wanneer praat je over een terugval

 • #1

  Hallo iedereen ik wil hier een vraag stellen ikzelf heb meer dan 25 jaar gedronken misbruik eigenlijk en al 7 jaar gestopt Nu heb ik de afgelopen 2 weken om de 3 dagen bier gedronken tot wel 6 biertjes per dag ,Ik heb niet het gevoel dat ik het elke dag nodig hebt en weet wanneer ik moet stoppen ik weet hoe het vroeger was en heb daar wel van geleerd wanneer kan je pas echt spreken van een terug val ?

  Reageer
  #2

  "de afgelopen 2 weken om de 3 dagen bier gedronken tot wel 6 biertjes per dag" die vraag kun je zelf best wel beantwoorden.

  Reageer
  #3

  Eenmaal verslaafd geweest, blijf je eigenlijk verslaafd en kan je bijna nooit nog normaal drinken. Beter dus helemaal afblijven. Zes biertjes op een dag is sowieso  veel.

  Verder aan denken dat overmatig alcoholgebruik zorgt voor ontregeling van je bloedsuikerspiegel en voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink, vitamine B en magnesium. Zeker dus zorgen voor extra voedingsstoffen. Wel beter advies vragen bij de betere vitaminezaak. Ook is alcohol natuurlijk een belasting voor je lever dus die ontgiften en versterken, zoals met mariadistel. Je lichaam grondig ontgiften kan met kambo. Die helpt ook om de receptoren te resetten.

  Reageer
  #4

  Nou eigenlijk niet anders stel ik mijn vraag hier niet als ik merk dat ik niet verder ga al 2 weken ik drink dat biertje omdat ik het lekker vind niet meer om andere redenen

  Reageer
  #5

  Probleem is doorgaans dat je het een tijd vol kunt houden en die grens kunt stellen, maar dat zal snel veranderen en dan ben je de greep erop kwijt. Wat drink je? Glaasjes, blikjes van 250 ml of 500 ml

  Reageer
  #6

  Blikjes rond de 5 blikjes en dan merk ik het is leuk en gezellig geweest drink mijn problemen niet meer weg dus vandaar de vraag ben je mentaal sterk genoeg dit is mezelf testen wetende dat de grens te liggen vond het niet zo fijn te horen dat ik dat zelf wel in kan vullen ieder mens is anders

  Reageer
  #7

  Nog even een toevoeging ik kom van ver en weet waar het naartoe zou kunnen lijden maar met mijn externe en interne motivatie ben ik me ervan bewust tot ier en niet verder en inderdaad ik zal voor altijd verslaafd blijven maar dat neemt niet weg dat je niet alles zomaar van een ander kan aan nemen het is juist goed je grenzen te ondervinden met hetgeen wat je doorstaan hebt moet je jezelf dan zo staven?

  Reageer
  #8

  Straffen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik snap dat het een beetje tegenvalt, ik heb ook geen oordeel. Maar kan je wel zeggen dat het zo de verkeerde kant op zal gaan. 5 blikjes is een hele boel. En dat is veel meer dan een pilsje omdat het lekker is. Een alcoholverslaving gaat namelijk niet weg. Je zult daar altijd gevoelig voor blijven. De meeste mensen die ik ken, die na een periode droogstaan ervan overtuigd waren dat ze het aan konden, vielen allemaal weer terug in de oude gewoonte.

  Reageer
Reageer op: wanneer praat je over een terugval
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief