Hooikoorts of hondenallergie?

  • #1

    Hi!

    Sinds een halfjaar heb ik een puppy, ontzettend leuk! Ik twijfel nu alleen of ik allergisch ben.. of dat ik hooikoorts heb. Ik ben namelijk nooit allergisch geweest voor honden en ook de eerste 5 maanden met de nieuwe hond in huis gingen vlekkeloos. Tot ongeveer een maand geleden. Sindsdien heb ik een enorme loopneus, nies en hoest ongeveer de hele dag en krijg na het aaien van mijn hond soms vlekken en jeuk.

    Ik heb wel al een aantal jaren last van hooikoorts, maar nog nooit zo erg als nu. Nu lees ik op verschillende forums dat je het aaien van je hond zoveel mogelijk moet vermijden als je last hebt van hooikoorts, omdat in de vacht pollen kunnen zitten (ze lopen natuurlijk de hele dag door de bosjes en het gras).

    Ook overdag op werk (waar de hond niet bij is) gaan de klachten gewoon door, wat mij de stiekeme hoop geeft dat het misschien toch echt hooikoorts is en geen hondenallergie.

    Weet iemand wat het kan zijn? Of heeft iemand hier ervaring mee? Ik hoor het graag :-).

    Reageer
    #2

    Heet lijkt toch meer op hooikoorts. als het van de puppy zou zijn had je de klachten meteen gehad.

    Reageer
Reageer op: Hooikoorts of hondenallergie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief