Voel me al 2 maanden erg slecht

  • #1

    Hey,

    mijn naam is stef, ik ben 16 jaar oud, 1m72 en heb wat last van overgewicht (90 kg)

    4 maanden geleden heb ik m'n eerste join*tje gerookt, en toen ging het al mis. Een vriend van me zei dat ik het goed moest voelen in m'n longen dus had ik 8 hijsjes genomen en zeer diep geinhaleerd, gevolg : langs de kant van de weg gelegen op weg naar school, 8-12 keer overgegeven, geen kracht meer, kon niet meer babbelen, enorm zweten enzv. Moest naar het ziekenhuis.

    Een week later probeerde ik het opnieuw. zelfde verhaal (alleen iets minder erg)

    Nog een week later werd ik overhaald door een maat om het nog eens te doen, wonderbaarlijk had ik toen wel het gewenste effect, deed het daarachter nog 2 maal en alles ging goed.

    Tot ik 2 maanden geleden 4 hijsen pakte van een join*t, dit was mijn laatste. Wat er toen precies gebeurde kan ik niet uitleggen. Maar ik voelde me enorm raar/slecht. Ik was volledig helder maar als ik langer dan 10 seconden neer zat had ik enorme kotsneigingen. Ik moest gewoon blijven bewegen. Ik heb me dan nog 2-3 dagen zo gevoeld en s'avonds als ik in m'n bed lag was ik enorm aan het trillen, paniekaanvallen, kotsneigingen, zweten, warm krijgen enzv. Ik sliep niet meer maar liep 6 u gewoon rond.

    Vanaf die dag ben ik me enorm slecht gaan voelen, in het midden van de dag onwel worden in klas, naar het toilet moeten lopen omdat ik kotsneigingen had, maar nooit gekotst.

    De laatste 3 weken heb ik enorm last van pijn in het hoofd, totaal niet kunnen concentreren, nog altijd enorm veel last van mijn maag/buik, misselijkheid, kotsneigingen, enorm moe, wazig zicht.

    De laatste 2 maanden waren echt wel de ergste 2 maanden van m'n leven. Ik kan hier ook met niemand over praten omdat ik zelf denk dat het aan het wietgebruik ligt, maar m'n vrienden denken dat het tussen mijn oren zit.

    Nu met mijn hoofdpijn/niet kunnen concentreren/wazig zicht/steeds kotsneigingen heb ik besloten om hulp te vragen.

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik ben echt niet goed

    Reageer
    #2

    Had juist een soort "aanval". Ik was aan het eten en voelde me opeens zeer slecht in m'n maag. Ik begon overal te tintelen en voelde mijn hoofd/lichaam zwaarder worden. Heb dan maar even rechtgestaan en gewandeld.

    Reageer
    #3

    Uit Zweeds onderzoek blijkt dat vooral bij jongeren ook [b]matig[/b] cannabisgebruik schadelijk is voor de hersenen.

    Ook kan matig gebruik schizofrenie, psychoses en geheugenproblemen veroorzaken.

    http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/250567/Cannabis-ook-bij-licht-gebruik-zeer-schadelijk.htm

    Reageer
    #5

    Er bestaat een positieve relatie tussen Marihuana/hasj gebruik en angststoornissen.

    Mensen die er gevoelig voor zijn zullen door het gebruik eerder last krijgen van angstklachten. Paradoxaal genoeg zijn er ook patiënten die minder last hebben van angststoornissen als zij marihuana gebruiken.

    Om het nog ingewikkelder te maken: sommige mensen krijgen last van angststoornissen als ze stoppen met marihuana gebruik.

    Ik raad je aan een professionele organisatie te raadplegen als je problemen hebt door drugsgebruik.

    Reageer
    #7

    Tja Stef,
    Niet iedereen reageert hetzelfde op een join*t !
    En kennelijk zijn jouw hersens er erg gevoelig voor; zoals de mijne:
    3x heb ik een join*t gerookt; toen ik 16 was, 30 en 39 jaar.
    Ik was misselijk, niet te beschrijven en dat duurde, duurde, duurde !
    Dus ik heb tegen mijzelf gezegd: nooit meer, wat anderen ook van mij vinden, een watje, niet cool, het kan me de bout hachelen, ik rook nooit meer een join*t, simpel.
    Wat het mij opleverde, een "zweverig gevoel", staat niet in verhouding met alle bijwerkingen.
    [b]En daarnaast ben je eigenlijk veel stoerder en cool, wanneer je niet rookt; dat siert jou meer dan alle vriendjes die elkaar alleen copieëren, omdat het zo...is![/b]
    Groetjes,
    Gus

    Reageer
    #8

    Bedankt voor de reacties, dus eigenlijk ligt het zowiezo aan die wiet? Ook al heb er maar zo weinig van *geconsumeerd* ? Ik heb veel verschillende symptonen en heb het gevoel dat het met de dag erger wordt. Het enige dat ik hoop is dat dit niet voor altijd is

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Stef,
    Nee, dit zit niet tussen je oren hoor, dit komt door het wietgebruik. Mij is hetzelfde gebeurd, gelukkig al jaren geleden. Ik hoop dat je je harde les geleerd hebt en dat je nooit meer een jointje zult roken. Ik heb na mijn 3e foute ervaring nooit meer geblowd. Het heeft mij een lange tijd gekost om me weer normaal/werkelijk te voelen maar mede door te gaan sporten, is het mij gelukt. Ik kwam weer in contact met normale, leuke mensen waar ik mee kon sporten en lachen zonder die troep nodig te hebben. Inmiddels ben ik 40, moeder van een tiener dus wie weet, kom ik er binnenkort weer mee in aanraking ondanks dat mijn kind weet wat de gevaren zijn. Kap met jouw zogenaamde vrienden en verzet je zinnen. Zoek een hobby, sport en een andere echte vriendenkring. Zoek een vriend die jou uit de goot trekt in plaats van erin stampt.

    Succes, Eva

    Reageer
    #10

    Bedankt eva voor jouw bericht, je hebt me echt gemotiveerd om aan een sport te beginnen en op mijn voeding te letten, ik heb m'n lesje nu wel geleerd 🙂

    Reageer
    #11

    Hartstikke goed van je!. Al enig idee welke sport je leuk vind? Begin in ieder geval relaxed en gemotiveerd, maar houd je eigen tempo en stippel je eigen weg uit. Dan kom je er wel.
    Succes Stef.
    Groetjes, Eva

    Reageer
    #12

    Had gedacht aan elke dag een halfuurtje te lopen om te beginnen.

    Btw, ik ben juist naar de huisdokter geweest, en heb hem mijn symptomen nogmaal verteld, (zonder het drugsgebruik weliswaar) en hij zei dat het aan m'n maag lag. Hij heeft mij iets van pillen voorgeschreven en binnen 2 weken laat ik een endoscopie doen. Zwakke magen zitten in mijn familie dus perhaps heeft dat er ook iets mee te maken.

    Het enige dat ik zeker weet is dat ik gezonder en fitter ga beginnen leven.

    Groetjes stef

    Reageer
    #13

    Klinkt als een depersonalisatie stoornis.

    Reageer
    #14

    Hoe gaat het nu met je bijna 10 jaar na dato 🙂

    Reageer
Reageer op: Voel me al 2 maanden erg slecht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief