Moeder alcohol verslaafd

 • #1

  Hallo,
  Ik zou graag willen praten met iemand die in net zo'n soort situatie zit als ik (22jr):
  M'n moeder wilt geen hulp en zolang als zij dat niet wilt, kunnen wij niks doen. Ze ZEGT dat ze het alleen doet omdat ze het lekker vindt, niet omdat ze verslaafd is. Wij weten natuurlijk wel beter..
  Zelfs als er een fles sterkere drank bij ons thuis staat (omdat deze er nog staat van indrinken met vriendinnen) is deze niet veilig.
  Ook vinden we regelmatig verstopte bier flesjes of een wijn fles op de zolder of in de kast van de slaapkamer. In principe kijken we hier niet meer van op maar normaal is het natuurlijk niet.
  Ze wilt ook niet meer naast m'n vader slapen en wurmt zich dan op een bankje die op zolder staat. Echt enorm raar.
  En dan nog eens al dat gelieg! Over de hoeveelheid dat ze gedronken heeft of hoeveel ze dit keer weer heeft meegenomen met de boodschappen.
  Ook werkt ze niet. Pap is degene die de kost verdient. Hij heeft 2 banen en zij wilt niks doen.
  Staat ook elke dag pas na 13:00u op en gaat na 02:00 uur naar bed.
  Verder eet ze ook vrijwel niets. Of pap moet vragen; wat wil je eten (avondeten) en dan pakt ze 2 boterhammen ofzo, terwijl wij gewoon eten.. 🙁 Komt dit een beetje overeen met iemand? Zou er graag over willen praten!
  Groetjes S

  Reageer
  #2

  ik hoop voor je dat je iemand vindt, maar het is ook belangrijk om contact op te nemen met de huisarts, die zou eens langs kunnen komen om te praten, zoveel alcohol geeft groot risico op gezondheidsschade, o.a. lever! en is dan dodelijk.
  Maar jullie moeten natuurlijk ook geholpen worden er zijn verschillende instanties en groepen voor partners en kinderen van verslaafden, kijk eens bij de AA. die kunnen je verder helpen!
  Veel sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  Hier zijn enkele sites sie je moet bezoeken:

  Kinderen van ouders met alcoholproblemen lopen meestal niet met hun vragen en problemen te koop. Vaak hébben zij die wel. Drankjewel.nl wil jongeren van ouders met alcoholproblemen daarom zo goed mogelijk informeren. Kennis en herkenning (‘Hé, ik ben niet de enige!’) kunnen je helpen bij het omgaan met de vragen en problemen die je tegenkomt.
  Drankjewel.nl biedt informatie voor, over en door kinderen van ouders met alcoholproblemen. Op Drankjewel.nl kun je meedoen aan het forum. Je vragen anoniem stellen aan een deskundige kan ook. Dat kan per e-mail of chat. Daarnaast geeft Drankjewel.nl aan waar en bij wie je nog meer informatie kunt vinden of hulp kunt krijgen. Drankjewel.nl is niet bedoeld ter vervanging van professionele hulpverlening.

  http://www.drankjewel.nl/

  Jongeren van ouders met psychische problemen hebben meestal weinig tijd om stil te staan bij zichzelf. Het zijn sterke, zelfstandige mensen. Toch wordt het ook hen wel eens teveel. Of ze lopen tegen iets aan: vragen of problemen die voortkomen uit de thuissituatie. In dat geval kunnen kennis en herkenning helpen.
  Deze website wil kennis en herkenning bieden. Er is veel informatie te vinden voor, over en door jongeren van ouders met psychische problemen. Je kunt anoniem je vragen per e-mail stellen aan een deskundige, berichten plaatsen en lezen op het forum of je eigen verhaal mailen voor op de website. Vanaf september kun je een groepscursus in een chatbox volgen en chatten met een hulpverlener. Daarnaast geeft de website aan waar en bij wie je meer informatie kunt vinden of hulp kunt krijgen.

  http://www.kopstoring.nl/index2.html

  Heel veel sterkte gewenst!!! Dapper van je dat je hulp zoekt!!!

  Reageer
  #4

  Tja... same old story....

  Ik ben 23 jaar, woon op mijzelf. Mijn vader woont alleen en is alcoholverslaafd. Zelf vind hij uiteraard van niet, maar ik weet het.

  Er gaan verhalen rond dat hij ook zou drinken op zijn werk. En dat vind ik echt heel erg. Wat als hij zijn baan verliest of een ongeluk krijgt?

  Ik hoop nog steeds dat ik hem eens mee kan krijgen naar de huisarts, maar ik zie het somber in...

  Iedereen in hetzelfde schuitje, veel sterkte!!

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Ik ben een moeder van 35 jaar, heb een zon van 15.
  Sinds 3 weken drink ik geen alcohol meer, zomaar gestopt. Maar het kwam niet van zelf. Langzaam (het duurde ongeveer 6 mnd) begon het tot me door te dringen dat ik me zelf kapot maak en dat mijn kind zit me elke avond dronken. Soms waren we s ‘avonds aan het praten maar ik was zo dronken dat ik de volgende dag niet meer wist waar we het over gehad hadden. In de laatste periode dronk ik 2 flessen wijn + een paar biertjes per avond 7 dagen per week. De eerste glas wijn pakte ik +/- om 17 uur en om 23uur was ik goed dronken om goed te gaan slapen. Ik at heel weinig en dat wat ik at was ongezond. Ik heb wel alle die tijd gewerkt en redelijk gefunctioneerd maar de drank bepaalde mijn ritme.
  Ik ben begonnen met drinken(veel/elke dag) in 2002. Waarom? Omdat :
  1. door de alcohol voelde ik me ontspannen
  2. sex was fijner
  3. kon ik beter slapen

  Ik weet niet waarom je moeder drinkt, iedereen heeft een ander reden.
  Heb je misschien geprobeerd om tegen je moeder te zeggen hoe jij je voelt als je ziet dat ze zo veel drinkt, weinig eet enz. Ik denk dat het haar aan het denken kan zetten. Probeer eerst te vertellen over jou gevoelens en dan vraag hoe zij zich voelt met en zonder drank.

  Succes en ik zou het prettig vinden als je zou nog iets van je laten horen,

  Moeder

  Reageer
  #6

  hej
  ik herken je verhaal heel erg goed. zo was het ook met mijn moeder. veel liegen enzo. uiteindelijk is het ook haar dood geworden.
  Sterkte meid

  Reageer
  #7

  Hoi hoi..
  je verhaal komt me erg bekend voor mijn moeder was alcoholiste toen ik jong was...mijn vader deed er niets aan dus trok ik, pas 11, mn mond open tegen haar. Dat ze alles verziekte voor ons zei ik haar. Daardoor keerde ze zich tegen mij, ze schold vaak op me, liet haar woedebuien op mij uit . Het was ik tegen mn moeder, terwijl mn zus verstandigerwijs haar mond hield. Als we er vandaag de dag over praten blijkt dat mn zus een veel makkelijkere tijd heeft gehad terwijl ik er zon beetje een trauma aan heb overgehouden.
  Een alcoholist de waarheid zeggen en confronteren kan heel goed werken maar in mijn geval niet. Vandaag de dag , mn moeder drinkt al jaren niet meer, heb ik een goede verstandshouding met mn moeder. Ze zegt nooit iets over vroeger, ze ziet haar probleem blijkbaar nog steeds niet in.
  Veel sterkte ermee...groetjes van een lotgenoot

  Reageer
  #8

  je hebt hetzelfde als mij mijn moeder drinkt 7 dagen in een week, en als ik haar vraag het een dag niet te doen zegt ze nee ik doe het omdat ik het lekker vind ook zij is voor de eerste keer op de bank gaan slapen omdat ze niet meer bij me vader in bed wilde en ook zij wilt geen hulp zoeken,

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Alcoholisme is het grootste verslavingsprobleem ter wereld. Er is veel over bekend, en er zijn hele goede therapieën om te stoppen met drinken.

  Reageer
  #10

  In Nederland hebben ongeveer 300.000 kinderen een vader en/of moeder met alcoholproblemen. Veel kinderen hebben last van het alcoholgebruik van hun ouder(s).

  Alcoholproblemen in een gezin kunnen de oorzaak zijn van een scheiding of geldproblemen. Kinderen binnen zo’n gezin kunnen ook verwaarloosd worden. Bijvoorbeeld als de moeder het heel druk heeft met drank kopen, drinken en haar roes uitslapen. Hierdoor heeft ze weinig aandacht voor haar gezin. Ze maakt het huis niet meer schoon. Ze haalt geen boodschappen meer. Kinderen van ouders met alcoholproblemen worden vaker mishandeld.

  Soms doen kinderen van ouders met alcoholproblemen het op school minder goed dan hun klasgenoten. Problemen thuis maken het op school moeilijk voor ze. Ze kunnen zich slecht concentreren of zijn met hun gedachten niet bij de les. Leerproblemen, slecht eten en slapen, of moeheid zorgen ervoor dat het niet zo lekker gaat op school.

  Lees meer over alcoholverslaafde ouders op http://www.drankjewel.nl

  Reageer
  #11

  hoi,
  Ik lees net je verhaal wel al van ruim een jaar geleden maar dit komt mij bekent voor.
  Was op zoek naar mensen die het zelfde soordt probleem hebben zeg maar.
  ik woon alleen met mijn moeder, al een paar jaar. en het is een beetje een ingewikelt verhaal maar ze is gescheiden woont alleen met mij en af en toe komt dr vriend of iets in die richting die is er soms. Als ik sochtens op sta en zei zit aan tafel zit ze al aan de wijn en inderdaad, ze zegt dat ze niet verslaafd is maar ze vind t gewoon lekker. ze weet niet dat ik weet dat ze al zo vroeg drinkt. ik heb dit nu al zo een 8 jaar maar vroeger wist ik niet beter. me moeder die niet echt regelmatig eet of eigenlijk niks eet en af en toe een broodje..
  maar langzamerhand ben ik ook ouder geworden. en wil ik meer mijn eigen kant op. Dat wordt nu dus een probleem want daar krijgen we steeds ruzie om. Doordat zei aan de alchol zit weet ze neit wat ze zegt en krijgen we steeds ergere ruzie. ik wil haar graag helpen maar kan niks doen als ze zelf geen hulp wil. ik vind dit echt heel erg Klote zeg maar want ik trek het steeds meer mezelf aan. ik wil haar helpen maar hoe? wie weet hier iets van want ik zit er heel erg mee. niet alleen om haar maar ook mezelf.
  gr
  SR

  Reageer
  #12

  Ik begrijp de zorg voor je moeder. Ik begrijp de beperking die je jezelf oplegt minder goed omdat je moeder willens en wetens haar eigen gezondheid onderzmijnt, en weigert hier iets mee te doen. Zorg ervoor dat je zelfstandig wordt en je eigen leven gaat lijden. Daarbij hoort ook dat jouw mening over je moeder gerespecteerd dient te worden, want als zij dat niet doet, heeft ze dan wel respect voor jou, of is zij afhankelijk van jou en moet jij de hete kolen uit het vuur halen voor haar. Dat is toch geen helpen meer? Bij helpen doe je het uiteindelijk samen.

  Reageer
  #13

  Hee,

  Dit komt ook met mijn moeder overheen.
  Vroeger toen wij kleiner waren was het nog erger, toen kwamen mijn zusje en ik uit school en werd er gewoon niet open gedaan. Want mevrouw had zichzelf weer lopen volgieten en lag dus te slapen op onze zolder.
  Gelukkig hadden wij onze oma die om de hoek woonde en konden we daar terecht. Met een handgebaar deden we naar onze oma dat mama weer had gedronken.
  Zij werkte ook niet en mijn vader werkte dus ook alleen!
  Soms belde ze me vader op met de gekste dingen, van die rare woorden van ik loop nou over de kinderen heen, mijn vader schrok zich natuurlijk dood en belde meteen mijn oma op om even te gaan kijken.
  wij en de familie hebben zoveel geprobeerd, maar ze wilt geen hulp.
  Hij heeft mensen naar huis gehaald die vroeger ook alcoholist geweest waren om daarmee te praten maar niet hielp. Ook had die gekeken voor een kliniek. maar als ze zelf niet wilt, konden we er niets meer aan doen.
  Nu is dat probleem nog, alleen mijn ouders zijn nu al een paar jaar gescheiden.
  Ik haat het zo en kan er echt niet tegen als ik zie wat voor moeder ik heb. Altijd heeft ze wel ruzie met mij of mijn zusje, en altijd is dat wanneer ze drank op heeft. Nu heeft ze na mijn vader dan een vriend ontmoet, daarmee gaat ze zaterdag zondag en woensdags naar de kroeg.
  En wat ik zo haat en waar ik ruzie om krijg.
  Ik had gezegd dat ik moest werken, ik had toen avonddienst maar mevrouw had het weer te druk met zichzelf, ik zei ik ben zo en zo laat thuis. En toen ik eenmaal thuis kwam van mijn werk werd ze boos dat ik niks gezegd had. Omdat ze weer zo bezopen was.
  Wij en de familie kunnen er niks meer aan doen. Ze is nou eenmaal zo en het is een egoist.
  Ik vind het hartstikke erg maar kan er niets aan doen, dat vind ik het ergste.
  Ik erger me dood aan haar als ze weer aan de zuip is.
  Dus ik heb ongeveer dezelfde situatie als jou.

  Liefs, S

  Reageer
  #14

  Wat een vreselijke situatie, voorjou en je familie om zo'n oma te hebben, maar ook voor je moeder die blijkbaar met zoveel pijn rondloopt dat ze continu pijnstillers in de vorm van alcohol nodig schijnt te hebben. Besef dat geen enkele verslaafde kiest om zo te leven, allen hebben ze een besef van de ellende die het veroorzaakt, toch kiezen ze ervoor omdat de pijn en het verdriet dan minder is. Ik kan je alleen maar adviseren jou en je gezin te sitantiëren van deze kwalijke invloed. Ook voor jouw knderen is het niet goed geconfronteerd te worden met iemand die zichzelf zo toetakelt. Keer je rug naar je moeder zoals zij al lang naar jullie doet, pijnlijk maar op den duur echt beter voor jullie. Een korte reactie, maar ik hoef hier niet langer over te doen. Het is voor mij duidelijk. Triest, maar het beste is afscheid nemen van elkaar.

  Reageer
  #15

  oh!, kvind da super erg voor jouw! het komt niet echt overeen met mijn verhaal, maar ik snap je volledig, mijn papa is nogal verslaaft aan alcohol, als hij dan na het werk thuiskomt en hij is weer op café geweest is hij super agressief enzo, echt niet plezant! in het begin viel het nog mee, maar het word altijd maar erger en erger..

  mjhaa, khoop dat het met tijd verbeterd,

  wel een raad voor jou, zoek hulp, want zo kan het niet verder, het zal erger en erger worden , sorry, dat het grof klinkt, maar het is zo volgens mij..
  veel sterkte!

  Reageer
Reageer op: Moeder alcohol verslaafd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief