spieren in nek en schouder verkrampt

  • #1

    Sinds gistermiddag heb ik ineens pijn in de spieren van mijn nek en schouder. Het voelt alsof je verkeerd hebt gelegen, maar ik heb niet gelegen, het kwam ineens opzetten overdag. Ik heb niks geks gedaan of getild en ook niet in de tocht of kou gezeten. Ik snap er niks van. Het wordt steeds erger. Ik kan niet naar links kijken en het doet zo'n pijn. Het begint nu ook naar mn rechterschouder te trekken. Heeft iemand enig idee wat dit is en wat ik er aan kan doen? Alvast heel erg bedankt!!

    groetjes Carine

    Reageer
    #2

    warm houden, pijnstiller, even afwachten gaat normaal na 2 dagen weer een beetje beter.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor je reactie, Brenda! heb vanmiddag op bed gelegen met een warm kersenpitkussentje, toen ging het wat beter. maar als ik weer opsta en ga bewegen wordt het weer erger. Weet jij ook hoe zoiets ontstaan? En waardoor?

    groetjes Carine

    Reageer
    #4

    oorzaak: vaak verkeerde slaaphouding, tocht, stress, spierontsteking, lang in een verkeerde houding zitten enz.
    als je verder niet ziek bent, geen hoofdpijn, koorts en je kan de nek gewoon op de borst doen is het waarschijnlijk gewoon een stijve nek die dus vanzelf weer overgaat.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #5

    Hoi Brenda,

    Bedankt weer! Ik kan mn kin wel op mn borst doen, maar dat doet wel veel pijn! Het zal dan wel stress zijn ofzo, ik weet het anders ook niet. Heb dit nog nooit zo erg gehad. Iemand zei me dat ik moest proberen te blijven bewegen, maar dat lukt me dus niet. Ik hoop dat het morgen een stuk verbeterd is, want dan moet ik naar mn werk..

    groetjes Carine

    Reageer
    #6

    ik heb er ook al een paar x last van gehad en ben op advies van de dokter naar de fysio gegaan en daar zijden ze dat het meer oorzaken had ben er 5 x geweest en heb nergens meer last van ze hadden ook een paar oefeningen mee gegeven voor als het terug zou komen en dat werkt perfect. En werd voledig vergoed bij mij. Sterkte.

    Reageer
    #7

    Juist voor dit soort spierklachten is de fysiotherapeut een uitstekende hulp. Die kan naast de gebruikelijke adviezen (warm houden, doorbloeding bevorderen) een ondersteunende behandeling geven. Dan kan een massage zijn, of oefeningen, of met apparaten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik span ook onwillekeurig mijn schouders aan. Nooit eerder gehad maar nu dus al weken stijf en pijnlijk. In plaats van bewust mijn schouders ophalen moet ik nu bewust mijn schouders ontspannen maar meteen daarna verkrampen ze weer naar boven. Heel erg vermoeiend. Ik denk dat ik maar eens een chiropractor ga raadplegen.

    Reageer
Reageer op: spieren in nek en schouder verkrampt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief