Permanent van hooikoorts afkomen?

  • #1

    Al sinds ik jong ben heb ik geloof ik last van hooikoorts, maar het is pas echt bij mijn puberteit verder ontwikkelt in hoe ik het nu heb.

    Mijn hooikoorts bestaat voornamelijk uit jeukende ogen, brandende/jeukende/kriebelende gevoel in mijn keel en neus, frequent niezen (natuurlijk) en sinds dit jaar of vorig jaar ook lichte jeuk wat ik geloof ik nooit eerder heb gehad.

    Een jaar of 5 geleden escaleerde het niezen zo erg, dat ik een periode had van flinke bloedneuzen. Het was telkens een gok bij elke niesbeirt of ik een bloeding kreeg en zelfs al met mijn neus af te vegen met een doekje kon het al aansporen. Dat is een paar jaar doorgegaan in flinke wijze. Ik heb een maand of 2 geleden ook een kleine niesbui gehad met bloedneus maar dit was een zeer kleine en verder heb ik nog zeer veel geluk gehad met mijn niesbuien.

     

    Ik heb zover alleen pilletjes van de kruidvat gebruikt (Loratadine als het goed is) en heb zover geen ander gehad. Ze helpen wel maar ik heb begrepen dat ik ze niet te vaak achter elkaar mag slikken geloof ik. Ik heb voor het laatst 2 weken geleden een doosje opgemaakt en ga er morgen weer met een nieuwe beginnen van 14 stuks. Neusspree heb ik tot heden nog nooit gebruikt.

     

    Ik vind persoonlijk alle medicijnen een beetje duur en betreft dat er bij pillen bijvoorbeeld maar een stuk of 12-20 er in zitten vind ik het niet echt waard om telkens nieuwe te kopen. Ik ben er zelf nooit echt mee naar de huisarts geweest, maar ik heb wel zelf voor willekeurige redenen bloed laten prikken waarbij ik alleen een vitamine D tekort heb.

    Is er een manier of een soort therapie waarbij ik mijn hooikoorts permanent kan laten verdwijnen of flink kan verminderen? Ik vind het zeer hindelijk en elk jaar stoorr het mij en mijn werk enorm.

     

    Reageer
    #2

    Zo ja, waar moet ik heen voor die behandeling? als die aanwezig zijn

    Reageer
    #3

    Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Vaak is het een combinatie van voeding, darmflora, leverstagnatie, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen enz. Tekorten zijn overigens lang niet allemaal meetbaar in je bloed dus dan lijkt alles in orde te zijn.

    Het kan schelen om voedingsmiddelen die rijk zijn aan biogene aminen, zoals histamine en tyramine, te mijden dus kaas, zuurdesem, chocolade, sommige noten, eieren enz. Ook exorfinen, zoals in zuivel en spinazie, kunnen allergieën en andere klachten in de hand werken. Exorfinen bevorderen de aanmaak van histamine namelijk.

    Stoffen als magnesium, zink, vitamine C en quercetine verminderen het effect van histamine. Bepaalde enzymen kunnen soms ook helpen. Een natuurgenezer zou verder kunnen kijken wat je nodig hebt, ook wat betreft voedingssupplementen en natuurlijke middelen.

    Reageer
    #4

    Ik neem elk seizoen een injectie bij de huisarts.
    Deze kan je ook krijgen bij de Hooikoorts Kliniek in Amsterdam.
    Geen gezeur meer met klachten het gehele seizoen.

    Reageer
    #5

    @Harry, toch zou het beter zijn om wat aan de oorzaken te doen, denk aan voedingspatroon, darmflora, belasting door gifstoffen. ook gebruik van voedingssupplementen.  Dit soort oorzaken kunnen ook leiden tot andere gezondheidsproblemen.

    Reageer
Reageer op: Permanent van hooikoorts afkomen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief