verslaafd?

 • #1

  Ongeveer 3 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met coke. In het begin was het geen probleem, maar uiteindelijk moest ik het elk weekend hebben.. ik gebruikte het stiekem, zelfs overdag. Mijn vriend waar ik mee samen woon wist er niks van.

  Sinds een paar maanden gaat het een stuk beter. Ik haal het niet meer stiekem en kan mezelf dwingen om naar bed te gaan als ik alcohol heb gehad. Ik denk er overigens wel altijd aan, maar ben de volgende ochtend blij als ik fris opsta.

  Ik ben denk ik altijd verslavings gevoelig geweest.. als ik drugs gebruik dan kan het nooit genoeg zijn.

  Gister heb ik weer is gehaald, omdat ik dit weekend naar een feestje zou gaan. Ik had mezelf overtuigd dat ik er niet aan zou komen totdat ik naar het feestje zou gaan. Helaas kon ik mezelf niet weerhouden. Soms lijkt het zelfs fijn om helemaal in mijn eigen wereld te zitten en alleen maar drugs te gebruiken

  Ik weet natuurlijk dat het enige antwoord is dat ik moet stoppen. Maar ik heb het gevoel dat ik dan met alles moet stoppen inclusief alcohol omdat de kans dat het fout gaat dan gewoon te groot is.

  ik vraag me alleen af of er nog meer mensen zijn die zichzelf soms gewoon niet in bedwang kunnen houden. En als je het dan in huis hebt, dat dat het enige is waar je aan kunt denken..

  Reactie
  #2

  Wanneer je zoals jij en alle verslavingsgevoelige mensen merkt dat je vaak aan je middel denkt en/of steeds iets gebruikt ter vervanging daar van dan kan je spreken over een verslavings probleem.Je bent eerlijk over je gebruik en gevoel daar bij, ook over de setting, gebruik dit in je voordeel en zoek hulp, professionele wel te verstaan, hoe langer je hier mee rond loopt des te groter is de kans dat je een zeer ernstig probleem ontwikkeld. Geef om jezelf en investeer daar in, succes!

  Reactie

  Heb je last van klachten als gevolg van alcohol, drugs en/of roken?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Met je verstand kan je wel van alles bedenken maar vaak gaan je emoties met je aan de haal en drugs geven veranderingen in je neurotransmitters, wat het verslavende effect geeft. Daarnaast zorgen alcohol en drugs voor tekorten aan diverse voedingsstoffen. Alcohol aan onder andere magnesium, zink en vitamine B.
  Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dit is ook beter voor de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters. Exorfinen in je voeding kunnen ontregelend werken en verslavingen uitlokken.
  Daarnaast gebruik van bepaalde vitaminen, mineralen en vetzuren, misschien ook bepaalde aminozuren, kan helpen om beter in balans te komen en minder te snakken naar verdovende middelen.

  Reactie
Reageer op: verslaafd?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief