefst uitspuug. Verder worden mijn gezicht en tong wat dik.

    Daarnaast heb ik nog een andere klacht, die ik het vervelendst vind. Het voelt alsof mijn hersenen zo traag/dof zijn. Ik kan gewoon niet goed nadenken en voel me niet scherp. Hierdoor presteer ik niet zo goed als ik zou kunnen en beleef ik in sommige dingen niet zoveel plezier. Deze klacht wordt niet genoemd op informatieve internet websites zoals huisarts.nl, WebMD etc, maar is echt duidelijk aanwezig. Op internet heb ik wel mensen kunnen vinden die deze klacht ook beschrijven en die ook last hebben van huisstofmijt allergie en allergische rhinitis. Daar wordt steevast de term 'brain fog' gebruikt. Toen ik die peilde bij de huisarts en allergoloog reageerden die daar niet positief op. De huisarts zei dat hij dacht dat het niets was en de allergoloog zei dat dit niks te maken had met huisstofmijt allergie. (Deze brain fog wordt overigens op ander internet fora veel in verband gebracht met allergie).

     

    Het heeft trouwens vrij lang geduurd voordat ik naar de huisarts stapte. Die heeft toen een bloedtest gedaan, waarna ik bij een allerloog kwam en die heeft toen een huidtest gedaan, waar huisstofmijt allergie uitkwam.

    -begonnen met subcutane injecties. Instelfasie verliep prima bij een allergiekliniek. Daarna verder gegaan met de onderhoudsfase bij de huisarts. Ik krijg elke vier weken een injectie. De totale tijdsduur is nu 1 jaar.

    -ik maak vaker schoon en dweil ook echt de vloer en kastjes etc

    -speciaal kussen gekocht. De fabricant beweert dat het kussen huisstofmijt dicht is. Bovendien kan je het kussen op 60 graden wassen, wat ik dan ook elke week doe samen met mijn dekbed, kussensloop en onderlaken.

    -allergeen dichte hoes om het matras gedaan.

    -de-humidifier gekocht om de luchtvochtigheidsgraad omlaag te brengen. Zonder de-humidifier is de luchtvochtigheid ongeveer 60% en met twee de-humidifiers aan krijg ik hem op 38%. Ik heb wat in de literatuur gekeken een daar kon ik vinden dat de huisstofmijt in de problemen raakt vanaf een humidity van 40%. Om ze echt dood te laten gaan is echter een humidity van grofweg 30% procent nodig.

    Mijn vragen:

    Ik heb gelezen over een hele nieuwe behandeling van huisstofmijt immunotherapie. Fabrikant ALK, waar ik op dit moment ook injecties van krijg (Alutard), heeft nu ook een sublinguaal product op de markt gebracht (Acarizax). Elke dag een tablet is veel handiger dan steeds helemaal zo'n injectie gaan halen. Heeft iemand ervaring met deze nieuwe behandeling?

    Heeft iemand nog nuttige tips om het aantal mijten verder te reduceren.

    Ik zit er soms echt helemaal doorheen. Als mijn holten helemaal dicht zitten, de hele tijd een klodder speeksel in mijn keel en niet na kunnen denken met kleine ogen en een dikkig gezicht, heb ik het echt helemaal gehad. Lotgenoten?

     

    Reageer
    #2

    Bij een allergie is het, net als met andere klachten vaak slim om goed voor je lichaam te zorgen. Goede voeding bijvoorbeeld is belangrijk voor je weerstand. Beter zo min mogelijk geraffineerde suikers en witmeel. Verder kan het schelen om histaminerijke voeding wat te vermijden, zoals kaas, zuurkool en zuurdesem, eieren, chocolade, champignons. Bepaalde kruiden en ook smaakversterker en alcohol versterken de werking van biogene aminen als histamine en tyramine.

    Ook heeft je lichaam allerlei vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren, aminozuren en andere stoffen nodig voor je weerstand. zo is bijv vitamine d belangrijk voor je weerstand, vitamine a ook en die helpt je slijmvliezen. Vitamine C vermindert het cortisol in je lichaam. Verder ook vitamine E, msm. Magnesium vermindert enigszins de werking van histamine. Ook vetzuren als omega 3 en gammalinoleenzuur zijn belangrijk voor je hele gezondheid.
    Dat je niet helder in je hoofd bent kan ook met je allergie samenhangen maar ook met bepaalde tekorten in je lichaam.
    Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede darmconditie. Darmenzymen helpen het histamine af te breken maar dan moet er wel voldoende enzymcapaciteit zijn, wat tegenwoordig veel minder is door slechte voeding en gebruik van medicijnen als antibiotica. Zo kan onder andere probiotica helpen je darmen weer op te bouwen. En verdiep je eens in andere manieren om je darmconditie te versterken en om aan je hele gezondheid te werken.
    Je zou ook kunnen denken aan homeopathie om je klachten te ondersteunen.
    Ook kan de invloed van electromagnetische velden op je darmen en immuunsysteem werken, doordat het een stressreactie geeft in je lichaam. Denk aan wifi, electrische wekkers, electrische fornuizen etc. Het wil nog weleens voorkomen dat klachten van astma of huisstofallergie erger worden bij gebruik van draadloze rommel.

    Reageer
    #3

    Dankuwel voor het antwoord. Ik zal beter op mijn voeding gaan letten. Ik neem al vitamine D supplement omdat die inderdaad allergie onderdrukken. Ik zal ook eens naar magnesium kijken.

    Het stukje over die elektromagnetische velden geloof ik overigens niet.

    Reageer
    #4

    Over het nieuwe geneesmiddel kan ik helaas ook niets zeggen. Er is nog te weinig informatie beschikbaar. Maar het is het proberen waard.

    Je het het ook over een traag/dof gevoel.  Dat zou een bijwerking kunnen zijn van het medicijn dat je gebruikt.

    Reageer
    #5

    Hier nog een lotgenoot. Ik begrijp je heel goed: ik heb het zelfde. Maandag mag ik beginnen met nieuwe medicijn en heet acarizax lyophilisaat. Heb ook net als jou allergie maar ook nog astma erbij. Heb inhalator. Sterkte.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik ben sinds nov 2017 begonnen aan mijn kuur acarizax. De bijwerkingen verschillen; de ene avond merk ik weinig en val ik zo in slaap, de andere avond stik ik van de jeuk. Op een opgezwollen tong en gevoel alsof iets in je keel vast zit, werkt de kuur prima!

    Reageer
    #7

    Ik ben ook in dec 2017 begonnen met Acarizax, en ben acuut gestopt in januari. Ik kreeg (wel of niet mede door een allergietest [plakproeven op m'n rug] een onwijze eczeem uitbraak, waardoor ik de medicatie ben gestopt. Mede hierdoor twijfel ik of ik er wel nog aan wil beginnen. Ik ga waarschijnlijk verder via de chinese geneeswijzen. Die hebben een andere benadering op immunotherapie. Niet door het toedienen van de stof waar je alergisch voor bent. Wens je veel succes met je zoektocht

    Reageer
    #8

    Ik ben ook al een tijdje dit medicijn aan het slikken. Ernstige last van slokdarm en maag. Blijft zuur...alsof mijn eten niet verteert. Waardeloos.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook huisstofmijt allergie,heb allergische astma,sarcoidose,pds(prikkelbare darmsyndroom) en atrofische gastritis. Heb sinds dec  ook Acarizax. Tot nu gaat het met die medicijn. Heb vaak last van slijm,niet fijn,pfff.

    Reageer
    #10

    Poging gedaan om Acarizax te gebruiken na lang aandringen bij mijn arts. Echt waardeloos! Veel last van mijn keel, zelfs een paar keer erg kortademig geweest. Mijn arts vond de klachten dusdanig dat hij het niet meer wil voorschrijven. Mijn advies: niet doen! Het kost je je eigen risico en na een paar maanden behandelen nog helemaal niks dann bijwerkingen. Bovendien is het erg matig onderbouwd.

    Reageer
    #11

    Mijn zoon heeft twee maanden acarizax geslikt (pilvorm) Hij is er steeds zieker van geworden en moest uiteindelijk stoppen van de internist/allergoloog. Nu, na 5 maanden geleden te zijn gestopt, heeft hij nog steeds veel last van eczeem in zijn gezicht (dat had hij vóór het gebruik van Acarizax nooit). Ook is hij heel moe en heeft hoofdpijnaanvallen overgehuden. Volgens Allergoloog moet zijn lichaam herstellen van de behandeling. Wat erg toch! je start vol goede hoop en komt er slechter uit dan je er in stapte. Wij gaan een alternatieve behandeling zoeken. Iemand ideee?

    Reageer
    #12

    ik start maandag met acarizax en schrik wel een beetje van de bijwerking die hier genoemd worden. Ik ga iig erg alert worden op exceem.

    Ik heb precies hetzelfde. Holtes vol. Brainfog. Moe. Maar dat is al wel een stuk beter geworden met dymista. Desondanks nog wel genoeg last om imuuntherapie te doen.

     

    Reageer
    #13

    Ik gebruik acarizax momenteel zo'n twee weken. De eerste keer moest ik onder toezicht van de kno-arts de pil innemen. Wat schrok ik van de bijwerkingen op dat moment! Mijn onderlip zwol op en kreeg het gevoel dat dat gevoel langzamerhand naar mijn keel ging. De arts gaf na afloop aan (nadat hij via mijn neus de zwelling in mijn keel had gecontroleerd) dat ik gerust verder kan gaan met de pillen.

    Na twee weken gebruik heb ik te kampen met de volgende bijwerkingen:

    - zwelling onderlip en weefsel onder mijn tong

    - een kriebelend gevoel in mijn mond/keel regio

    - sinds de afgelopen dagen heb ik ook last van een soort maagzuur-gevoel en rare krampen in mijn darmen/maag.

    Deze bijwerkingen ontstaan zo'n 5/10 min na inname.

    De zwelling van mijn onderlip en onder mijn tong bleef gek genoeg tot aan de volgende dag aanhouden vandaag. Dat mijn buik overstuur, is na inname van de pil vind ik ook gek. Binnenkort ga ik dit voorleggen aan de kno om even verder te kijken hoe en wat.

     

     

    Reageer
    #14

    Ik heb al mijn hele leven heel ernstig eczeem door o.m. huisstofmijt allergie.

    Mijn suggestie is om te verhuizen naar het buitenland. In Zuid Europa (Cyprus, Griekenland, Zuid Italië, Zuid Portugal, Zuid Spanje) is geen of nauwelijks huisstofmijt net als boven de 1000 meter. Mijn klachten verdwijnen daar spontaan en zonder medicijnen.

    De huisarts / dermatoloog schreven me hier de meest gruwelijke en zware medicijnen voor en ik ven eigenlijk kwaad dat ze me niet geadviseerd hebben te verhuizen. Waarom zou ik hier blijven zwaar ziek en onder de zware medicijnen als ik me ergens anders 1,5 uur vliegen prima voel? De generatie van mijn omavwrhuisde ook vaaknop dokters advies maar een beter klimaat en nu advisements de dokters dat niet meer op 1 of andere manier !

    Reageer
    #15

    Mijn zoon heeft een huisstofmijtallergie en gebruikt daarvoor sinds een paar jaar Acarizax, voorgeschreven door de allergoloog. Hij heeft geen last van bijwerkingen.

     

    Reageer
Reageer op: huisstofmijt allergie, subcutaan of sublinguaal, tips?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief