codeineverslaving

 • #1

  Hallo allemaal,

  Wil gewoon even mijn ervaring met jullie delen en ook vragen of er mensen zijn die met hetzelfde probleem kampen.

  Ben namelijk al een aantal jaren verslaafd aan dafalgan codeine. Laat ons zeggen dat het vanaf 2008 heel erg is geworden met dagelijks gebruik, nu zelfs oplopend tot een volledige doos per dag.

  Ben woonachtig in Belgisch Limburg en blijkbaar is het hier zeer moeilijk om goeie verslavingszorg te vinden. Enige raad die ik hier krijg is om onmiddellijk te stoppen met gebruik, cold turkey. Nu, dit lijkt me vrijwel onmogelijk en niet alleen maar omwille van de ontwenningsverschijnselen die op zich al heel fel zijn, maar zeker omwille van de ongelofelijke craving naar de codeine. Heb echt geen woorden om deze zucht te omschrijven, gewoon verschrikkelijk.

  Lees wel op het internet dat er twee middelen zijn die gebruikt worden om de craving te onderdrukken, nl temgesic en naltrexon. Maar die kan je in België nergens verkrijgen, lees geen enkele dokter die het wil voorschrijven.

  Wil gewoon vragen of er nog mensen zijn met hetzelfde probleem en of ze hun ervaringen met mij willen delen.

  Thanks

  Reageer
  #2

  Ja, ik herken je gevoelens en ervaringen. Ik ben al 16 jaar clean, en heb totaal geen wensen meer naar mijn oude gebruik. Ik ben bij Arta geweest, de van

  http://www.lievegoedzorggroep.nl/

  , echt heel goed met echte hulp en ook heel goederesultaten. meis, loop niet langer door met je eenzaamheid, zet de stap, de eerste is de blenagrijjste en die heb je nu gedaan. Maar het is en blijft je eigen verantwoordelijkheid.
  Moed en kracht gewenst om een zelfstandig, autonoom mens te worden. Als ik je verhaal zo lees, heb ik alle vertrouwen in het vervolg dat je hieraan gaat geven. Hai.

  Reageer
  #4

  Ik wil even reageren op de nogal, en dan druk ik mij zachtjes uit, overdreven meldingen wat betreft de ontwenningsverschijnselen na het abrupt stoppen met Codeine. Ik heb door stevige pijnklachten 5 maanden lang Codeine geslikt, waarvan de laatste 3 maanden 3 x daags, om de 6 uur, paracetamol met 50 mg codeine. Dus 3 maanden lang 150 mg Codeine per dag. Mijn pijn klachten waren op een gegeven moment vrijwel weg, en moest gaan afbouwen via een afbouwschema. Had ik geen zin in, en ben dus abrupt gestopt met Codeine. Ik heb mij, en ik overdrijf echt niet, de eerste 2 dagen wat rot gevoeld, en in totaal 5 dagen onrustig geslapen. Na 5 dagen voelde ik helemaal niets meer, sliep ook weer goed, en dat is inmiddels 4 weken geleden. Dus, ik zeg, gewoon in één keer stoppen met die rotzooi, even paar dagen wat minder voelen, maar dan ben je ook klaar. Die verhalen die ik overal lees op Internet van weken, cq. maanden ontwenningsverschijnselen en je rot voelen, is dus echt complete onzin.

  Reageer
  #5

  sinds 2004 ben ik verslaafd hoe geraak ik daar ooit nog vanaf 25 per dag is een gemiddelde , al tweemaal poging gedaan hervallen, ben zo bang nu , omdat afkicken achter zo een tijd een hel is zacht uigedrukt , zonder sterke tegenmedicatie durf ik niet meer zenuwpijnen gewrichtspijnen zo erg dat je uit pijnlijke wanhoop je armen tegen muren zou slaan , ik weet het echt niet meer ,echt niet HOPELOOS MET OPGROEIENDE KINDEREN EN ALLEENSTAAND

  Reageer
  #7

  niet na tien jaar geloof me heb het tweetal keer meegemaakt zou niet weten waarom ik erover lieg iedereen rond mij heeft het meegemaakt ben blij voor jou wou dat het voor mij ook zo ging ben niet gelovig maar zou GOD dankbaar zijn moest dat kunnen echt waar

  Reageer
  #8

  @Mana... je hebt een link gekregen. Bovenstaand. Doe daar dan iets mee...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb heel goed ervaring met suboxone, en daarna afbouwen met temgesic.
  Door de suboxone heb je geen cold Turkey, de temgesic helpt tegen "craving" maar pas op dat je daar niet een verlsaafd wordt.
  Gebruik nooit Nalorex, ik kreeg stuiptrekkingen en psychoses!
  Veel succes

  Reageer
  #10

  hoi,al denk ik 3 a 4 jaar neem ik dafalgn codeine.Niet dat ik ergens pijn of zo heb ,maar,ik wordt er gewoon wakker en fitter van.Vandaag heb ik dus besloten om met mijn dokter 2weken 6bruistabletten te nemen en daarna 4 en dan 2.Kga eerlijk zijn ik ben echt supernerveus en bang omdat ik dan iets anders zal gebruiken om me beter te voele,.Iedereen zegt en dat ben ik zo beu om te horen,je hebt een goeie vent,een gezonde dochter en een nieuw huis.Maar kvoel me gewoon beter door die codeine,ik heb me nooit als een verslaafde gezien.iK ben echt bang dat het me niet lukt.Ik ben nogal een perfectioniste en gewoon zonder dat lukt het tme niet,ik ben constant moe ,heb in niets geen zin en ben voortdurend changrijnig.IK BEN ZO BANG ECHT WAAR,bang dat het me nie lukt want het is zeker niet makkelijk,en ben die reacties zat van tgaat wel lukken en weet dat ik het voor mijn gezin moet doen,maar ze weten niet hoe ik me voel.HOPELIJK begrijpt iemand me want ben ten einde raad.
  BEDANKT EN MVG

  Reageer
  #11

  k begrijp volledig uw probleem,het is niet alleen een
  sterke,pijnstiller,maar ook geeft het een licht euforisch effeckt,waardoor je ,je fitter en meer zin hebt om van alles te doen.

  Reageer
  #12

  Hoi, ik neem al 15 jaar Daf. Codeine, soms veel doos per dag, som minder, 4 tabletten per dag, ik heb mij onlangs nog laten nazien op lever en nier schade zonder dat de dokter weet dat ik veel codeine neem, alles was in orde... ik rook en drink niet en neem het vooral omdat ik me dan beter voel, ik ben nooit ziek, geen keel ontsteking, griep, spierpijn.

  Dus ik weet zelf niet of ik wel wil stoppen omdat ik het kwaad er niet van inzie.

  Een vriend van mij gebruikt al jaren Cocaine, heeft een belangrijke job en je kan het niet zien aan hem, net zoals je kan zien aan mij dat ik daf. Cod. neem.

  Zijn er nog mensen die dit hebben ?

  Reageer
  #13

  Als je het niet erg vindt om verslaafd te zijn.....

  Het is overigens niet erg verstandig om de huisarts niet in te lichten over het codeïne gebruik. In noodgevallen waarbij andere medicatie noodzakelijk is kan dat een interactie geven met de codeïne.

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Ik ben vorig jaar terug hervallen van mijn verslaving aan dafalgan codeine na de dood van mijn vader.
  Ik heb het in het verleden gekunt om er volledig mee te stoppen, maar nu lijk ik de moed niet meer te hebben.
  Elke avond zeg ik tegen mijzelf vanaf morgen ga ik afbouwen, heb zelfs een afbouwschema opgesteld maar toch slaag ik er niet in om er aan te beginnen.
  Ben zelf moeder van 3 kindjes.
  Iemand suggesties?
  Alle raad is welkom.
  grts ellen

  Reageer
  #15

  Het overlijden van je vader is natuurlijk een ingrijpende emotionele gebeurtenis geweest. Maar codeïne is niet bepaald het goede middel om je emoties te reguleren. Ik zou je aanraden om hier met je huisarts over te praten.

  Reageer
Reageer op: codeineverslaving
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief